Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

5330

Deneyimli
1722111593069.webp

Bardağın dibine birazcık fazla koyup tekledim ancak bir zararı olur mu? Gece uyanık kalmam gerek. Tahminen 3-4 tatlı kaşığı kadarınca koydum. İçtikten sonra sormamam lazımdı tabii, biraz saçma bir şeydi.

Arka kısmında değerleri yazmıyor. ChatGPT 200ml için 50-90mg olduğunu söylüyor, tam olarak anlayamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
NESCAFÉ Gold, Classic ve 3'ü ve 2'si bir arada gibi çözünebilir hazır kahvelerin içime hazır 1 porsiyonu ortalama 75 mg kafein içerir diye sonuca ulaştım google.
NESCAFÉ Gold, Classic ve 3'ü ve 2'si bir arada gibi çözünebilir hazır kahvelerin içime hazır 1 porsiyonu ortalama 75 mg kafein içerir diye sonuca ulaştım google.

Çözüm
Benim dikkatsizliğim 1 porsiyon yani 200ML 1 tatlı kaşığı 3G toplamda 3x75 = 225mg kafein ediyor doğru hesapladıysam bir zararı olur mu

Piskolojkmi bilmiyorum ama zımba gibiyim.
400mg ' e kadar sağlıklı kabul ediliyor. Ama 400'ü geçtin diyede ölmezsin merak etme. 1000'i vuran beyaz yaka vardır boldan boldan. Sen gene de tüketimi abartma. 400 iyidir.
1722112944096.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
200ML için 50 90mg olduğunu söylüyor tam olarak anlayamadım

Üstünde yazan 1 tatlı kaşığı ile 200 ml hazırlayın uyarısına göre o. 1 tatlı kaşığında kafein 50 mg da olabilir 70 de olabilir bilemezsin %100 bir durum yok. 200 - 280 arası olarak hesaplayıp geç, çok da aşırı bir miktar değil. Bir bardak filtre kahve 150 mg falan içerebilir ve eğer azar azar başlayıp alıştırırsan günde 5 bardak filtre kahve bile sana zarar vermez ama alışık değilsen bir bardak içersin sabaha kadar gözünü kırpmazsın. Yağsız vücut ağırlığına ve alışkanlıklarına bağlı bu direnç.

Yaşla değil kiloyla ilgili. 40 kilo yetişkin olsan 2 bardak şarap içtiğinde alkolmetre sana yavaşş diyebilir ama 90 kilo güreşçi 18 yaşında eleman 750 ml şişeyi dikse alkolmetre sıkıntı yok diyebilir. Yağsız vücut ağırlığı yani kaslar kullanır bu tür aldığın şeyleri ve ne kadar kullanıcı varsa o kadar fazla ürün alabilirsin. Veya olan kullanıcıları yavaş yavaş buna alıştırıp bağımlı yapıp yine bol ürün dayayabilirsin.

Üstünde yazan 1 tatlı kaşığı ile 200 ML hazırlayın uyarısına göre o. 1 tatlı kaşığında kafein 50 mg da olabilir 70 de olabilir bilemezsin %100 bir durum yok. 200 - 280 arası olarak hesaplayıp geç, çok da aşırı bir miktar değil. Bir bardak filtre kahve 150 mg falan içerebilir ve eğer azar azar başlayıp alıştırırsan günde 5 bardak filtre kahve bile sana zarar vermez ama alışık değilsen bir bardak içersin sabaha kadar gözünü kırpmazsın. Yağsız vücut ağırlığına ve alışkanlıklarına bağlı bu direnç.

Vicudumda yağ az tutmuyor nedense neredeyse damarlarımın anatomisi rahat çıkar :D alışkınım küçükken çok içerdim taaki uyku sorunları baş koyana kadar 3'ü 1 arada içiyordumda sarmıyor artık acı zift gibi olanlar daha iyi şimdi uyku sorunlarımda kendi kendine düzeldi pek sorun olmuyor önceden olsa hiç uyuyamazdım.