Çünkü teknoloji hayatın bir parçası haline geldi. Bu konuya sadece yazılım diye bakılması tabii ki çok yanlış. Yapay zeka, grafik tasarımlar ve makine alanları çok gelişti. Artık ameliyat yapan robotlar üretilmeye başlandı. Çok rağbet gören bir sektör. Ama bence herkes bol para için gitmeye çalışıyor. Benim de hedefim yazılım dalı ama ben sevdiğim için gidiyorum.
Tutkuyla yapan ve severek yapan insanlara lafım yok hocam, benim değindiğim konu saçma sapan format atmayı bilmeyen insanlar yazılım öğren çok para var demesi.

Bu olay yurtdışı içinde okuldan okula değişiyor biraz. Benim okuldakilerin içeriklerini inceliyorum ancak pek kayda değer fark göremiyorum.
Evet, okuldan okula değişebilir, ama önemli olan unvan.
Böyle bir kısıtlama yok. MİT mezunusunuz galiba. Konuşmalardan öyle anladım.
Kısıtlamadan ziyade, çalışma alanını kast ediyorum. Yurtdışında bilgisayar bilimi, matematiğin uygulamalı bir alanıdır. Standart web uygulamaları geliştirmek yerine işletim sistemleri, bilgisayar grafikleri ve yapay zeka gibi alanlarla ilgilenirler. Bilgisayar mühendisliği lisans programlarının sayısı, gözlemlediğim üzere, bilgisayar bilimine göre çok daha az.

Hayır, MIT mezunu değilim :D Yazılım alanında profesyonel bir kariyerim de yok. Bir dönem merak sardım, C++ ve bilgisayar grafikleriyle ilgilendim, daha sonra bana göre olmadığını anlayınca bıraktım.

Tutkuyla yapan ve severek yapan insanlara lafım yok hocam, benim değindiğim konu saçma sapan format atmayı bilmeyen insanlar yazılım öğren çok para var demesi.
Sansar her zamanki gibi haklı (benim pp çok sırıtıyor ama neyse)

Bütün mevzu para ve fakirlik, herkes kısa yoldan parayı kırmaya çalışıyor. Sorsan krek uygulama kuramaz ama mühendistir.

Sansar her zamanki gibi haklı (benim pp çok sırıtıyor ama neyse)

Bütün mevzu para ve fakirlik, herkes kısa yoldan parayı kırmaya çalışıyor. Sorsan krek uygulama kuramaz ama mühendistir.

Arkadaşım bilişim bölümünde okuyor, çocuk driver kurarken bana soruyor. :D ben turizm okuyorum.

İlgisi merakı yoksa niye okuyorlar :rolleyes: Para için sevmediğim bir işi yapmam şahsen.
Puanı yüksek ise iyidir. Bilgisayar mühendisliği her şartta okunur. Anlamam ben öyle merak falan. Herkes bilgisayar mühendisliği okumalı. Bilgisayar mühendisliği demiş miydim?

Tek vasfı oyun oynamaktan ibaret olanlar bilgisayara ilgisi olduğunu düşünüyor. İşçi artıyor, sektörün değeri giderek azalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar ve teknolojik şeyler ile 3-4 yaşlarımdan beri çok meraklıyım. Küçükken eve alınan RC Arabaları kırar içlerini falan açardım :D Ve bir kod yazınca, bir proje yapınca haz alıyorum. Yeterli midir ?
Zevk alıyorum işte...