Hocam dediğiniz gibi açık kaynak kodlu olmadığı için başvurmak istemiyorum artık. Tabii NTlite öneriyorsanız onu kullanmaya devam ederim.
Ben uygulamanın pek art niyetli olduğunu da sanmıyorum. Hiç dedikodusuna da denk gelmedim. Lisans satarak para kazandıklarını düşünüyorum.

Hocam, öncelikle cevabınız için teşekkürler. Windows 11'i kendim modifiye etmek istiyorum. NTLite yerine ne önerirsiniz?

Diğer forumda aynı konu vardı galiba.
Yazmıstım.
Acemi seviye isen NTLite harici bakma en geniş, basit ve Türkçe destek var.
Uygunsuz ayar yapsanda engeller.
Reg ve guncelleme vs en rahat bunda eklersin.
Regler majorgeek te bulunur çogunlukla.
Ayrıca kendi modları var.
Oyun, hafif, gizlilik (yanlış hatırlamıyorsam)
D arsivi nde açıklamalı gorsel sekilde yeni baslayanlar için konu yapmıştim.
Modlamayı yapınca ilk sanalda dene👍

Diğer forumda aynı konu vardı galiba.
Yazmıstım.
Acemi seviye isen NTLite harici bakma en geniş, basit ve Türkçe destek var.
Uygunsuz ayar yapsanda engeller.
Reg ve guncelleme vs en rahat bunda eklersin.
Regler majorgeek te bulunur çogunlukla.
Ayrıca kendi modları var.
Oyun, hafif, gizlilik (yanlış hatırlamıyorsam)
D arsivi nde açıklamalı gorsel sekilde yeni baslayanlar için konu yapmıştim.
Modlamayı yapınca ilk sanalda dene👍
Kanka senin Ntlite xml dosyasıyla windows kurdum. Gerçekten aşırı pişman oldum. WiFi çalışmıyor kafayı yiyecektim az kala. Yarın tekrardan format atmak zorundayım şimdi.

Kanka senin NTLite XML dosyasıyla Windows kurdum. Gerçekten aşırı pişman oldum. Wi-Fi çalışmıyor kafayı yiyecektim az kala. Yarın tekrardan format atmak zorundayım şimdi.

Orada driverlar kaldırılmıyor, ISO baglayınca NTLite de özellik, istege baglı özelliklerden bakabilirsin
Kurulumdan sonra Wi-Fi baglanman gerek,
Lenovo IdeaPad(kendimin) kurulumdan sonra bağlanıyorum, bu esnada Ethernet, farepad, ses Update yapmadan çalışmıyor.
ASUS TUF, MSI cyborg( yegenlerin)herhangi bir sorun yok.
HP Victus(komsumun) onda da sorun yok hepsi çalısıyor.
Her marka kendine ozgun laptop yapıyor,
Modelden modele bile fark olabiliyor.
ASUS anakartımda Update yapsamda chipset i ister orijinal ISO olsun ister hangi Custom olsa da sitesindekini manuel yapmadan aygıt surucusunde ünlem veriyor.

NTLite'in islevlerinin cogu kaput altinda Windows'un dahili DISM aracini kullaniyor. Yanlis hatirlamiyorsam programin cogu .NET ile yazilmisti zaten. UUP dump da zaten Microsoft'un UUP'lerini tek bir siteye, ISO yapilabilir hale getiren scriptler ile toparlanmis hali. Yaptiklari islevler evreni yeniden olusturacak kuvvette islevler degil.

Bunun disinda NTLite'in yaklasik 11 yildir falan bizimle oldugunu, gelistiricisinin bundan once de oldukca populer olan nLite yazilimini yaptigini, resmi XenForo tabanli forumunun oldugunu ve programin ucretsiz surumunu kullanirken aslinda hatri sayilir sayida ''Lutfen lisans alin!'' tarzinda diyaloglarla karsilastiginizi dusunursek, hic de ''fraud'' yazilim gibi durmuyor. Adam fraud yazilim yapmaya ugrasiyor olsaydi her gun yaptigi programin forumlarinda insanlarin sorularini cevaplar miydi? 11 yildir mumunu sonduren hic mi cikmazdi? Hic sanmam. Kaldi ki direkt kullandiginiz isletim sistemi zaten kapali kaynak kodlu...

NTLite konusunda bu kadar killaniyorsaniz DISM + Microsoft Deployment Tool ile NTLite'in yaptigi cogu seyi muhtemelen yaparsiniz ancak uzun bir ogrenme surecinin olmasini gectim, bu uygulamalarin duzgun bir GUI'i bile yok, ki normal cunku cogu kaput alti Windows araclari. NTLite alternatifi olarak MSMG Toolkit var ancak programi yapanlarin Hintli olmasini gectim, o da kapali kaynak bir yazilim.

NTLite'in islevlerinin cogu kaput altinda Windows'un dahili DISM aracini kullaniyor. Yanlis hatirlamiyorsam programin cogu .NET ile yazilmisti zaten. UUP dump da zaten Microsoft'un UUP'lerini tek bir siteye, ISO yapilabilir hale getiren scriptler ile toparlanmis hali. Yaptiklari islevler evreni yeniden olusturacak kuvvette islevler degil.

Bunun disinda NTLite'in yaklasik 11 yildir falan bizimle oldugunu, gelistiricisinin bundan once de oldukca populer olan nLite yazilimini yaptigini, resmi XenForo tabanli forumunun oldugunu ve programin ucretsiz surumunu kullanirken aslinda hatri sayilir sayida ''Lutfen lisans alin!'' tarzinda diyaloglarla karsilastiginizi dusunursek, hic de ''fraud'' yazilim gibi durmuyor. Adam fraud yazilim yapmaya ugrasiyor olsaydi her gun yaptigi programin forumlarinda insanlarin sorularini cevaplar miydi? 11 yildir mumunu sonduren hic mi cikmazdi? Hic sanmam. Kaldi ki direkt kullandiginiz isletim sistemi zaten kapali kaynak kodlu...

NTLite konusunda bu kadar killaniyorsaniz DISM + Microsoft Deployment Tool ile NTLite'in yaptigi cogu seyi muhtemelen yaparsiniz ancak uzun bir ogrenme surecinin olmasini gectim, bu uygulamalarin duzgun bir GUI'i bile yok, ki normal cunku cogu kaput alti Windows araclari. NTLite alternatifi olarak MSMG Toolkit var ancak programi yapanlarin Hintli olmasini gectim, o da kapali kaynak bir yazilim.
UUP dump açık kaynak kodlu zaten onda bir sıkıntı yok. Ama iş Ntlite gelirse kesin güvenli diyemeyiz. Bence @snop02 kardeşim haklı çünkü her customos stabil bir performans vermiyor. Mesela kirbyOS sadece cs2 için yapılmış bir işletim sistemi diğer tüm oyunlarda kötü performans veriyor. En iyisi UUP dump ile kurduğumuz windows'un üzerine belirli debloat araçları ile ayar çekmek olduğunu düşünüyorum ben artık.