Şahsen benim gitmiyor, düşünmekten gelecek kaygısından göğsüm sıkışmaya başladı. İş güç sahibiyken telefon susmaz, hiç konuşmadığım ve hayatıma sokmak istemediğim, terslediğim insanlar bile arar sorardı. Uzun süre işsizlikten sonra aileniz bile size düşman oluyor belli bir yerden sonra. Bir şeyler başarmaya çalışıyorsunuz, kıskanç ve ruh hastası yaratıklar motivasyonunuzu kırmaya çalışıyor, engel oluyor. Velhasıl bir şey yapacaksanız kimseye bahsetmeyin, yapın gitsin. Fazla da düşünmeyin. Rahmetli dayımın bir sözü vardı bu arada, kendisi çok üstün zekalı birisiydi. İmkanı olsa yani okutulabilseydi çocukken, Nobel ödülü alana kadar durmazdı, öyle bir zekiliği olan dayımın sözü: "Bir şeye karar verdiğinde aklına ilk geleni yap ve vazgeçme." Bu sözü keşke dinleseydim, ilk aklıma geleni yapsaydım zamanında çok farklı olurdu.
Son çare olarak tüm hayallerimi duraklattım, malumunuz iş yok ve işe girdiğiniz özel sektörün maaşı bile ev bile tutamayacak kıvama geldi. Hayat şartları bu maalesef, yapacak bir şey yok. Memur olmak için son kez KPSS deniyorum, bakalım çalışmaya başladım ufaktan az çok. Bu sefer 80-85 aşağı almayacağım çünkü sallamayacağım hiçbir soruyu.
2022 KPSS netlerime baktım ve hiç sallamasam 80-87 falan alıyormuşum. xD Neyse işte gelin sohbet edelim, sizde ne var ne yok?
Son çare olarak tüm hayallerimi duraklattım, malumunuz iş yok ve işe girdiğiniz özel sektörün maaşı bile ev bile tutamayacak kıvama geldi. Hayat şartları bu maalesef, yapacak bir şey yok. Memur olmak için son kez KPSS deniyorum, bakalım çalışmaya başladım ufaktan az çok. Bu sefer 80-85 aşağı almayacağım çünkü sallamayacağım hiçbir soruyu.