Olay ilk olarak 2009 Diyarbakır Bursaspor maçında Diyarbakırlı taraftarların istiklal marşını ıslıklaması ile başladı.
Ha 15 senelik meseleyi diyorsun. Orada çift taraflı hata var. 15 sene öncesinin takımı, şu anki halini temsil etmiyor olabilir diye de düşünmek lazım.
Ve Günümüzde de Kürdistan bayrakları açarak amedspor devam ettirdi.
E bu da yeni değil ki. Eski meseleyi ısıtıp önümüze getirmenin manası nedir?
Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu bir devlet memuru ve istihbaratçıdır.
Tabii aynen, Susurluk raporları da böyle kahraman bir beyi tasvir ediyor zaten. Çatlı ile kol kola gezen tertemiz bir adam.
Beyaz Toroslar ise dönemin istihbarat güçlerinin kullandığı Renault model arabadır.
Aynen, devlet-mafya ilişkisi ile hiç alakası yok.

Ha 15 senelik meseleyi diyorsun. Orada çift taraflı hata var. 15 sene öncesinin takımı, şu anki halini temsil etmiyor olabilir diye de düşünmek lazım.

E bu da yeni değil ki. Eski meseleyi ısıtıp önümüze getirmenin manası nedir?

Tabii aynen, Susurluk raporları da böyle kahraman bir beyi tasvir ediyor zaten. Çatlı ile kol kola gezen tertemiz bir adam.

Aynen, devlet-mafya ilişkisi ile hiç alakası yok.
Kes boşu. İnsanda biraz akıl olur diyecem ama büyük ihtimalle yok. Gereksiz tartışma. Yeşil adını anamayacağın kadar şerefli bir Türk subayı Cem Ersever de kıymetli bir askerdir. İstersen bu görüşlerini en yakın kolluk kuvvetleri binasında söyle.

Netenyahu'nun, Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarına cevap olarak attığı tweeti:
  • "Kürt'lere soykırım uygulayan, kendi yönetimine karşı çıkan gazetecileri hapse atma konusunda dünya rekorunu elinde bulunduran Erdoğan, bize ahlak vaazı yapabilecek son kişidir."
  • "İsrail Silahlı Kuvvetleri, Erdoğan'ın övdüğü ve üst düzey yetkililerine ev sahipliği yaptığı, dünyanın en menfur ve zalim terör örgütü Hamas IŞİD ile savaşan ve yok eden, dünyanın en ahlaklı ordusudur."

Üstteki konuda Erdoğan'ın açıklamalarına laf eden arkadaşlar şu an ne düşünüyor acaba? Gazze'de yaptıkları katliamlara rağmen üstüne bir de pişkin pişkin Türkleri Kürt soykırımıyla suçlayan devlete karşı sessiz mi kalalım? Türkiye'nin öldürdüğü teröristleri, tutukladığı terör destekçilerini insan haklarının ihlali kapsamında değerlendiren BM, ABD ve Avrupa'nın masum gördüğü hastane bombalayan devlete karşı sessiz mi kalalım?

Neredeyse dünyadaki çoğu güçlü devletin destek verdiği İsrail'in başarılı olması durumunda rahat duracağını mı zannediyorsunuz? Bugün ses çıkarmazsanız yarın düşman kapıya geldiğinde derdinizi kime anlatacaksınız? Müttefikine uçak dahi vermezken terör örgütüne yığınla teçhizat veren NATO'ya mı?

İsrail ve Gazze Türkiye'nin sorunu değildir demek, saçmalamaktan başka bir şey değildir. Bugün bizi soykırımlarla suçlayan bu devletin insanlık dışı hareketlerini görmezden gelirsek piyango bize çıktığında kaçacak deliğimiz kalmaz.

Bir bu eksikti.

Eskilerin sözleri vardır "düşmanlık tohumları ekmek!" , "kardeşi kardeşe vurdurmak" çok fazlası yazılabilir ben çok dışarıdan baktığımda net olarak şunu görüyorum; yer yüzünde şu an 8 milyar insan yaşadığı bilinir ve bu insanların birbirine karşı duyabileceği bir düşmanlık asla yok!
yani kötülük yada düşmanlık net olarak üretiliyor! insan zihni çok komplex bir yapıya sahip ve zihisel bir insan yine başka zihinlerle çok rahat manipule edilebilir, ve malesefte böyle oluyor.
çocukken bile şunu düşünmüştüm; abd li olsaydım abd vatandaşları kimleri sevmiyorsa bende onları sevmeyecektim, kürt olsaydım genel olarak kürtler kimi sevmiyorsa-kime düşmansa aynısı ben olacaktım.
bu böyle olsaydı böyle olurdum, farklı olsaydı farklı olurdum dediğin her durumda çok ciddi bir manipulasyonun içindesindir.