Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 6 Temmuz 2025
- Makaleler
- 1
Sağlıklı olabilir fakat kimin bunu yapmaya zamanı var sizce?
Zor bir şey değil bence. NTLite gibi programlardan ISO'nun içini açıp değişiklikler yapilabiliyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
demjr
Becerikli
Hocam NTlite ile Custom OS hazırlamak daha iyi değil mi? Ayrıca LTSC sürümü normal windows 11 göre düşük performans veriyor.Güvenilir de Windows 11 için Custom OS kullanmayın. IoT Enterprise LTSC sürümüne Chris Titus ile debloat edin. Çok daha iyi olur.
Bence çok zaman alan bir şey değil. Maksimun 2-3 saat arası vakit alır.Zor bir şey değil bence. NTLite gibi programlardan ISO'nun içini açıp değişiklikler yapilabiliyor.
NexusTS
Yetkin
- Makaleler
- 1
Hocam NTlite ile Custom OS hazırlamak daha iyi değil mi? Ayrıca LTSC sürümü normal windows 11 göre düşük performans veriyor.
LTSC düşük performans vermiyor tam tersi boş uygulamalardan arındırıldığı için ram kullanımı daha az oluyor CMD ile Microsoft Store'u kurarak gerekli programları da yükleyebilirsiniz diye biliyorum.
demjr
Becerikli
3.36 dk açıp bakabilirsiniz.LTSC düşük performans vermiyor tam tersi boş uygulamalardan arındırıldığı için ram kullanımı daha az oluyor CMD ile Microsoft Store'u kurarak gerekli programları da yükleyebilirsiniz diye biliyorum.
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
LTSC düşük performans verdiği doğru değil. NTLITE ile hazırlamak daha sağlıklı ama uğraştırıcı.Hocam NTlite ile Custom OS hazırlamak daha iyi değil mi? Ayrıca LTSC sürümü normal windows 11 göre düşük performans veriyor.
demjr
Becerikli
Hocam videoyu attım oradan 3.36 dk açıp izleyebilirsiniz.LTSC düşük performans verdiği doğru değil. NTLITE ile hazırlamak daha sağlıklı ama uğraştırıcı.
Custom ISO olarak kendin yapmak her zaman daha guvenilirdir.
UUP'la TXT ve ini ayarlayıp Edge ve bilesenleri silerek indirirsiniz.
DirectX, Visual 2005/22 ekler ve OneDrive msmg ile silersiniz.
Msmg de her surum açıldıgı için burada gorsellestirme vs komple yaparsınız.
NTLite ile gerekli ayar XML sablon varsa tek tıkla butun ayarları yaparsınız.
Link vermiyorım silerler.(bunu anlamıyorum, anlayamayacagım da forum yardımlasma, sorun çozme ve bilgi paylasımı ise illegal dırum olmayınca mantığım almıyor
. Diger forumlarda bu yok)
D arsivde ayrıntılı konum var. Ayrıntılı gorsel açıklamalı anlatım ve gerekli olan belge ve programlar vs.
NTLite XML isteyen Hüseyin Uzunyayla(ognitorenks) hocanın konusunda pat ta da var.
Yerel hesap çalışır,
Mail kapalı, aktif olmaz. Defender ve Update aktif vs.
ISO idirdikten sonra Max 2 saat surmez, PC'ye de baglı tabii ki.
Link vermiyorım silerler.(bunu anlamıyorum, anlayamayacagım da forum yardımlasma, sorun çozme ve bilgi paylasımı ise illegal dırum olmayınca mantığım almıyor
D arsivde ayrıntılı konum var. Ayrıntılı gorsel açıklamalı anlatım ve gerekli olan belge ve programlar vs.
NTLite XML isteyen Hüseyin Uzunyayla(ognitorenks) hocanın konusunda pat ta da var.
Yerel hesap çalışır,
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
Hocam bunu gördüm de. Tüm testlerin aynı ortamlarda yapılması lazım. Custom OS'ler arasında bu kadar fps farkı olmaz. Yıllardır bu işlerle ilgileniyorum. Çok eski bir bilgisayarın olmadığı sürece FPS artışı bile yaşamazsın. Artı olarak Windows 11 Custom OS'ler de problem çıkartabiliyor. Çok dikkatli yapmak gerekiyor.Hocam videoyu attım oradan 3.36 dk açıp izleyebilirsiniz.
Emin değilim ama X3D işlemcilerde ki CCD muhabbetinden dolayı bazı farklı ayarlar yapılmalı gerek diye hatırlıyorum. O ayarlarla fps LTSC için daha fazla artıyordu. Kaynağı bulursam atarım.
demjr
Becerikli
Hepsi aynı ortamda aynı özelliklerle test edilmiş hocam. Ama bilmiyorum dediğiniz doğru olabilir.Hocam bunu gördüm de. Tüm testlerin aynı ortamlarda yapılması lazım. Custom OS'ler arasında bu kadar fps farkı olmaz. Yıllardır bu işlerle ilgileniyorum. Çok eski bir bilgisayarın olmadığı sürece FPS artışı bile yaşamazsın. Artı olarak Windows 11 Custom OS'ler de problem çıkartabiliyor. Çok dikkatli yapmak gerekiyor.
Emin değilim ama X3D işlemcilerde ki CCD muhabbetinden dolayı bazı farklı ayarlar yapılmalı gerek diye hatırlıyorum. O ayarlarla fps LTSC için daha fazla artıyordu. Kaynağı bulursam atarım.
Cevabınız için teşekkür ederim gerçekten.Custom ISO olarak kendin yapmak her zaman daha guvenilirdir.
Link vermiyorım silerler.(bunu anlamıyorum, anlayamayacagım da forum yardımlasma, sorun çozme ve bilgi paylasımı ise illegal dırum olmayınca mantığım almıyor. Diger forumlarda bu yok)
Yerel hesap çalışır,
Hocam UUP güvenilir mi bu arada ?Custom ISO olarak kendin yapmak her zaman daha guvenilirdir.
Link vermiyorım silerler.(bunu anlamıyorum, anlayamayacagım da forum yardımlasma, sorun çozme ve bilgi paylasımı ise illegal dırum olmayınca mantığım almıyor. Diger forumlarda bu yok)
Yerel hesap çalışır,
Son düzenleme:
Yeni konular
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-
-
-