Ne yapacağımı bilmiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zeitnot
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 91
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Fark etmez hocam, tekrar sorabilir misiniz?
Yukarıda yazdığım o acılı haz yorumu için ne düşünüyorsun?

Ayrıca hayattan zevk almadığın için uyku, yeni hayat gibi kaçış yolları aradığın yorumu hakkında ne düşünüyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca hayattan zevk almadığın için uyku, yeni hayat gibi kaçış yolları aradığın yorumu hakkında ne düşünüyorsun?

Başka seçenek göremiyorum, umudum yok, eğer yeni bir hayata başlarsam belki yeni bir şansım olur, buraları unuturum sıfırdan başlarım.

Ve evet, ne yaptığım hakkında gram bilgim yok, ne olursa ona göre yaşıyorum, gelecek kaygısı benim bir parçam oldu sanki, dışarıda, evde, okulda, bir olay olsa gelecekte ne gibi bir etkisi olur onu düşünüyorum.

Gerçekten yalnız değilsin ben ve bizim gibi milyonlarca insan aynı şeyi yaşıyor. Bugün ders çalışmaya başladım bakalım inşallah devam ettirebilirim 3.5 ay sonra YKS var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesem'e git bence en azından elinde bir mesleğin olsun.

Gerçekten yalnız değilsin ben ve bizim gibi milyonlarca insan aynı şeyi yaşıyor. Bugün ders çalışmaya başladım bakalım inşallah devam ettirebilirim 3.5 ay sonra YKS var.
Ben artık bıktığımdan bıraktım siz de öyle yapın. Takmayın aksi takdirde bu ülkede kafayı yersiniz. Ben az kalsın yiyordum.

@Zeitnot, Şimdi çok parça parça kopuk kopuk oldu. Bu yüzden aslında diyalog şeklinde konuşmak daha iyi olurdu. O yüzden kısaca birkaç tavsiye vermek durumundayım.

Öncelikle şu anki durumu kabul etmelisin. Şu anı yaşıyorsun ve değiştirebileceğin şeyler var, değiştiremeyeceğin şeyler var. Enerjini değiştirebileceğin şeyler üzerine yoğunlaştırman lazım. Değiştiremeyeceğin şeyleri kabul etmen lazım. Aksi bir durum realistik değil.

Küçükten başlayarak zevk alabileceğin farklı tatları denemeye çalış. Sadece bilgisayardan değil, hayatın içine girmen lazım. Misal Kızılay'da gönüllülük yapabilirsin. İmkan varsa bir dövüş sanatı yahut sanat kursuna yazılabilirsin. Öylesine kitabını alıp bir kafeye gidip okuyabilirsin.

Babanın seni anlamadığını düşünüyorsun ama durumu babanın gözünden bilmediğim için bir şey diyemem fakat baban hayatın içine girmen konusunda haklı. Bazı noktalarda kendine konfor alanı yaratmışsın ve bu alandan çıkmak istemiyor gibisin. Bu alandan çıkman gerekiyor. Babanın annenden ayırma konusundaki tutumunu bilmiyorum yorum yapamam. Ama bilgisayardan falan koparması doğru bir şey. Baba toplumsal düzenin ilk temsilcisidir ve senin toplumsal düzene girmende aracı figürdür. Eğer konfor alanından çıkmıyorsan. bunu istemiyorsan babanın otoritesini tanımama ve ona karşı soğukluk besleme gibi bir fikir oluşuyor kafamda.

Kendi benliğinin değerlerini tespit et. Yaratıcılık, adalet, sorumluluk, liderlik, dostluk vb. bu gider liste. Sonra bu değerlere hizmet et. Bu değerlere hizmet ise somut bir hedef belirleyip bu somut hedefi gerçekleştirmen olur. Misal ben yaratıcılık değerim için öyküler yazdım ve kitaplaştırdım. Ki tatmin oldum sonunda.

Zihnin çıkıp hayatın içine girmen gerekiyor artık:

Hocam belki namaz kılmayı ibadet dinle uğraşmak falanda olabilir belki huzur katar insana bari.
Namaza başlayacağım, dualarım tamam 1-2 güne başlamak üzereyim.

Anladım hocam, her şey için teşekkürler.

@Nefs İlmi hocam attığınız kitabı aldım, son olarak bir şey demek istiyorum.
Evet, konfor alanım var ve çıkmak istemiyorum, ancak bunu sırf konfordan dolayı değil, babamın amacını bildiğimden dolayı.
Babam konfor alanımın annemin evi olduğunu biliyor, beni olabildiğince uzak tutup kendine alıştırmak istiyor, bilmiyor ama ben zaten her şeyin farkındayım.
Dümdüz annemden koparmak istiyor, ve buna izin vermek istemiyorum, çünkü annem özellikle depresyon gibi konuları çok kez yaşadı, evde oturmasının, yemek yemesinin, çalışmasının tek amacı benim, ben olmadığımda ne yemek yiyor, ne oturup bir şeylere bakıyor, sürekli zayıf düşüyor.
Eğer konfor alanımı bırakırsam, ve babamın dediklerini yaparsam annemin yaşam amacı kalmaz, az çok anlamışsınızdır ne demek istediğimi.
Bırakamam hocam, bırakamam.

Son düzenleme:
Bu konuyu babanla konuştun mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…