Hocam internetten makalelere göz mü gezdireyim yoksa fiziksel olarak kitap alıp okuyayım mı?
Tarihçi önermeyeceğim fakat gidip makale okuman senin için hızlı ve pratik olur tarih öğrenimi açısından.

Kitaplarda çok fazla gereksiz detay da oluyor ne kadar iyi bir Tarihçi yazsa da. Makaleler akademik amaçlı yazıldığı için en azından biraz daha tarafsız ve kesin bilgilerin sunulduğu yazılar oluyor.

TTK’nın Akademik kitapları ve dergileri tercih edilebilir.

Tarihçi önermeyeceğim fakat gidip makale okuman senin için hızlı ve pratik olur tarih öğrenimi açısından.

Kitaplarda çok fazla gereksiz detay da oluyor ne kadar iyi bir tarihçi yazsa da. Makaleler akademik amaçlı yazıldığı için en azından biraz daha tarafsız ve kesin bilgilerin sunulduğu yazılar oluyor.

Ttk'nın akademik kitapları ve dergileri tercih edilebilir.

Hocam gereksiz dediğiniz fazla ayrıntıysa okurum amacım o not alarak okumayı planlıyorum.

Cumhuriyet içinde Atatürk'ün hayatı için 3 kitabı öneririm: Şevket Süreyya Aydemir'in 'Tek Adam', Lord Kinross'un 'Atatürk' ve Andrew Mango'nun 'Atatürk'. Bir Türk yazar daha okuyayım dersen İlber Ortaylı'nın kitabını öneririm. Başka okumak istersen 'Dahi Diktatör' güzeldir. Atatürk'ün kaleminden 'Nutuk' da güzeldir; Kurtuluş Savaşı'nı ve 1923-1927 arasını anlatır. Osmanlı için Halil İnalcık, İlber Ortaylı ve J. von Hammer'in eserleri güzeldir. Osmanlı hakkında fazla bilmiyorum, ama Orta Asya Türk tarihini öğrenmek istersen yardımcı olurum. Ayrıca, Cumhuriyet tarihi için Dünya Harbi'ni de öğrenmeni öneririm. Bunları tek tek okumak yerine çapraz okumanı öneririm. Hem kaynakları karşılaştırırsın hem de daha akılda kalıcı olur. Ayrıca, müzeleride gezebilirsin.

Şu sitede Orhun Yazıtları, Kutadgu Bilig gibi yapıtlar var. Onlara bakabilirsiniz:

Şu sitede Orhun Yazıtları, Kutadgu Bilig gibi yapıtlar var. Onlara bakabilirsiniz:
Hocam siz çok eskilere gittiniz😄 onları Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini öğrendikten sonra öğreneceğim.

Cumhuriyet içinde Atatürk'ün hayatı için 3 kitabı öneririm: Şevket Süreyya Aydemir'in 'Tek Adam', Lord Kinross'un 'Atatürk' ve Andrew Mango'nun 'Atatürk'. Bir Türk yazar daha okuyayım dersen İlber Ortaylı'nın kitabını öneririm. Başka okumak istersen 'Dahi Diktatör' güzeldir. Atatürk'ün kaleminden 'Nutuk' da güzeldir; Kurtuluş Savaşı'nı ve 1923-1927 arasını anlatır. Osmanlı için Halil İnalcık, İlber Ortaylı ve J. von Hammer'in eserleri güzeldir. Osmanlı hakkında fazla bilmiyorum, ama Orta Asya Türk tarihini öğrenmek istersen yardımcı olurum. Ayrıca, Cumhuriyet tarihi için Dünya Harbi'ni de öğrenmeni öneririm. Bunları tek tek okumak yerine çapraz okumanı öneririm. Hem kaynakları karşılaştırırsın hem de daha akılda kalıcı olur. Ayrıca, müzeleride gezebilirsin.
Vay be hocam aslında çok güzel bir tarihimiz var yabancıları çeken ama biz umursamıyoruz çok utanç verici.

Şu an tek amacımız bir adamın yaptığı seçimler.

Hocam siz çok eskilere gittiniz😄 onları Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini öğrendikten sonra öğreneceğim.

Vay be hocam aslında çok güzel bir tarihimiz var yabancıları çeken ama biz umursamıyoruz çok utanç verici.

Şu an tek amacımız bir adamın yaptığı seçimler.
Ayrıca, Moğollar da bir nebze Türk tarihi sayılır. Aynı kültürü koruyan bir devlet; onu da araştırabilirsin.

Böyle tarihe ilgi duyan insanları gördükçe gaza geliyorum😁.

Tamamdır hocam aklımda.
Tarih pek de ilgi duyulacak bir şey değil. Yani öğren, ama meslek edinmek ne kadar mantıklı bilmiyorum. Benim önce tarihe ilgim vardı, biraz popüler bilim okuduktan sonra bilimi daha çok sevdim. Ama 'okuma' demiyorum, tarihte kesinlikle okunması lazım.

Tarih pek de ilgi duyulacak bir şey değil. Yani öğren ama meslek edinmek ne kadar mantıklı bilmiyorum. Benim önce tarihe ilgim vardı, biraz popüler bilim okuduktan sonra bilimi daha çok sevdim. Ama 'okuma' demiyorum, tarihte kesinlikle okunması lazım.

Hocam meslek amaçlı değil, o yönden bilgi edinmek ve bilinçlenmek ülkedeki cahiller gibi kalmamak.

Ayrıca sadece Türküm diyerek kalmak istemiyorum Kanımın değerin öğrenmek istiyorum ki yolun başındaki biri için bence bu bir nimet.

Hocam meslek amaçlı değil, o yönden bilgi edinmek ve bilinçlenmek ülkedeki cahiller gibi kalmamak.

Ayrıca sadece Türküm diyerek kalmak istemiyorum Kanımın değerin öğrenmek istiyorum ki yolun başındaki biri için bence bu bir nimet.
Bütün dönemleri bu kadar fazla kitap okuyarak öğrenmene gerek yok. Ben şu an Cumhuriyet dönemini öğreniyorum. Onun dışında öğrenmek istediklerim var, ama zaman kısıtlı olduğu için başka dönemleri öğrenirim. Ya da tarih dışında okuma yaparım.