NetGSM in bulut santral hizmetini ve birkaç hizmetini şirket bünyemizde kullandık. Sürekli kesintiler oluyor ve ses kalitesi aşırı kötüydü. Turkcell ile yolumuza sorunsuz devam ediyoruz. Bu sebeple NetGSM e karşı olumlu düşünemiyorum ne yazık ki.

Fiyatlar iyi güzel de tek mesele SMS banka değil. Taahhütsüz olması. 2 - 3 ay sonra aşağıdaki fiyatları 2 katına çıkarmayacağını kim biliyor?

1710327979886.webp

Ben teknik bir konuyu merak ettim.

NETGSM hangi İMSİ'yi kullanıyor?

(İnternational Mobile Subscriber İdenty International mobile subscriber identity - Wikipedia)

(Android için: Ayarlar > Sistem > Telefon hakkında)

Mesela Turkcell 286-01 (286 ülke kodu Türkiye / 01 Turkcell şebeke kodu)
Vodafone: 286-02
TT: 286-03 (04'de var, fakat kullanılmıyor)

Bildiğim kadarıyla TCELL'i kullanıyor. PTTCell, Bimcell nasıl 03'ü kullanıyorsa...

NetGSM'in bir lisans anlaşması yok. RAN tarafında TCELL i kullanıyor. Taşıyıcı kısımda da zaten hemen hepsi TT ve varsa kendi fiberlerini kullanıyor. Core tarafta kendileri var.

Ama şunu da belirteyim QoS yersiniz. TCELL abonesinin her zaman arkasında sırada olacaksınız.

@Darth Maul Şu ana kadar kullanım deneyimin nasıl? Bankalarla alakalı durum çözüldü mü? Başka ne problemler gözüne çarptı?
Bankalar çalışıyor bu arada bir sıkıntı yaşamadım, eğer numara taşıyacaksanız bir sorun çıkarmıyor. Mobil arayüz güncellendi, salla kazan gibi bir hediye hala yok, diğer internet hediye eden promosyonlardan yararlanamıyorsunuz. Çekim kalitesinde sorun yaşamadım, Turkcell ile birebir aynı.