Yakuza 79

Başarılı
Biraz bunu konuşalım.

Düzgün bir sistem topladım, tamam en iyilerine para verdim ama para versen de çok sorun yaşayanlar varken neden ben sıkıntısız yürüyorum?

Bunu biraz soralım.

İlk başta, mallar önüme geldi, 2005'ten beri masaüstü toplamamışım, ben böyle bakakaldım.

Haydi bakalım Tuna Bey, konuştur 27 senelik bilgini diyerek giriştim.

Kasa zaten MSI ve bir haltı yok, ne ne olacak falan, sadece vidalar ve plakalar gelmiş.

Anakart iyi geldi, bir tek, onun da sitesinden PDF'ini indirdim.

Teker teker incelikle, böyle terlemeden ne neydi bakarak hallettik.

Bir tek Arctic manual'i adam gibi yapamamış, o yüzden YouTube'dan izlemek zorunda kaldım.

Allah Allah, hepsini bağladık, sefte bismillah derken görüntü yok mu?

Ulan RAM training mi acaba derken iş DP/HDMI olayında çıktı.

HDMI bağladım, şıp görüntü var, sonra gittim ekran kartı sürücüsünü güncelledim ve restart attım, hemen DP kablosunu bağladım.

Şıp diye bunlar bağlandı birbirine, çözdük işte, bitti gitti.

Anakartı bizzat kendim monte ettim, kasa yapısı o bu bizzat benim olayımda, ee benden habersiz ne olacaktı ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektronik biraz da şans işi. Zamanında eniştemin sıfır ASUS X99 Rampage v anakart montajdan sonra gözümüzün önünde soket tarafından yanıp işlemciyi haşat etmişti. Yani ne kadar sorunsuz bir montaj yapsanda elinde olmayan sebeplerde olabiliyor.

1999'dan beri gelen bir genel kültür var.

Mimariyi okumak ve çözmek en büyük önceliğiniz olmalı.

1999'da Pokemon tasoları ile herkes yollanırken, ben gittim sistemime N64 emulator kurdum.

15 FPS ile Pokemon stadium Nintendo64 oynattırıyorduk.

Taso oynayan çocuklara 3D Pokemon gösterince nesil atladılar.

Sorun yaşayanlar yanlış montaj yapıyor diye mi yaşıyor yani, burada anlatılmak istenen ne?

Yeni sistemler boyle. Eskiden gereken BIOS guncellemeleri artik cogunlukla yok (gercekten eski anakart/yepyeni islemci almiyorsan) ve biraz sansina gelmis. gereksiz ama ben sistem topladiktan sonra yazilimsal hata olmasini cok isterim, komplike bir seyler olmasini. Cozmesi hem cok eglenceli hem de zamanimi duzgun bir seye harcayabiliyorum.

Sorun yaşayanlar yanlış montaj yapıyor diye mi yaşıyor yani, burada anlatılmak istenen ne?

Yanlış montajın veya taşınma esnasında olanların etkisi çok daha büyük.

20MHz ile çalışan onboard GPU'ya 40MHz zorladım ve çalıştı da, tom's hardware uygulaması ile o zamanlar onboard ekran kartlarına OC basılabiliyordu ama sorumlusu sendin. Sene 2000 veya 2001

İvedilik ile hatta terlerseniz bile yanınızda bez olsun, sakin ve dingin kafa ile aceleniz yok gibi düşünüp yapmanız gerekiyor bu toplama işlemlerini. Sakin kafa ile.

Ben 2005'ten bu yana kendim almışım malları 38 yaşımda önüme koyup toplamışım ve sıfır sorun ile hallediyorken?

Hocam elinizde her şey hazır sizin? Toplasanıza az bak bakalım ya az incele oku?

Bak söylüyorum hala sıfır sorun ve sıfır sorun olmaya devam edecek .

Yahu sizin eksiğiniz ne ? yeni teknolojiye bak oradan yürü ?

Yanlış montajın veya taşınma esnasında olanların etkisi çok daha büyük.

20MHz ile çalışan onboard GPU'ya 40MHz zorladım ve çalıştı da, tom's hardware uygulaması ile o zamanlar onboard ekran kartlarına OC basılabiliyordu ama sorumlusu sendin. Sene 2000 veya 2001

İvedilik ile hatta terlerseniz bile yanınızda bez olsun, sakin ve dingin kafa ile aceleniz yok gibi düşünüp yapmanız gerekiyor bu toplama işlemlerini. Sakin kafa ile.

Ben 2005'ten bu yana kendim almışım malları 38 yaşımda önüme koyup toplamışım ve sıfır sorun ile hallediyorken?

Hocam elinizde her şey hazır sizin? Toplasanıza az bak bakalım ya az incele oku?
Son kullanıcıya satılan ürünlerin montajını yapmak zor bir şey değil ki :D Ayrıca sorun yaşayanlar bu iki sebepten yaşıyor demişsin.
O halde coil whine, ölü piksel, 13-14. nesil intellerdeki mikrokod faciası, kısaca QC veya mühendislik sorunlarının lojistikle veya montaj ile ne ilgisi var? Çok iyi kasa topladım demek istemişsin gibi geldi bana.

Son kullanıcıya satılan ürünlerin montajını yapmak zor bir şey değil ki :D Ayrıca sorun yaşayanlar bu iki sebepten yaşıyor demişsin.
O halde coil whine, ölü piksel, 13-14. nesil intellerdeki mikrokod faciası, kısaca QC veya mühendislik sorunlarının lojistikle veya montaj ile ne ilgisi var? Çok iyi kasa topladım demek istemişsin gibi geldi bana.
Ben kasayı toplarken bana BIOS microcode söylenmedi.

Ben X870E Carbon anakartı aldım, 9950X3D taktım, üstüne Arctic 3 360 Pro monte ettim. Açılması gerekiyordu, açıldı; düzgün monte ile açılamayan bilgisayar yok.

Laptoplara custom BIOS basınca bile neler neler oluyorken masaüstü sinek gibidir.

2024'den kalma BIOS'a sahip ve 9950X3D'yi bilmeyen bir BIOS'a taktım ben, şık diye algıladı ve üstüne CO+CS bastım. 4 ay sonra sırf yahu yeni BIOS gelmiş, hadi geçelim, iyiymiş diye. Sıkıntı sıfır.

Ben kasayı toplarken bana BIOS microcode söylenmedi.

Ben X870E Carbon anakartı aldım, 9950X3D taktım, üstüne Arctic 3 360 Pro monte ettim. Açılması gerekiyordu, açıldı; düzgün monte ile açılamayan bilgisayar yok.

Laptoplara custom BIOS basınca bile neler neler oluyorken masaüstü sinek gibidir.

2024'den kalma BIOS'a sahip ve 9950X3D'yi bilmeyen bir BIOS'a taktım ben, şık diye algıladı ve üstüne CO+CS bastım. 4 ay sonra sırf yahu yeni BIOS gelmiş, hadi geçelim, iyiymiş diye. Sıkıntı sıfır.
Evet dediğin gibi yaptığın şey zor bir şey değil, güle güle kullan.