Türk'üm, hatta milliyetçi olarak bile görülebilirim.
Doğru tespit edemediğin sorunu çözemezsin, bırakalım artık gözlerimizi kapamayı.
Neyin neden olduğunu anlarsak çözüm daha kolay olur.
Geçmiş felaketti de( yakın geçmiş, çok da uzak değil).
Geçmişi geçtim, direk bugüne geldim.
Aha sana soru.
Şu anda herhangi bir memur ya da vatandaş korkmadan çekinmeden konuşabilir mi?
( 28 şubat yazın, youtube de çıkan rasgele videolar da gezinin bakalım neler göreceksiniz.)
O çözüm ayakları geçeli çok oldu, çözüm sürecinde yeterince öğrendik Mezopotamya eşeklerinin laf dinlemediğini (Tüm kürtleri kast ederek değil, eli silahlı dağda gezen kadroya sözüm).
Çözüm basit, paşa paşa buranın Türk yurdu olduğunu kabullenip yaşamlarına devam edecekler. Toprak iddiası gibi saçma girişimlerde bulunmayacaklar. Aksi olduğu halde de cezası kesilir. Özellikle son yıllarda başları çok boş kaldı, istediği gibi atıp tutuyorlar. Bu konuda size katılıyorum.
Şu anda herhangi bir memur çekinmeden konuşabilir, terör propogandası yapmadığı sürece kimse de bir şey demez. Mevcut hükümeti kastederek söylüyorsanız ben burada Erdoğan'ı, yönetim biçimini aklamaya çalışmıyorum. Konumuzun ne olduğu gayet açık.
Tespit de çok açık aslında. Amaç kürtler aracılığı ile Türk devletini içeriden ve dışarıdan zayıflatmak. Bugün ABD'nin ve Avrupa'nın bu kadar kürt savunuculuğu yapmasındaki esas da zaten bu. Görmek isteyene her şey gayet açık.
Bu son 20 senedir böyle. Öncesinde cezaevlerinde neler olduğunu konuşmayalım istersen. Sistematik işkenceleri hatırlayalım, işkence sonrası PKK kadrosuna nasıl taban oluşturulduğunu da hatırlayalım.
Aktif olarak Bursa'da Diyarbakır plakası ile dolaşabilmenin can güvenliği açısından riski var. Şehrin spor kulüpleri önceden Amedspor ile sürtüşme yaşardı, sporcuları döver ve tartaklardı; şimdi artık onu da geçip direkt Diyarbakırspor oyuncularını taciz etmeye başlamışlar. Nedir yani sıkıntı? Şehrin ismi "Amed" bile değil futbol takımının isminde.
Kısaca bazı insanımızın -ki bu artık zort kuşağına da tamamıyla sirayet etmiş durumda- Kürt düşmanlığı yadsınamaz seviyede. Durum ne yazık ki iç açıcı değil.
Bence de konuşmayalım. Kürtler tarafından kaçırılıp işkence yapılan Türk subaylarını da hatırlamak zorunda kalırız.
Dediğin çok saçma. Aktif olarak Diyarbakır'da Bursa plakası ile dolaşmayı, Türk bayrağı ile dolaşmayı neden baz almadın. Anlık olarak spawnlanan 20 kişilik bıçaklı köpek sürüleri de var mesela. Bil istedim. Amedspor ne ektiyse onu biçti, boş yere savunmaya gerek yok.
Kürt düşmanlığı falan yok. Element uydurmayın. Sen şehidimizin olduğu gün çıkar "Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Ne Dersim'de ne Türkiye'de huzur, umut, demokrasi olur" diye insanları tehdit edersen ağzına biberonu verirler. Bilmem anlatabildim mi?