Bendeki PTM7950'nin orijinal olup olmadığını tam anlamadım. Helios mu Halyos mu ondan alıp deneyeceğim, o gelene kadar idare etsin bakalım.
Helios'un PTM 7950 ile pek farkı yok macunda da sorun yok gibi gözüküyor kıvamında problem yoksa. GPU 74-75'lere düşmüş olması gereken değerlerde şuan. Problem edilecek bir sıcaklıklara sahip değil belki ilerde ikinci el satıp 4070 Nitro 16, Helios Neo gibi üst serilere bakabilirsiniz. Ama sıcaklıklarda problem yok gibi duruyor cihaza zarar verecek sıcaklıklarda değil. O bakır bloklar ve fanlarla ancak o oluyor. 🙁

Helios'un PTM 7950 ile pek farkı yok macunda da sorun yok gibi gözüküyor kıvamında problem yoksa. GPU 74-75'lere düşmüş olması gereken değerlerde şuan. Problem edilecek bir sıcaklıklara sahip değil belki ilerde ikinci el satıp 4070 Nitro 16, Helios Neo gibi üst serilere bakabilirsiniz. Ama sıcaklıklarda problem yok gibi duruyor cihaza zarar verecek sıcaklıklarda değil. O bakır bloklar ve fanlarla ancak o oluyor. 🙁
Bendeki sürülü macunun çakma olduğu kânatine vardım hocam. Deneyeyim çünkü Technopat'da da iyi sonuçlar alan var Nitro 5 - Helios ile.

Bu Helios'u sürmenin mantığı aynıdır değil mi PTM7950 ile?

PTM7950 sürdüm.

Eki Görüntüle 148343

Çok iyi sürüp sürmediğimi bilmiyorum ama sıcaklıklar beni şahsen hiç memnun etmedi.

Normalde oyunları FPS limitli ve 38W throttelstop limitli oynarım. 80'i çok nadir görürdüm. Ama MW2019 Online'da benchmark için her şeyin kilidini açınca hayal kırıklığına uğradım.
Yalan yok sistem dibine kadar kullanılıyor ama en azından 85'i geçmeseydi harika olurdu.
Oyun da nasıl oyunsa gunplay esnasında işlemciyi dibine kadar sıyırıyor, ne kadar açgözlü oyun. 6 yaşında bir de oyun, hayret.

Cihaz sabahtan beridir yarı aktif kullanılıyor. Bugün oyun da oynadım Android Studio ile de çalıştım OBS ile kayıt da aldım. Ara ara açık kaldı bilgisayar. Bu oynadığım maç 30-40 dakikalık bir aradan sonraki ilk oyun oynamamdı.

Pek şu an mutlu olduğum söylenemez, 1.5 ay önce uyguladım. Sıcaklıkların falan da oturmuş olması gerekiyor ama tatmin edici değil.
Auto moddaydı fanlar, son baktığımda 3900'e 4300 devirdi CPU ve GPU fanı devri. Kablolu ANC'siz silikonlu kulaklık kulağımda takılı iken rahatsız edici bir seviyede değildi ses olarak. Gelmiyordu çok.
Sıcaklıklar kötü değil fakat PTM7950'ye göre kötü sayılır bence. İnternette aynı modelle çok çok daha iyi sıcaklıklar alan var.

@Hasan Merkit, @pesimist34

Çok kötü sıcaklıklar. Victus 16'da 40watt CPU 120 watt GPU kullanilirken ne CPU ne GPU 80i geçmiyor. Ben ubuy7'dan almıştım linustechin videosundan sonra.
2 tarafında ince naylonunu çıkardığınızdan emin misiniz?

Çok kötü sıcaklıklar. Victus 16'da 40watt CPU 120 watt GPU kullanilirken ne CPU ne GPU 80i geçmiyor. Ben ubuy7'dan almıştım linustechin videosundan sonra.
2 tarafında ince naylonunu çıkardığınızdan emin misiniz?
Konfigürasyon nedir?

Evet tabi ki de, yoksa zaten en son attığım fotoğraftaki gibi macun dağılmazdkı ki.