Neon Genesis Evangelion ne anlatmak istiyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ethem Efe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 57

Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Selamlar,

Gerçek bir şaheser izledim ancak evrene dair anlamadığım pek çok nokta kaldığını hissediyorum. Karakterlerin psikolojik durumları, evrenin aslında vermek istediği derin mesajlar ve İnsanlığı Tamamlama Projesi gibi konular kafamı kurcalıyor. Bu konu altında seriyle ilgili fikirlerinizi, analizlerinizi ve teorilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Hepsini ilgiyle okuyacağım.

Bu konu sadece orijinal 26 bölümlük dizi serisini kapsamaktadır. End of Evangelion ve Rebuild filmlerini henüz izlemedim. Spoiler vermeyi düşünüyorsanız ek ile verin lütfen. Teşekkürler.

Çok bir şey anlatmak istemiyor aslında. Sadece sembolizm ve din temaları çok yoğun kullanılmış. Arkasında çok mesaj aramanız gereken bir anime değil.

Serinin finalini filmler ile yapıyorlar, filmleri de izleyince bir şeyler yerine oturuyor ama seride sembolizm ve dinlerle ilgili içeriklere fazla yer verdikleri için serinin ciddi bir hikayesi var gibi gözüküyor.

Gendo İkari karısına kavuşmak için kıyameti dünyada gerçekleştirerek yapay cenneti yaratmak istiyor, bu olay gerçekleşene kadar da sümüklü bencil Shinji'ye maruz kalıyoruz.

Serinin sonunda ise insan kendisi ile barışık yaşayarak mutluluğu bulur gibi ucuz bir mesaj vererek final yapıyorlar.

Şahsen finalini beğenmedim, eleman 2 kere kıyameti koparıp mutlu sona ulaşıyor, alternatif son yaratarak Shinji'ye acı son vermeleri gerekiyordu.

Anime klasiği diyebiliriz ama aslen sıkıcı bir yapım, yine de kocaman organik canlıların savaş sahnelerini izlemek keyifli.
Ben animelerde böyle daha çok kurgu seviyorum. Savaş, dövüş sahnelerini değil de daha çok kurgulara önem veriyorum. Mesela Made in Abyss gibi ya da Fullmetal Alchemist Brotherhood gibi. Son dönemlerde Frieren'i çok seviyorum mesela. Onda da dövüş sahnesi çok ama kurgusu ve renkleri çok hoş. Bu çerçevede sizce bu anime bana göre midir? Kafanızı şişirdim.

Son düzenleme:

Uyar gibime geliyor, yavaş ilerleyen ama çok şey anlatan bir anime, inanılmaz hoşuma gitti benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…