Hocam o zaman kullandıktan sonra buraya deneyimlerinizi yazar mısınız acaba?

Hocam oyunlarda nasıl performans gösteriyor acaba?

Hocam bende i5 13500H ve RTX4050 120W versiyonu var. Oyunlarda normal aldığım FPS değerlerinden 10-20 FPS fark ediyor. Fakat arayüz akıcılığı ve input lag olayı inanılmaz bir şekilde iyileşti. Ama hala Windows'tan nefret ediyorum :). Eğer ki benim gibi Windows kullanmak zorundaysanız da kesinlikle microwin ile oluşturduğunuz imajı kullanın. Zaten açık kaynaklı olduğu için yaptığı her şeyi denetleyebilirsiniz. Boşu boşuna bir sürü bloatla cihazlarımızı boğmaya gerek yok.

Bilgisayarınız orta ve üst seviyedeyse ortalama fps olarak bir farak yaratmıyor zaten custom os'ler. Sadece windows'u hızlandırmaya sağlıyor. Chris Titus Tool, WPD, SHUTUP10 gibi programlar windows'u hızlandırmaya fazlasıyla yetiyor hem de custom os'ler gibi stabilite sorunları çıkartmıyor. Fakat AtlasOS'nin fps düşürdüğünü bilmiyordum. Demek ki pek işe yaramıyor artık.

FPS konusunda artış ve akıcılığın artmasını istiyorsanız BIOS üzerinden işlemciniz için PBO+CO ayarları ile overclock (İntel'de geçen ismi aklımda değil), Ram'iniz için ise XMP/EXPO sınırlarını aşarak overclock yapabilirsiniz.

Hocam şu an bulamadım fakat olmadan çok bir fark olacağını sanmıyorum ben şahsen. Bu değerleri göz önüne alarak seçimin yapmanızı tavsiye ederim.

Bilgisayarınız orta ve üst seviyedeyse ortalama FPS olarak bir farak yaratmıyor zaten Custom OS'ler. Sadece Windows'u hızlandırmaya sağlıyor. Chris titus tool, wpd, shutup10 gibi programlar Windows'u hızlandırmaya fazlasıyla yetiyor hem de Custom OS'ler gibi stabilite sorunları çıkartmıyor. Fakat AtlasOS'nin FPS düşürdüğünü bilmiyordum. Demek ki pek işe yaramıyor artık.

FPS konusunda artış ve akıcılığın artmasını istiyorsanız BIOS üzerinden işlemciniz için PBO+co ayarları ile overclock (Intel'de geçen ismi aklımda değil), RAM'iniz için ise XMP/EXPO sınırlarını aşarak overclock yapabilirsiniz.

Hocam AtlasOS ağır debloat yaptığı için direkt uyumsuzluk yaratıp optimizasyonu bozuyor bence. En ideali temiz Windows 11 Home Single Language kurulumu yaptıktan sonra debloatlama yapmak olacaktır.

Hocam o zaman kullandıktan sonra buraya deneyimlerinizi yazar mısınız acaba?

Hocam oyunlarda nasıl performans gösteriyor acaba?

Şimdi kurdum ve ilk izlenim bu şekilde herhangi bi hata bug vs yok gördüğüm kadarıyla. Ara ara güncellememi isteyen varsa bunu yanıtlaybilir dönüş yaparım :).

Screenshot 2025-07-22 225503.webp

Screenshot 2025-07-22 230419.webp

Screenshot 2025-07-22 225537.webp

Screenshot 2025-07-22 225559.webp

Screenshot 2025-07-22 225611.webp

Şimdi kurdum ve ilk izlenim bu şekilde herhangi bi hata bug vs yok gördüğüm kadarıyla. Ara ara güncellememi isteyen varsa bunu yanıtlaybilir dönüş yaparım :).

Elinize sağlık hocam.

Hocam valorant testi yapabilir misiniz? Fps olarak fark olacak mı acaba merak ettim.

Hocam valorant testi yapabilir misiniz? Fps olarak fark olacak mı acaba merak ettim.

Son düzenleme:
Hocam bizzat deneyimledim gerçekten fps sorunlarına ve sistemde bozulmalara yol açıyor gerçekten. Hiç uyumlu değil desem yeridir. En iyisi kendimizin debloatlaması diyebilirim.

Şimdi temiz kurulum yaptım ve bu sorunların hiçbirini yaşamadım bile.

@alp15eren hocam en başından beridir doğru söylüyormuş.

Ben hep kendim debloat ediyorum Windows 10 Pro da 1.6 GB 2.2 GB arası tüketiyordu %15 - 18 ile açılıyordu sistem programla da daha da düşürebiliyordum.

IMG_20250723_101649_943.webp

IMG_20250723_101637_770.webp

Şimdi Windows 11 25H2 Dev kanalına geçtik bakalım ne kadar kullanacak Tanılama verilerini mecbur göndericem çünkü Insider kanalındayım bu da ram kullanımını arttıracak.

Hocam AtlasOS ağır debloat yaptığı için direkt uyumsuzluk yaratıp optimizasyonu bozuyor bence. En ideali temiz Windows 11 Home Single Language kurulumu yaptıktan sonra debloatlama yapmak olacaktır.
IoT Enterprise LTSC için de kullanılabilir. Zaten halihazırda debloatlı ve normal windows 11 sürümlerine göre daha hızlı çalışıyor. Bir de bu ayarlarla daha iyi oluyor. Güncelleştirmeleri de geciktiriyorsun. Güvenlik güncellemeleri çıktıktan 2 gün sonra, Özellik güncellemeleri ise çıktıktan 1 yıl sonra geliyor yani update yapsan bile stabilite bozulmuyor.

Ben hep kendim debloat ediyorum Windows 10 Pro da 1.6 GB 2.2 GB arası tüketiyordu %15 - 18 ile açılıyordu sistem programla da daha da düşürebiliyordum.

Eki Görüntüle 166008

Eki Görüntüle 166009

Şimdi Windows 11 25H2 Dev kanalına geçtik bakalım ne kadar kullanacak Tanılama verilerini mecbur göndericem çünkü Insider kanalındayım bu da ram kullanımını arttıracak.
Kendiniz nasıl debloatladınız? chris ile mi yoksa ntlite falan mı?

IoT Enterprise LTSC için de kullanılabilir. Zaten halihazırda debloatlı ve normal windows 11 sürümlerine göre daha hızlı çalışıyor. Bir de bu ayarlarla daha iyi oluyor. Güncelleştirmeleri de geciktiriyorsun. Güvenlik güncellemeleri çıktıktan 2 gün sonra, Özellik güncellemeleri ise çıktıktan 1 yıl sonra geliyor yani update yapsan bile stabilite bozulmuyor.
Hocam bir önceki attığım sayfada ltsc performansı normal Windows 11'e göre düşük kalıyor ondan dolayı onu tercih etmedim doğrusu.