Galatasaray

Uzman
Merhaba, işlemci soğutma sistemime 2 adet Noctua fan alacağım fakat fanların kutusunda çoklayıcı yok ben bunları normal bir marka fan çoklayıcıyla birleştirip anakart üzerindeki CPU fanına taksam aynı performansı alır mıyım? Noctua fan çoklayıcı 500 TL çünkü de :)

1738241480603.webp

resimdeki ürün yerine
1738241506165.webp

bunu alsam.

Merhaba, işlemci soğutma sistemime 2 adet Noctua fan alacağım fakat fanların kutusunda çoklayıcı yok ben bunları normal bir marka fan çoklayıcıyla birleştirip anakart üzerindeki CPU fanına taksam aynı performansı alır mıyım? Noctua fan çoklayıcı 500 TL çünkü de :)

Eki Görüntüle 119977
resimdeki ürün yerine
Eki Görüntüle 119978
bunu alsam.
Hiçbir sorun teşkil etmez, alıp kullanabilirsin. Arada bir fan hızlarını kontrol etmende fayda var.

Genelde çok pahalı oluyor Noctua'lar, kazık satan bir yerden alacak olsaydın alma diyecektim.

Evet doğru yok yurt dışından alıyorum vergiyle birlikte 500-600 civarına geliyor ama kararsız kaldım biraz düşününce ihtiyacım yok gibi geldi ve gereksiz bir masraf olacağı yönünde. İşlemcimde zaten Noctua NH-U12S soğutucu var ve tek fanlı ben aynı fandan bulamadığım için Redux modelinden 2 tane alıp önlü arkalı yapmak istiyordum ama çok bir şey fark etmeyecek gibi sıcaklıkta.

Birkaç yıldır dandik ama faydalı o kablodan 2 tanesini kullanıyorum. Bir kullanıcı kablonun eridiğini söylemiş ama bendeki fanlar yüksek Amper çekmesine rağmen henüz olumsuz bir durum yaşamadım.

Muhtemelen sizdeki Noctua fanlar çok yüksek devire çıkmıyordur, işinizi görür.