demjr

Becerikli
Geçen günlerde AtlasOS kurdum fakat sorunlar daha en başından kendini belli etmeye başladı. İlk olarak CS2'de bozuk sesler ve 5 saniyelik inanılmaz FPS düşüşleri yaşadım. Ardından diğer oyunlarda da gözle görülür droplar mevcuttu. FPS testlerine baktığımda, benim sistemimle insanlar 300 FPS gibi değerler alırken ben 200-250 FPS arası değerler alıyordum. Bunun üzerine temiz kurulum yaptım ve Windows 11 Home Single Language sürümünü kurdum. Sürücülerin kurulumunu da eksiksiz tamamladım ve tekrar FPS testi yaptım; bu kez değerler tam istediğim gibi çıktı. Aynı zamanda debloat işlemi de yaptım. ShutUp10 ve WPD kullandım, ek olarak Chris Titus Tech'in debloat aracını da uyguladım.

Geçen günlerde AtlasOS kurdum fakat sorunlar daha en başından kendini belli etmeye başladı. İlk olarak CS2'de bozuk sesler ve 5 saniyelik inanılmaz FPS düşüşleri yaşadım. Ardından diğer oyunlarda da gözle görülür droplar mevcuttu. FPS testlerine baktığımda, benim sistemimle insanlar 300 FPS gibi değerler alırken ben 200-250 FPS arası değerler alıyordum. Bunun üzerine temiz kurulum yaptım ve Windows 11 Home Single Language sürümünü kurdum. Sürücülerin kurulumunu da eksiksiz tamamladım ve tekrar FPS testi yaptım; bu kez değerler tam istediğim gibi çıktı. Aynı zamanda debloat işlemi de yaptım. ShutUp10 ve WPD kullandım, ek olarak Chris Titus Tech'in debloat aracını da uyguladım.
Cris Titus yeterli zaten. Hazır ISO kurmaya gerek yok.

Cris Titus yeterli zaten. Hazır ISO kurmaya gerek yok.
Hocam bizzat deneyimledim gerçekten fps sorunlarına ve sistemde bozulmalara yol açıyor gerçekten. Hiç uyumlu değil desem yeridir. En iyisi kendimizin debloatlaması diyebilirim.

Cris titus yeterli zaten. Hazır ISO kurmaya gerek yok.

Şimdi temiz kurulum yaptım ve bu sorunların hiçbirini yaşamadım bile.

@alp15eren hocam en başından beridir doğru söylüyormuş.

Son düzenleme:
Custom ISO'ların performans artışı ömrü vereceğiz diye sistemi mahvetmesi de tam olarak bu işte.

Gidin NTLite ile kendiniz derleyin. Veya yukarıdaki işi yapın.

Hocam bizzat deneyimledim gerçekten GPS sorunlarına ve sistemde bozulmalara yol açıyor gerçekten. Hiç uyumlu değil desem yeridir. En iyisi kendimizin debloatlaması diyebilirim.

Şimdi temiz kurulum yaptım ve bu sorunların hiçbirini yaşamadım bile.

@alp15eren hocam en başından beridir doğru söylüyormuş.

Bu şekilde microwin ile denediniz mi?

Custom ISO'ların performans artışı ömrü vereceğiz diye sistemi mahvetmesi de tam olarak bu işte.

Gidin NTLite ile kendiniz derleyin. Veya yukarıdaki işi yapın.

Kesinlikle haklısınız hocam. En iyisi kendimizin debloatlaması ya da NTLite ile güvenilir bir şekilde debloatını ayarlayıp temiz kurulum yapılması.

Bu şekilde microwin ile denediniz mi?

Hocam şu an müsait bir yerde değilim biraz açabilir misiniz acaba? Bende ona göre bir cevap vereyim size.

Kesinlikle haklısınız hocam. En iyisi kendimizin debloatlaması ya da NTLite ile güvenilir bir şekilde debloatını ayarlayıp temiz kurulum yapılması.

Hocam şu an müsait bir yerde değilim biraz açabilir misiniz acaba? Bende ona göre bir cevap vereyim size.

Yeni Windows'u kurmadan önce aynı Tweak'i açıp ISO'yu atıyorsun, ardından otomatik olarak telemtry ve debloatli şekilde bir ISO elde etmiş oluyorsun, ardından klasik Windows kurulumu. Rufus, flash boot et ve Win kur temiz Windows ile başlıyorsun. Daha denemedim ama dün denk geldim.

1753171306285.webp

O yüzden LTSC, LTSB sürümler kurun ya da MicroWin, NTLite gibi Windows ISO düzenleyici ile ISO'yu debloat edin.

Yeni Windows'u kurmadan önce aynı Tweak'i açıp ISO'yu atıyorsun, ardından otomatik olarak telemtry ve debloatli şekilde bir ISO elde etmiş oluyorsun, ardından klasik Windows kurulumu. Rufus, flash boot et ve Win kur temiz Windows ile başlıyorsun. Daha denemedim ama dün denk geldim.

Eki Görüntüle 165602
Bunu gördüm hocam evet. Hocam bence gerek yok iso ile oynamaya pek sıcak bakmıyorum. Dediğim gibi bozulma durumları olabiliyor. En sağlıklısı temiz kurulum sonrasında debloat atmanız olacaktır.

O yüzden LTSC, LTSB sürümler kurun ya da microwin, NTLite gibi Windows ISO düzenleyici ile ISO'yu debloat edin.

Hocam LTSC sürümünde sıkıntı yaşayan bayağı bir kişi gördüm ondan dolayı pek tercih etmedim doğrusu. NTLite olabilir belki ama bence en iyisi temiz kurulum ve ardından debloat araçları ile hızlandırma.

Son düzenleme:
Hocam LTSC sürümünde sıkıntı yaşayan bayağı bir kişi gördüm ondan dolayı pek tercih etmedim doğrusu. NTLite olabilir belki ama bence en iyisi temiz kurulum ve ardından debloat araçları ile hızlandırma.
Bencede temiz kurulum sonra debloat yapmak.