Komik duruyor​

Kolunda 50 bin liralık Apple Watch Ultra 2'nin veya Nike ayakkabının çakmasını takan adam metroya binince çok komik duruyor. Bir saate veya bir ayakkabıya 50 bin lira veren adam herhangi bir yere metro ile gitmez.

Hem de mesela adam Apple Watch'ı iPhone dışındaki bir aygıt ile kullanıyor ise ben çakmayım diye bağırıyor zaten (Apple Watch, yalnızca iPhone ile çalışır).
Burası dışında yazılanlara katılıyorum ve destekliyorum.

Meselenin burasında ise sahte ürün kullananlara biraz acımasızca yüklenmişsiniz sanki arkadaşlar. :) İster sahte ürün olsun ister orijinal ürün olsun, herhangi bir ürünü başkalarına gösteriş amacıyla alan/kullanan kişiler benim gözümde her zaman değersizdir.

Kimi insanlar maddi gücü elvermediği için ama yine de orijinal ürünü sevdiği ve orijinal ürünü kullanıyormuş hissini alıp biraz olsun hevesini atıp mutlu olabilmek için satın alıyor o sahte ürünleri. İnsanların maddi güçlerinin elverdiği koşullarda kendini mutlu etme özgürlüğünü de ellerinde almayalım eleştiri yaparken. Bırakalım isteyen orijinal ürün kullansın isteyen sahte ürün kullansın, yeter ki herhangi bir ürünü gösteriş amacıyla kullanmasın.

Hayatımda kullandığım ilk çakma ürün Dualsense çakmasıydı(aslında Dualshock 4'te görüntü Dualsense). 1 yıl beni götürdü, hatta sağ tetik tuşunun yayı 1 haftada kırılınca, paramparça ettiğin Dualshock 4'ün tetik yayini taktım tam da uydu yahu bunlar uyuyorsa başka parçalarda uyuyor diyerekten, XYO∆ tuşlarını, D-pad'ini, hoparlörünü, bataryasını, tuşların altındaki plastik basma zımbırtısını, Dualshock 4'tekiyle birlikte değiştim, aslında bayağı uğraştım bu gamepad için, hem PS4'te çalışıyor hem de bilgisayarda mis gibi. Ama yakın bir zamanda, Elden Ring oynarken farkettim, analoglarında problem olduğunu gördüm, ben full ileri ittirsem de gamepad test sitesinde yarılara çektiğini gördüm, bir süre idare ettim ama dayanamadım saldım, gittim başka marka gamepad aldım(8bitdo ultimate c).

O günden sonra çakma ürün almamaya yemin ettim, ha ben yine ona kafayı taktım, lehim pastası, havyası, pompası falan her şeyi dahil bir set alacağım, Dualshock 4 ve Dualsense uyumlu hall effect sensörlü joystick alıp tamir edeceğim.

Komik duruyor​

Kolunda 50 bin liralık Apple Watch Ultra 2'nin veya Nike ayakkabının çakmasını takan adam metroya binince çok komik duruyor. Bir saate veya bir ayakkabıya 50 bin lira veren adam herhangi bir yere metro ile gitmez.

Hem de mesela adam Apple Watch'ı iPhone dışındaki bir aygıt ile kullanıyor ise ben çakmayım diye bağırıyor zaten (Apple Watch, yalnızca iPhone ile çalışır).
Şu konuda Ekin Kollama da benzer şeylerden bahsetmişti bir ara. Mesela çakma AirPods övenler var ki beni bitiyor. Aynı fiyata satılan Xiaomi bile çok daha iyi performans sergiliyorken sadece gösteriş için AirPods alıyorlar. Yine dediğine çıkıyor mevzu, Apple cihazı yok ama AirPods'ları kulağında.

Benim rahatsız olduğum "zengin görünmek" için çakma Watch veya AirPod alan insanlar.
Durumu yoktur orijinalini alamıyordur ona yorum yapmak doğru olmaz da birilerine bir şey kanıtlama niyetindeki insanların tavırlarından rahatsızım.

Çakma Nike çanta aldım pazardan görseniz bu orijinal mi derdiniz çok güzel yapmışlar, ucuza da aldım gidipte orijinaline para bayılmaya gerek duymadım ama çakma alınmaz gibi bir düşünce yanlış, evet ayakkabı gibi sağlığı etkileyen şeyler alınmaz ama çanta, şapka, tshirt gibi şeyler alınabilir.

Hayatımda kullandığım ilk çakma ürün DualSense çakmasıydı(aslında DualShock 4'te görüntü DualSense). 1 yıl beni götürdü, hatta sağ tetik tuşunun yayı 1 haftada kırılınca, paramparça ettiğin DualShock 4'ün tetik yayini taktım tam da uydu yahu bunlar uyuyorsa başka parçalarda uyuyor diyerekten, XYO∆ tuşlarını, D-pad'ini, hoparlörünü, bataryasını, tuşların altındaki plastik basma zımbırtısını, DualShock 4'tekiyle birlikte değiştim, aslında bayağı uğraştım bu gamepad için, hem PS4'te çalışıyor hem de bilgisayarda mis gibi. Ama yakın bir zamanda, Elden Ring oynarken fark ettim, analoglarında problem olduğunu gördüm, ben Full ileri ittirsem de gamepad test sitesinde yarılara çektiğini gördüm, bir süre idare ettim ama dayanamadım saldım, gittim başka marka gamepad aldım(8BitDo Ultimate C).

O günden sonra çakma ürün almamaya yemin ettim, ha ben yine ona kafayı taktım, lehim pastası, havyası, pompası falan her şeyi dahil bir set alacağım, DualShock 4 ve DualSense uyumlu hall effect sensörlü joystick alıp tamir edeceğim.

Kalibrasyon yaparsan Full ileriye çekince ileri gitmiş olur

Son düzenleme: