Makale daha akademik meseleler üzerine yoğunlaşıyor, üslup da biraz daha resmi olunca can sıkıcı bir hal alabilir. Ben sana kitap almanı öneririmHocam internetten makalelere göz mü gezdireyim yoksa fiziksel olarak kitap alıp okuyayım mı?
Detaylar
Kim cevapladı?sisyphus1289
Yetkin
Makale daha akademik meseleler üzerine yoğunlaşıyor, üslup da biraz daha resmi olunca can sıkıcı bir hal alabilir. Ben sana kitap almanı öneririm.
Hocam "özellikle" önerdiğiniz bir kitap var mı?
Mümkün olduğunca kitaplarını alıp okuyun. Saydığım hocalarımızın kitapları sizi bilgiye doyuracaktır. Makaleler ile kitaplar eşit içeriğe sahip olmayabilir.Hocam internetten makalelere göz mü gezdireyim yoksa fiziksel olarak kitap alıp okuyayım mı?
Video isterseniz "Tarihin Arka Kapısı" önerimdir ya da "Teke Tek Tarih" programlarının eski bölümlerini izleyebilirsin.
Tek tip adam okumak insanı bağnaz yapar, dünyaya at gözlüğüyle bakmasını sağlar. Bu kafayla kendi fikirlerini oluşturamazsın, sadece başkalarının fikirlerini taklit edersin. Orijinal adam olmak istiyorsan tarih alanında ortaya eser koymuş ciddi kişiliklerin hepsini okuyacaksın daha sonrasında kendi içinde harmanlayıp doğru bulduğun yerden gideceksin.Ağır islamcı-Osmanlıcı, Kuteybe'ye övgüler sunan bir adamdan mı tarih öğrensin? Tabii sen de bu model olduğun için sıkıntı göremezsin.
Okuyarak ve görerek Orta Asya'ya bir bilet al. Kurganları gör, Orhun abidelerini ve mağara duvarlarına çizilen resimleri falan gör.
Hangi dönem? Yada devlet falan.
sisyphus1289
Yetkin
Osmanlı ve Cumhuriyet.Okuyarak ve görerek Orta Asya'ya bir bilet al. Kurganları gör, Orhun abidelerini ve mağara duvarlarına çizilen resimleri falan gör.
Hangi dönem? Yada devlet falan.
dr.dre
Deneyimli
Tek tip adam okumak insanı bağnaz yapar, dünyaya at gözlüğüyle bakmasını sağlar. Bu kafayla kendi fikirlerini oluşturamazsın, sadece başkalarının fikirlerini taklit edersin. Orijinal adam olmak istiyorsan tarih alanında ortaya eser koymuş ciddi kişiliklerin hepsini okuyacaksın daha sonrasında kendi içinde harmanlayıp doğru bulduğun yerden gideceksin.
Ben senin doğru bulduğun adamı ve seni eleştiriyorum zaten. Afyoncuyu favori tarihçin yapman için dediğim kriterlere uyman lazımdır ki uyuyorsun zaten.
İlk defa okuduğun için, sıkılmaman adına Erhan Afyoncu'nun Sorularla Osmanlı İmparatorluğu isimli eserini oku. Daha sonra yine Afyoncu'nun kısa anlatımlarla Osmanlıyı anlattığı 8 kitaplık bir seti var, onu oku. Tamam artık tarih okumaya alıştım dediğin zaman Halil İnalcık hocanın Osmanlı'yı dönemlere ayırarak anlattığı önemli seti var. 6 kitap olması lazım. Ona geçebilirsin. Ben Klasik dönemdense Osmanlı'nın son dönemlerini okumayı daha çok seviyorum, o yüzden Murat Bardakçı'nın Enver Paşa, Şahbaba ve İttihatçı'nın Sandığı isimli eserlerini okuyabilirsin. Gayet keyiflidir.
MisafirTerliği34 2
Yetkin
Cem yayınlarının bir çok tarihçi ile hazırladığı 5 ciltlik Osmanlı Devleti serisi var. Sana çok ağır gelir mi bilmem ama Osmanlı tarihi yanı sıra, sanat, düşünce ve siyasal tarihi aradan çıkarırsın. Bunun dışında Turgut Özakman'ın kitapları okunabilir. Amazon'da takip edersen çok güzel fiyatlara düşüyor.
sisyphus1289
Yetkin
Cem yayınlarının birçok tarihçi ile hazırladığı 5 ciltlik Osmanlı devleti serisi var. Sana çok ağır gelir mi bilmem ama Osmanlı tarihi yanı sıra, sanat, düşünce ve siyasal tarihi aradan çıkarırsın. Bunun dışında Turgut Özakman'ın kitapları okunabilir. Amazon'da takip edersen çok güzel fiyatlara düşüyor.
İlk defa okuduğun için, sıkılmaman adına erhan Afyoncu'nun sorularla Osmanlı imparatorluğu isimli eserini oku. Daha sonra yine Afyoncu'nun kısa anlatımlarla Osmanlı'yı anlattığı 8 kitaplık bir seti var, onu oku. Tamam artık tarih okumaya alıştım dediğin zaman Halil inalcık hocanın Osmanlı'yı dönemlere ayırarak anlattığı önemli seti var. 6 kitap olması lazım. Ona geçebilirsin. Ben klasik dönemdense Osmanlı'nın son dönemlerini okumayı daha çok seviyorum, o yüzden Murat bardakçı'nın enver paşa, şahbaba ve ittihatçı'nın sandığı isimli eserlerini okuyabilirsin. Gayet keyiflidir.
Kararsız kaldım ama sağ olun ikisine de bakacağım.
Yeni konular
-
-
-
20.000-25.000 TL arası kulaklık ve telefon önerisi
- Taksici Musa Fedaisi
-
-
-
-
60 Hz'den 200 Hz'e geçişte baş ağrısı olur mu?
- Hakan Yusuf
-