Bu linkten aldım Recep abi, alalı çok uzun zaman oldu. 1 buçuk ay önce cesaret edebildim sürmeye sonuç bu. Aslında forumda diğer kullanıcıların paylaştığı bir yer bu link.
Bu pawEn'in önerdiği link olması lazım, iyi diyorlardı aslında. Niye böyle oldu acaba sonuç? Cihazı havaya kaldırdığınızda nasıl tepki veriyor, mümkünse altına en azından silgi koyarak biraz havaya kaldırın.

@mr.esat, 60 yükte 86-88 derece beni de memnun etmezdi açıkçası. @Hasan Merkit 'in dediğine doğru gidiyor gibi durum, sonuç benim de beklediğim gibi değil. Siz bloğu muhtemelen iyice sıkmışsınızdır, ondan şüphe duymuyorum. Ürünü nereden aldınız, son aylarda Recep abinin dediği gibi bir sürü yaygın ürün var aynı isimle piyasada.
Bloğu iyice sıktım mı emin degilim, yalan yok ne çarpazlama ne kontol etme hiçbir şeye dikkat etmedim. Bodoslama girdim kapattım heyecandan elim titriyordu :D
Ama oturmasa lav gibi olması gerekiyor ya bence. Lav gibi de değil, serin de degil sicak da degil patates termal :)

Ben de buradan sipariş verdim. Zephyrus G14 cihaza uygulayacağım. Sonuçları paylaşırım.

Video mu çekeceksiniz hocam özel değilse?

Nereden aldınız? Hepsi aynı kalite değil diye de bir muhabbet var.
PTM'lerin gerçekten çok sahtesi var dikkatli olmak lazım. GPU olması gerekenden çok yüksek gibi ona da PTM 7950'yi doğru uyguladiysaniz bile çok fazla. Soğutma blokları ve fanları kötü dedikte PTM'e rağmen 80°'ler çok yüksek. Ya ürün sahte ya da bloklarda bir sorun olabilir.

PTM'lerin gerçekten çok sahtesi var dikkatli olmak lazım. GPU olması gerekenden çok yüksek gibi ona da PTM 7950'yi doğru uyguladiysaniz bile çok fazla. Soğutma blokları ve fanları kötü dedikte PTM'e rağmen 80°'ler çok yüksek. Ya ürün sahte ya da bloklarda bir sorun olabilir.
Kaç meşin saydım buna ya, umarım sahte değildir. Yarın cihazın içini açıp blokların vidasıni tekrar söküp tekrar düzgün montajlamaya çalışacağım. Var mı püf noktası bunun?

Evet, GPU yongasında biraz daha fazla. Ama işlemci neredeyse mükemmele yakın ama sanki hiçbir şey değişmemiş gibi ısınıyor.

Kaç meşin saydım buna ya, umarım sahte değildir. Yarın cihazın içini açıp blokların vidasıni tekrar söküp tekrar düzgün montajlamaya çalışacağım. Var mı püf noktası bunun?
Eşit torkta uygulamaya çalışın, eşit turda döndürme olsun bir de. 1. vidadan sonra 4'ü, 2'den sonra da 3'ü sıkın.
Eşit torkta nasıl uygulayacaksanız artık.. Onun pek imkanı yok, tamamen eşit olması için denemeye çalışın hocam.

Aynen öyle, oturmazsa dediğin gibi daha fazla ısınırdı, zaten 45-50W da göremezdi. Prochot eşiğine gelirdi cihaz devamlı çünkü.
Eyvahlar olsun mal sahte mal o zamam muhtemelen o zaman. Enterasan.

Evet, GPU yongasında biraz daha fazla. Ama işlemci neredeyse mükemmele yakın ama sanki hiçbir şey değişmemiş gibi ısınıyor.
Nasıl yani hocam?

GPU 80 watt çekerken ve 80 derece iken İşlemcinin tam yükte 89 88 derece olması mı iyi yani?

Çaprazlama sıkmak lazım hocam ve ilk başta çok sert sıkmayın vidaları. Nitro 5'ler sıcak havayı arkadan tahliye ediyor cihazı duvara yaslamıyorsunuz değil mi? Hava almasi için altına hafif kavis verseniz ekstra daha iyi olur.