Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Bu videoda kişinin Allah'a yönelmesi, nefsin terbiyesi noktasında minik de olsa adımlar atması, hayır işlerinde bulunması, alkol/kumar/zina gibi şeylerin terk edilmesi noktasında eyleme geçmesi gibi gibi nefs terbiyesi sonucunda kişinin rüyalar ile iyileşebileceğini söylenmektedir.
Videodaki psikiyatrist Mustafa Merter, insanın zihninin bilinç ve bilinçdışından ibaret olmayıp ayrıca üst-bilinçdışı yani ilahi olanla bağımızın olduğu bir benliğimizin de olduğunu söylemektedir.
Bu bağı görmezden gelmeyip veya inkar etmeyip o bağı besleyecek şekilde hareket edersek ilahi rüyalarla iyileşme sağlanabilir diyor. Nefs yapısının kendi kendini iyileştirebileceğinden söz ediyor.
Kendi yaşadığı çok örnek var hastalarından, kitaplarında bahsediyor, videoda anlatılanı yazayım:
Bir kadın babasının zulmünden dolayı babasına olan öfkesini nevrotik şekilde tüm erkeklere yansıtıyor. Bu bağlamda erkeklerle iletişimi sorunlu oluyor, çatışmalar yaşıyor. Evlenemiyor da. Babası da ölmüş. Bu kadın Dr. Merter'e gidiyor ve terapiye başlıyor.
İlerleyen süreçte şu rüyayı görüyor:
Kadın toprak arazide. Babası topraktan diriltiliyor. Kadın babasına rüyasında bağırıp çağırıp içini kusuyor. Babası beni affettin mi diyor. Kadın rüyasında affettim diyor. Babası sonra izin verirsen gidebilir miyim diyor. Ondan sonra baba tekrar toprağa alınıyor.
Bu rüyadan sonra kadının erkeklere karşı olan nevrozları iyileşmiş ve o içsel öfkesi dinmiş oluyor.
Ben buna başta "nasıl olabilir" diye bakıyordum. Abi ben geçen 3-4 gün önce falan, uzun ama çok uzun süre sonra Kur'an okudum. 1.ayetten itibaren başladım. Üstte Arapça, altta meal şeklinde okudum.
Abi ben o gün manyak bir rüya gördüm. Hani öyle "ya sadece bilinçdışının yansıması ya, çok üstüne düşünme" denecek bir rüya değil. Özel olduğu için detay vermeyeceğim. Ama rüya o kadar manyak iyi yapılanmış ki, efsane ötesiydi. Bir de ben uzun süre rüya görmüyordum. 6-7 aydır hiç rüya görmemiştim. O rüya manyak derece ilginçti. En kaba tabirle rüyada "içsel halim, babam ve gerçeklik" yüzleştiriliyorum.
Abi ben uyandım, üzerimde bir ferahlık var. İlginçtir ki, babama karşı öfke, nefret de beslemiyordum artık. Çok sakindim. İçimde sanki bir yük atılmış gibiydi. Ve inanır mısınız, o günden sonra babamla, annemle ilişkim + puan kaydetti. İletişimimiz oldu. Konuşmaya başladık.
Ben 2 gün önce yine Kur'an okuyup namaz kıldım. O gece yine manyak bir rüya gördüm. Hani öyle mesajlarla dolu ki... Hani öyle normal bir bilinçdışı yansıması rüyası değil emin olabilirsiniz.
Bu konuda yaşadıklarımdan bahsettim. Bir şeyi ispat etmeye çalışmıyorum. Ama şundan eminim artık, yukarısıyla bağlantı sürdüğü sürece olduğunuzdan daha iyi konumda oluyorsunuz.