Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Detaylar
Kim cevapladı?creazy
Başarılı
Aşırı toksik oluyor ama renginden kaynaklı sanırım. Mesela rengi başka bir şey olsa bana toksik gelmez. Ya da “beğenmedim” ismiyle de alakalı olabilir. Mesela “offf!” toksik gelmiyor. Tabii bazı insanlar olur olmadık yerde gereksiz şekilde “off”, “beğenmedim” vb. emojilerini kullanıyor, onlar da ayrı ilginç. Artıladım öneriyi.Mantıklı olabilir, bazen toksik anlaşılıyor kırmızı disslike.
Captain Skriniar
Uzman
Çok mantıklı geldi fikir.
- Makaleler
- 20
Selam,
Aslında mevcut reaksiyon sistemimizde "Beğenmedim" tepkisi zaten negatif puan etkisine sahip. Önerilen sistem ise teknik olarak puan düşürmeyen bir dislike mantığına dönüşüyor.
Bu tarz reaksiyonların pratikte pasif agresif kullanım oluşturabildiğini ve gereksiz tartışmaları artırabildiğini düşünüyoruz. Ayrıca mevcut reaksiyon sayısı zaten oldukça fazla olduğundan, yeni reaksiyonlar arayüzü daha da kalabalık hale getirebilir.
Bu sebeple şu an için böyle bir ekleme düşünmüyoruz. Yine de öneriniz için teşekkür ederiz.
Aslında mevcut reaksiyon sistemimizde "Beğenmedim" tepkisi zaten negatif puan etkisine sahip. Önerilen sistem ise teknik olarak puan düşürmeyen bir dislike mantığına dönüşüyor.
Bu tarz reaksiyonların pratikte pasif agresif kullanım oluşturabildiğini ve gereksiz tartışmaları artırabildiğini düşünüyoruz. Ayrıca mevcut reaksiyon sayısı zaten oldukça fazla olduğundan, yeni reaksiyonlar arayüzü daha da kalabalık hale getirebilir.
Bu sebeple şu an için böyle bir ekleme düşünmüyoruz. Yine de öneriniz için teşekkür ederiz.
Asily
Üstün
Tekrar merhabalar, detaylı açıklamanız için teşekkür ederim.Selam,
Söylediklerinizi kısmen haklı bulsam da mevcut sistemdeki 'Beğenmedim' reaksiyonu da aslında şu an aynı durumlara (pasif agresif tartışmalara) sebep oluyor. Benim önerim illa 'Dislike' veya negatif bir emoji olmak zorunda değil; sadece 'Katılmıyorum' anlamına gelen herhangi bir nötr reaksiyon da olabilir.
Forumda bazen bir fikre veya mesaja katılmadığımız anlar olabiliyor. Ancak o kişinin profil puanına zarar vermek istemediğimiz zamanlar için mevcut 'Beğenmedim' butonunu kullanamayabiliyoruz. Yazarak belirtmek ise bazen konuyu daha da uzatıp gereksiz mesaj kalabalığına yol açabiliyor. Nötr bir 'Katılmıyorum' seçeneği, üyelerin profilini zedelemeden sadece fikre katılmadığını belirtmesini sağlardı.
'Sen bana niye dislike attın?' tarzı yaşanabilecek ikili tartışmalar için zaten rapor sistemimiz mevcut. Artış durumunda geri adım atılabilir.
Kararınıza tabii ki saygı duyuyorum ama konuyu bu açıdan da değerlendirmeniz çok daha güzel olabilir. İyi günler.
Aslında buna benzer bir emoji var elimizde ve ben kullanıyorum. Kızgın emojisi. Hem nötr değerde, hem de en azından olumsuz durumu belirtiyor.
Asily
Üstün
Bence pek olumsuzluk bildiren bir emoji değil, bana konulsa anlamazdım.Aslında buna benzer bir emoji var elimizde ve ben kullanıyorum. Kızgın emojisi. Hem nötr değerde, hem de en azından olumsuz durumu belirtiyor.
Astronotarda
Üstün
Bence insanların Dislike butonuna agresif yaklaşmamayı öğrenmesi daha iyi olur fakat bu da iyi bir öneri tabi.Katılmıyorum demek için kullanılacaksa muazzam olur. Bazen dislike atılınca düşmancıl anlaşılabiliyor. Artıladım.
creazy
Başarılı
Bence insanların dislike butonuna agresif yaklaşmamayı öğrenmesi daha iyi olur fakat bu da iyi bir öneri tabii.
Tabii ki katılıyorum; agresif yaklaşılmaması, hatta çoğu zaman hiç takılmaması gerekiyor. Sonuçta bu sadece bir tepki, dünyanın sonu değil. Ama şöyle bir durum da var: Bu negatif tepkileri gereksiz ve kötüye kullanan insanlar oluyor. Elbette herkes istediği gibi kullanabilir, ona bir şey demiyorum ama bazı durumlarda mantıklı gelmiyor.
Mesela biri bir şeyi beğenmemiştir, “beğenmedim” atar; bu gayet normal. Ya da karşı tarafa laf anlatmak istemiyordur, tepkiyi atıp geçer. Ama bazen gerçekten gereksiz yere kullanılıyor. Kendimden örnek vereyim; bazen konu açıyorum ve alakasız şekilde “beğenmedim” yiyorum. Açıkçası bu benim umurumda değil ama bence biraz sürü psikolojisiyle alakalı. İnsanlar birkaç tane “beğenmedim” görünce “hadi ben de atayım” kafasına giriyor olabilir.
Dediğim gibi isterse 1000 tane “beğenmedim” atılsın, çok da umurumda değil. Gereken yerde zaten atılır, ona bir şey demiyorum. Benim anlatmak istediğim şey, bunun olur olmadık yerde kötüye kullanılması. Bazen de karşı tarafa doğru bilgiyi vermişsindir ama yine de inatla “beğenmedim” atıyordur. Sonra biri attı diye başkaları da sırf inat olsun diye aynı şeyi yapıyor.
Ama bu öneri konusunda çok da karşı değilim aslında. Güzel bir fikir, destekliyorum da. Yine de bu biraz moderatörlere bağlı bir durum.