DracheN

Başarılı
Arkadaşlar ben Noctua soğutucu kullanıyorum, memnunum. Fakat bazen spike atıyor AC: Odyssey oynarken %100 kullanıma geliyor 105W harcıyor anlık ve 86 dereceye kadar çıkıyor sonra iniyor. Bu normal mi yoksa daha iyi bir soğutucu daha serin tutabilir mi? Almışken en iyisini alayım diyorum. Arctic Freezer 360 Pro alsam sıcaklıklar ne kadar fark eder? İşlemcim 9800X3D.

Son düzenleyen: Moderatör:
@DracheN Atmış olduğum tabloyu, @Ayhan Dönmez yönlendirmesiyle yaptım. Curve optimzer dışında PBO ayarlarını da kurcaladın mı?

Patriot CL30 6000MHz Ramler için bu şekilde ayarladık. İşlemci sıcaklığına ekstra olarak PBO ayarını da yapabilirsin
Hocam FCLK=MCLK FCLK:2000 ve 1:1 olarak ayarladım. Curve optimizerdan -30 yaptım. Şu RAM ayarlarını yapayım Nebi hocanın sonra tekrar dönüş yapacağım.

Hocam montajda sorun yok eminim. Termal macun NT-H2 kullanıldı.

Bahsettiğin mevzu başka oyunlarda da mevcut mu? shader compiling denen olay olabilir mi bu? 9800X3D BF1 gibi bir oyunda mesela shader yükleme ekranında 98 dereceye vuruyor benim yaz sıcağında, bahsettiğin sorun buysa, gaming esnasında derecelerde problem yoksa kullan. Bir de bu sorunu en yaygın RAM instabilitesi yapar. Arada fırlatır CPU usage'yi, dereceyi de fırlatır, sonra eski haline geri döner, IMC'yi aşırı zorlar instabil RAM. Bu da bir diğer kaynak. 6000 CL28 için manuel zamanlar girdin mi Nebi'nin? @DracheN

O soğutucu ile sıfır sıkıntı yaşamalısın kısaca. Arctic geçmek para kaybı olur.

6000 CL28 RAM için Hynix A-Die sütununu yaz DRAM Timings kısmından, Nitro ayarları da yap, Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust-Enable RX-TX Burst-8X/8X olarak save & exit yap. EXPO üzerine yazacaksın tüm bu ayarları. @DracheN

-30 stabil değilse o da bu mevzuyu yapar, IMC-CCD stabilitesi genelde birlikte ilerler, infinity fabric de aradaki iletişimi sağlar gibi düşünebilirsin, bunlar stabil değilse her türlü instabilite doğurur, o da CPU kullanım ve sıcaklık artışı, ya da crash ile sonuçlanabilir. 1:1 mod 6000 CL28 için Nebi'nin ayarları uygula 1.4v için yeterli gelir. CL32 kısmını sen 28 yazacaksın sadece. -30 yerine -20 yapıp dene, her çip -30 all core stabil açamaz @DracheN Prime95 Large test 1-2 saat yeterli gelir bu ayarların totaline, Scaler 6x ya da auto bırak, 10x yapma ek olarak. All core -20 yeterlidir gaming için.

BIOS son sürüme güncellemeyi unutma, akabinde ZenTimings SS ve Prime95 Large Test sonuçları HWiNFO ile beraber atarsan inceleriz sıcaklık değerlerini. @DracheN

@Agarta İstersen mevcut ayarlarını paylaşabilirsin 6000 CL30 RAM için, CL28-30 1 FPS fark ediyor oyunda.

@Crestfallen @Agarta Bu konuya da ayarlarınızı paylaşma şansınız var mı acaba, bu sistemi de optimize etmiş olalım.

Eğer Per Core yapmak isterseniz böyle bir rehber de var, Static OC mantığında + olarak PBO Algorithm faydalanmanı sağlıyor, düz static OC yaparsan PBO'dan faydalanamıyorsun. Bu rehber aynı kapıya çıkıyor. @DracheN
Dediğiniz ayarları şimdi yapıyorum RAM için EXPO, sağ olun.

AC 107W.webp

-20 Curve optimizer 107W çektiği anda sapıtıyor, RAM ayarlarını yapmadım hocam expoda kaldım. @Ayhan Dönmez

Son düzenleme:
Hocam FCLK=MCLK FCLK:2000 ve 1:1 olarak ayarladım. Curve optimizerdan -30 yaptım. Şu RAM ayarlarını yapayım Nebi hocanın sonra tekrar dönüş yapacağım.

Hocam montajda sorun yok eminim. Termal macun NT-H2 kullanıldı.

Dediğiniz ayarları şimdi yapıyorum RAM için EXPO, sağ olun.

Eki Görüntüle 173520

-20 Curve optimizer 107W çektiği anda sapıtıyor, RAM ayarlarını yapmadım hocam expoda kaldım. @Ayhan Dönmez
UCLK=MCLK olacak orayı yanlış yazdın sanırım. PBO kısmından güç limitleriyle oynayabilirsin. En azından şu sıcaklıklar geçeseye kadar Eco mode veya kendin elle sınırla