LMC

Çalışkan
Merhaba,

Superonline kullanıyorum. Şu anda elimde operatöre ait bir Nokia g-010G-Q ONT cihazı var.
Amacım, bu cihazın arayüzüne girerek bağlantı bilgilerini Alıp, yerine kendi SFP'li ONT cihazımı kullanmak.

Ancak defalarca denememe rağmen cihazın arayüzüne erişemedim.
192.168.100.1, 192.168.1.1 gibi yaygın IP'ler işe yaramadı.
Forumlarda ortak görüş, Superonline'ın verdiği Nokia g-010G-Q cihazlarının arayüzünü kısıtladığı yönünde.

Modem kısmından kurtuldum, artık ONT cihazını da değiştirmek istiyorum.
Hedefim:
  • 1 Gbps üzeri hızlara çıkmak.
  • Bufferbloat sorununu azaltmak.
  • Kendi router'ımla ASUS RT-BE92u tam kontrol sağlamak.

Sorum şu:
Nokia g-010G-Q cihazında kısıtlı arayüz erişimini aşmanın bir yolu var mı?
Ya da bu bilgileri operatör cihazından başka nasıl çekebilirim?

WhatsApp Görsel 2025-07-13 saat 19.48.09_0bbb8021.webp

Merhaba bu cihaz biraz sıkıntılı destek kaydı açıp değişim talep edin küçük bir ihtimalde olsa değiştirler.

Merhaba bu cihaz biraz sıkıntılı destek kaydı açıp değişim talep edin küçük bir ihtimalde
Cihaz değişimi talep edeceğim. Eğer değişim yapılmazsa, bu ay taahhüdüm sona eriyor ve aboneliğimi iptal ettireceğim.*
*İptal sonrası yeniden abonelik ve kurulum talep edeceğim. Ancak aynı cihaz tekrar gönderilirse, kurulum esnasında vazgeçerim. Düzgün ve ihtiyacıma uygun bir cihaz gelene kadar denemeye devam ederim.

Merhaba bu cihaz biraz sıkıntılı destek kaydı açıp değişim talep edin küçük bir ihtimalde olsa değiştirler.
@Majdev cihazım Nokia g-010G-R ile değiştirildi.

Forumda yer alan "FTTH altyapıda SFP-GPON ile internete nasıl erişilir?" başlığını okudum.
Orada 4 farklı SFP cihazı önermişsiniz, ancak özellikle Huawei MA5671a üzerinde durmuşsunuz.

OpenWrt destekli bazı SFP modülleri:

• Huawei MA5671a.
  • Nokia g-010S-P
  • Nokia g-010S-A
  • Alcatel lucent g-010S-P

Superonline için bu cihazlardan hangisi daha uygun olur?
Ayrıca 2.5 Gbps destekli bir SFP ONT cihazı öneriniz var mı?

Genellikle Superonline bu tür işlemlerde sıkıntı çıkarabiliyor gibi görünüyor. Bu yüzden öncesinde biraz bilgi almak istedim.
Riskleri ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda da fikir verirseniz çok sevinirim.

örneğin - https://tr.aliexpress.com/item/1005007198047818.html?gatewayAdapt=4itemAdapt

Son düzenleme:
Cihaz değişimi talep edeceğim. Eğer değişim yapılmazsa, bu ay taahhüdüm sona eriyor ve aboneliğimi iptal ettireceğim.*
*İptal sonrası yeniden abonelik ve kurulum talep edeceğim. Ancak aynı cihaz tekrar gönderilirse, kurulum esnasında vazgeçerim. Düzgün ve ihtiyacıma uygun bir cihaz gelene kadar denemeye devam ederim.

@Majdev cihazım Nokia g-010G-R ile değiştirildi.

Forumda yer alan "FTTH altyapıda SFP-GPON ile internete nasıl erişilir?" başlığını okudum.
Orada 4 farklı SFP cihazı önermişsiniz, ancak özellikle Huawei MA5671a üzerinde durmuşsunuz.

OpenWrt destekli bazı SFP modülleri:

• Huawei MA5671a.
  • Nokia g-010S-P
  • Nokia g-010S-A
  • Alcatel lucent g-010S-P

Superonline için bu cihazlardan hangisi daha uygun olur?
Ayrıca 2.5 Gbps destekli bir SFP ONT cihazı öneriniz var mı?

Genellikle Superonline bu tür işlemlerde sıkıntı çıkarabiliyor gibi görünüyor. Bu yüzden öncesinde biraz bilgi almak istedim.
Riskleri ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda da fikir verirseniz çok sevinirim.

örneğin - https://tr.aliexpress.com/item/1005007198047818.html?gatewayAdapt=4itemAdapt
Hepsi aynı fark etmiyor.