Netflix 4K alınırsa kalite artar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deniz744
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 126
  • Etiketler Etiketler
    kalite netflix
Netflix 4K kullanıp, 4K görüntü alabilen birini görmedim. Sanırım 1080p paketlerde de aynı sorun mevcut. Düşük bitrate veriliyor. ISS'lerin Netflix sınırlandırması var. Bu aslında gündem olup tartışılması gereken bir konu fakat kimse sesini çıkarmıyor. Zamanında hevesle 4K denedim, resmen 720-1080p arası kalitede veriyordu. Farklı kaynaklardan 4K film indirip açtığımda bu durumu fark ettim. Yani hangi paketi alırsanız alın, aynı kaliteyi alacaksınız. Boşuna fazladan para vermeye gerek yok.
Aynen katılıyorum. Oyunda, videoda vs. çözünürlükte 1080P ve 4K farkını anlarken Netflix'te iki paketi de aynı Samsung TV'de denedim. Şaka gibi ama fark yok gibiydi. Diyeceksiniz ki Oled veya miniled TV'de HDR farkı var, orasını bilemem. Asus Oled monitörüm var ama şu anki Netflix paketim 1080P, 4K paketi olan birisinin adına giriş yapıp 4K ve HDR kalitesini Oled monitörümde karşılaştırmam lazım.

Netflix 4k almak sacmalik cunku benim kardesimin vardi netflix 4k surumunu kullaniyordu internet desteklese bile sanirim aglarindaki yougunluktan oturu her zaman 4k izleyemiyorduk.

Bilgisayarı mı kastediyorsunuz anlamadım ama ben Tizen'den de Mi Box üzerinden de 4K izleyebiliyorum yıllardır.

Doğrudur. İzlediğiniz gerçekten 4K ise, ISS farkından kaynaklanıyordur. Ben testlerimi Kablonet, Superonline ve TT'de yaptım. Bu ISS'lerde hiçbir şekilde 4K alamadım. TV ya da PC fark etmiyor. Netflix'e sınırlama koyulmuş. Kullanıcılar 4K izlediğini sanıyor fakat 1080 veya 720p izliyorlar. Uzun zamandır bu şekilde. Gigafiber kullanıyorum. Bu saçmalık yüzünden Amazon dışında hiçbir platformdan üyelik almıyorum. Farklı yollardan 4K yayın ve filmleri sorunsuz olarak tüketiyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt