Gittim hocam doktora. Ilac verdi krem yani onu sür dedi. Sürdüm fakat iğrenç koktuğu icin 4-5 gün sonra bıraktım. Azaldı ama tam gitmedi. Genelde geceleri çok kaşınıyor gündüz kaşınmıyor. Gündüz ise işe gittiğimden dolayı uyuyamıyorum.
Kötü kokuyorsa yapacak bir şey yok. Bak kendin diyorsun, azaldı diye. Sür, katlan bir süre o kokuya.

Uyku için ise sağlık ocağından Atarax yazdırabilirsin. Doğrudan ilaç önerisi olmasın, doktoruna sor bi' ama Atarax öyle ağır bir ilaç değil. Sağlık ocağının da yazabileceği beyaz reçeteli bir ilaç. Antihistaminik bir ilaç. H1 histamin reseptörlerine antagonist etki ediyor, yani bloke ediyor. H1 reseptörleri ise kaşıntı ile ilişkili birincil sorumludur.

Bunun yanında H1 reseptörlerinin bir görevi de uyanıklılık kontrolüdür. Bloke edildiklerinde sedasyon (uyku, sakinlik) etkisi yaşanır.

Atarax uyuzu tedavi etmez bu arada, uyuzu bilmiyorum. Virüs, bakteri falandır sanırım. Atarax kaşıntıyı hafifletmek ve uykuyu getirmek için olan bir ilaç. Psikiyatrlar hafif ve çocuk vakalarda kullanabiliyor.

Kötü kokuyorsa yapacak bir şey yok. Bak kendin diyorsun, azaldı diye. Sür, katlan bir süre o kokuya.

Uyku için ise sağlık ocağından Atarax yazdırabilirsin. Doğrudan ilaç önerisi olmasın, doktoruna sor bi' ama Atarax öyle ağır bir ilaç değil. Sağlık ocağının da yazabileceği beyaz reçeteli bir ilaç. Antihistaminik bir ilaç. H1 histamin reseptörlerine antagonist etki ediyor, yani bloke ediyor. H1 reseptörleri ise kaşıntı ile ilişkili birincil sorumludur.

Bunun yanında H1 reseptörlerinin bir görevi de uyanıklılık kontrolüdür. Bloke edildiklerinde sedasyon (uyku, sakinlik) etkisi yaşanır.

Atarax uyuzu tedavi etmez bu arada, uyuzu bilmiyorum. Virüs, bakteri falandır sanırım. Atarax kaşıntıyı hafifletmek ve uykuyu getirmek için olan bir ilaç. Psikiyatrlar hafif ve çocuk vakalarda kullanabiliyor.
Konuyu "sağlık" kategorisinde açmadım ama onu bir araştırayım teşekkür ederim bilgi için.

Niye çok mu yalnızsın? Uyuyumamanın nedeni ya fazla dışarı çıkmıyorsundur ya da kendini yormuyorsundur?

Merhaba,

Sabah 7 oldu yine. Yine başım ağrıyor uykusuzluktan, gözlerim acıyor. Nasıl uyuyacağım yardım edin. Hap veya ilaç kullanmak istemiyorum, boş boş oturup bekliyorum ve saatler geçiyor. Yatağa yatsam oraya dön, buraya dön uyuyamıyorum. Ne yapacağım?
2 duble at mis gibi uyursun.

O yıllar boşuna eziyet çekmediniz. Şöyle düşünün, eğer o yıllar eziyet çekmezseniz kafeine hassasiyetinizin olduğunu öğrenemeyecektiniz veya çok gec öğrenecektiniz.

Bende uyuzum, uyutmuyor. Ilac sürdüm o da işe yaramıyor ki kullanmak istemiyorum artık çok kötü kokuyor ve 2 saatim boşa gidiyor.

Hocam size de geçmiş olsun. Muhtemelen uyuzdan dolayı çünkü daha önceden böyle bir problemim yoktu.

Genç dostum bende lisede ayni senin gibiydim, okulda uyuyordum uyumasam bile ölü gibiydim, dersi dinleyemiyordum. Kendine çok dikkat et, eğer son sınıflarda isen yaptığın şey çok kötü sonuçlar doğurabilir haberin olsun.
Benim uyuz olduğum zaman hayatımın en kötü zamanına denk geldi, yanlış hatırlamıyorsam sen de kötü bir zamandan geçiyordun. Daha çok depresyona ve uykusuzluğa sebep olmuştu benim zamanımda. Hocam en kısa zamanda ilk yapacağınız şey uyuzdsn kurtulmak olsun bence. Geçmiş olsun.

Sarhoş bambaşka bir şey, sarhoş olsun demedik ki. Batıdaki bilim adamları, icat, buluş yapanlar, Nobel ödülü alanlar yemekte şarap içiyor bir şey olmuyor. Karşı ise ayranda içebilir ya da süt, oda uyutur.
Dün uyumak için 2 kadeh bira içeyim dedim mide zehirlenmesi geçirecektim. Doktora gittim midemi temizlediler. Sağlık konusunda öneri yaparken biraz daha özenle olsanız keşke.

Sağlık ögrencisiyim. Tıbbi bir sorun olduğu aşikar ve tedavi görmelisiniz. Uyuz dışında buna benzer şekilde uyuyamama rahatsızlığı var ve çok ciddi bir rahatsızlıktır. Hafife almayın. İlaç kullanmak istemiyor olabilirsiniz anlıyorum ama sağlığınızdan önemli değil. Ama benim size bitkisel bir önerim olacak: Uyumakta zorlandığım zamanlar yastığıma birkaç damla lavanta yağı damlatıyorum. Çok fazla olmasın bir iki tane yeterli. Kaslarınızın ve zihninizin gevşemesini sağlayacak ayrıca çok da güzel kokuyor. Tekrar söylüyorum bu çözüm değil ve aksatmadan kesinlikle doktora gitmelisiniz. Geçmiş olsun.