GPU 80 watt çekerken ve 80 derece iken İşlemcinin tam yükte 89 88 derece olması mı iyi yani?
Şimdi 4050'nin zaten tam olarak çekebileceği güç 80-90W olduğundan 4060 referansına göre 87 derecenin altında çalışması bir sorun oluşturmaz. Lakin işlemcide belirttiğiniz değer öyle değil, siz 60 yükte 86-87 görüyorsunuz neredeyse. Hiçbir oyun güncel bir işlemciyi tam anlamıyla (100) yüke sokamaz ama bu yüke bu sıcaklık fazla.

Sizlere bombastik bir bilgi vereyim, cihazın altında kendim sonradan yapıştırdığım mini stand da var. Buna rağmen dereceler böyle.

Acaba sürekli böyle eğik kullandığım için pump out mu yaptı ki? 🤔
Çaprazlama sıkmak lazım hocam ve ilk başta çok sert sıkmayın vidaları. Nitro 5'ler sıcak havayı arkadan tahliye ediyor cihazı duvara yaslamıyorsunuz değil mi? Hava almasi için altına hafif kavis verseniz ekstra daha iyi olur.
Duvara bi 30 santimetre falan var.
20250516_004758.webp

Sizlere bombastik bir bilgi vereyim, cihazın altında kendim sonradan yapıştırdığım mini stand da var. Buna rağmen dereceler böyle.
Mini stand dediğimiz şeyde herhangi bir fan var mı? Mümkünse o olmadan deneyin, cihaz sadece havaya kalksa yeter arka taraftan. Hava atılımı 9. nesil LOQ'larla benzer cihazınızın.

Mini stand dediğimiz şeyde herhangi bir fan var mı? Mümkünse o olmadan deneyin, cihaz sadece havaya kalksa yeter arka taraftan. Hava atılımı 9. nesil LOQ'larla benzer cihazınızın.
Paylaştım hocam, mandallı harika bir alet. Süper bir şey, istediğim zaman da kapatabiliyorum.

Ya sanki ilk sürdüğümde daha serindi ya.

Acaba sürekli böyle eğik kullandığım için pump out mu yaptı ki? 🤔

Duvara bi 30 santimetre falan var.
Faz değişimli macunlar pump-out genelde yapmazlar PTM 7950 ise özellikle (orjinalse) Çok eğikse bile diğer macunlar gibi o kadar akışkan değiller kaldı ki değiştireli çok olmamış. İlk sonuçları da benzer miydi? GPU 65-75 olsa normal derim de 80° biraz yüksek geldi. CPU için pek problem değil gerçi 95'e kadar yolu var ama PTM var biraz daha düşsün istiyor insan. Fan ayarı yapılabilir diyeceğim de Nitro 5'lerin de fan sesleri hiç çekilmiyor. Rahatsız etmiyorsa böyle bile kullanılır ya cihazı bir kontrol et sahteyse dışarı taşmalar gözükür zaten. Thermalright Helios alabilirsin PTM ile aynı performansı veriyorlar 270 TL'mi neydi hem çakma mı endişesi olmaz.

Faz değişimli macunlar pump-out genelde yapmazlar PTM 7950 ise özellikle (orjinalse) Çok eğikse bile diğer macunlar gibi o kadar akışkan değiller kaldı ki değiştireli çok olmamış. İlk sonuçları da benzer miydi? GPU 65-75 olsa normal derim de 80° biraz yüksek geldi. CPU için pek problem değil gerçi 95'e kadar yolu var ama PTM var biraz daha düşsün istiyor insan. Fan ayarı yapılabilir diyeceğim de Nitro 5'lerin de fan sesleri hiç çekilmiyor. Rahatsız etmiyorsa böyle bile kullanılır ya cihazı bir kontrol et sahteyse dışarı taşmalar gözükür zaten. Thermalright Helios alabilirsin PTM ile aynı performansı veriyorlar 270 TL'mi neydi hem çakma mı ...
Helios'u düşünmeye başladım, belki alabilirim.

Aslında sıcaklıklar rahatsız etmiyor, zaten throttlestop ile limitliyorum ben her zaman oyun oynarken. FPS'yi de limitliyorum, grafik takıntım da yok. Hiç sorun yok ama iste yani, demek yarin birgun yuke soksam makineyi 80-90 derece gezecek. Bu da uzucu.

Ilk sıcaklıkları hatırlamıyorum ama çok memnun kaldığımı hatırlıyorum. Guveniyordum yani sogutmasina cihazın yalan oldu.

80-85 çok da yüksek rakamlar değil hocam işlemci için laptopta, çok da dert etme. 147W'da ben i7 13650HX için 88 derece gördüm. 147W'da ne işin vardı diye sorabilirsiniz pek tabii, sınırları zorluyordum.
Helios kullandıktan sonra rahatlar diye umut ediyoruz artık. Rahatsız olana kadar böyle kullanırsınız.
Şunu da eklemek lazım, bu seri hem gürültülü hem de nispeten biraz daha sıcak çalışıyor.

Helios'u düşünmeye başladım, belki alabilirim.

Aslında sıcaklıklar rahatsız etmiyor, zaten throttlestop ile limitliyorum ben her zaman oyun oynarken. FPS'yi de limitliyorum, grafik takıntım da yok. Hiç sorun yok ama iste yani, demek yarin birgun yuke soksam makineyi 80-90 derece gezecek. Bu da uzucu.

Ilk sıcaklıkları hatırlamıyorum ama çok memnun kaldığımı hatırlıyorum. Guveniyordum yani sogutmasina cihazın yalan oldu.
Mümkün olan her şeyi yapmışsınız hocam bazen kasanın azizliğine uğruyor insan çok dert etmeyin sıcaklıklar absürt kötü değil. Daha ne yapacaksınız ki? Belki yinede önlem alayım belki sahtedir diye düşünüyorsanız PTM'i kontrol edersiniz. Bilinçli kullanıcısınız daha düzgün kullanılamazdı bir cihaz. Fan sesleri kafa şisirmiyorsa throttle yiyip oyun zevkiniz bozulmuyorsa çok takmayın kafaya kasanın yapabilecekleri bazen bellidir.

80-85 çok da yüksek rakamlar değil hocam işlemci için laptopta, çok da dert etme. 147W'da ben i7 13650HX için 88 derece gördüm. 147W'da ne işin vardı diye sorabilirsiniz pek tabii, sınırları zorluyordum.
Helios kullandıktan sonra rahatlar diye umut ediyoruz artık. Rahatsız olana kadar böyle kullanırsınız.
Şunu da eklemek lazım, bu seri hem gürültülü hem de nispeten biraz daha sıcak çalışıyor.
Valla o macun degistirmek cok stresli bir is bana gore ya. Tum mal varligim bu cihaz olunca elim ayagim titriyor yalan yok, bir yanlislikla cop olabilir cunku. Surme niyetim yok suan ama birkac aya degisebilir tabi ki
Mümkün olan her şeyi yapmışsınız hocam bazen kasanın azizliğine uğruyor insan çok dert etmeyin sıcaklıklar absürt kötü değil. Daha ne yapacaksınız ki? Belki yinede önlem alayım belki sahtedir diye düşünüyorsanız PTM'i kontrol edersiniz. Bilinçli kullanıcısınız daha düzgün kullanılamazdı bir cihaz. Fan sesleri kafa şisirmiyorsa throttle yiyip oyun zevkiniz bozulmuyorsa çok takmayın kafaya kasanın yapabilecekleri bazen bellidir.
Kasanin yapacaklarini sonuna kadar kullanabiliyor muyum o strese sokuyor yani. Belki de baska ped kullansam ya da baska bir islem yapsam 80 derece 4K devir cevirmesi yerine 60 derece 3K devir cevirecek püfür püfür oynayacağım. Kafam karisik, birkac ay sonra o Helios zımbırtısından çekebilirim makineye.

Yarin Nitro 5'in kazık gibi alt kapağını açıp blokların vidasını tekrar oynatırsam yine test ederim. Yarin isim yok cok ugrasirim muhtemelen.

Ha, bir sorum olacakti. Mesela blokları kaldırdık diyelim, tekrar macun uygulamamıza gerek yok değil mi? Direkt yerine tekrar oturttabilirim yani blokları bir macun sürmeden tekrardan.

Valla o macun degistirmek cok stresli bir is bana gore ya. Tum mal varligim bu cihaz olunca elim ayagim titriyor yalan yok, bir yanlislikla cop olabilir cunku. Surme niyetim yok suan ama birkac aya degisebilir tabi ki

Kasanin yapacaklarini sonuna kadar kullanabiliyor muyum o strese sokuyor yani. Belki de baska ped kullansam ya da baska bir islem yapsam 80 derece 4K devir cevirmesi yerine 60 derece 3K devir cevirecek püfür püfür oynayacağım. Kafam karisik, birkac ay sonra o Helios zımbırtısından çekebilirim makineye.

Yarin Nitro 5'in kazık gibi alt kapağını açıp blokların vidasını tekrar oynatırsam yine test ederim. Yarin isim yok cok ugrasirim muhtemelen.

Ha, bir sorum olacakti. Mesela blokları kaldırdık diyelim, tekrar macun uygulamamıza gerek yok değil mi? Direkt yerine tekrar oturttabilirim yani blokları bir macun sürmeden tekrardan.
Termal ped tasmamis ve kıvamını koruyorsa elbette bir şey olmaz kapatabilirsiniz tekrardan ama kapatırken tekte kapatıp oturtmaya özen gösterin. Nitro 5'lerin yük altında 60° görmek aslında biraz zor hocam ya kasanin kapasitesi belli PTM 7950 macun high-end kasalarda bulunuyor termal pedlik bir şey yok ortada orjinalse tabii.
Endisenizi cok iyi anlıyorum bende sistemimi ilk toplarken 2 ay sürekli sıcaklık değerlerini kontrol etmekten hiç keyfini cikaramamistim. Onu aç kapa yapmak bile insanı çok yoruyor heves kırıyor tek hatanızda ne gerek vardı diyebilirsiniz ama kötüyü çağırmayalım ufak bir kontrol yapacaksınız öncesinde yaptınız yine yaparsınız çokta dert etmeyin. Orijinal PTM'se Helios ile hiçbir farkı olmayacaktır sıcaklıkların benzer performansı veriyorlar çünkü.