Sana gelen bir mesajı silme yada engelleme hakları yok.

Mesela GMail (ya da başka sağlayıcı) mesajları silmiyor (yasal hakları yok) ve şüpheli mesajları SPAM klasörüne atıyor. Son kararı sana bırakıyor. Ben ara sıra SPAM olmayan mail'leri oradan çıkartmak zorunda kalıyorum. NETGSM net bir karar verebilmesi için (bu zatan mümkün değil) mahreyetime girmiş olur (yapay zaka değil, mesajı bir insan incelemeli).

Eğer netgsm filtreleme yapıyorsa, o zaman bu operatörden uzak durulmalı.

10 gün önce numarayı taşıdım ve artık spam veya dolandırıcılık mesajları gelmiyor. Google mesajların spam kutusu bile bomboş gözüküyor. Numara taşımadan önce her 2 saatte bir geliyordu. Acaba netgsm böyle bir mesaj filtresine mi sahip? Aynı duruma sahip olan var mı merak ettim. Şikayet etmiyorum bu arada gayet iyi oldu kurtuldum sonunda saçma sapan mesajlardan.
Üstte operatör kısmında isimleri nasıl yazıyor bu firmanın? Örneğin Turkcell, Turkcell WiFi, Vodafone TR gibi yazıyor bildiklerimde. Bunlarınki nasıl acaba diye merak ettim. Ekran görüntüsü atma şansınız var mıdır?

Üstte operatör kısmında isimleri nasıl yazıyor bu firmanın? Örneğin Turkcell, Turkcell Wi-Fi, Vodafone TR gibi yazıyor bildiklerimde. Bunlarınki nasıl acaba diye merak ettim. Ekran görüntüsü atma şansınız var mıdır?
Wi-Fi arama ve VoLTE desteği yok zaten henüz. Direkt Netgsm şeklinde yazıyor.

10 gün önce numarayı taşıdım ve artık spam veya dolandırıcılık mesajları gelmiyor. Google mesajların spam kutusu bile bomboş gözüküyor. Numara taşımadan önce her 2 saatte bir geliyordu. Acaba netgsm böyle bir mesaj filtresine mi sahip? Aynı duruma sahip olan var mı merak ettim. Şikayet etmiyorum bu arada gayet iyi oldu kurtuldum sonunda saçma sapan mesajlardan.

Hangi GSM operatöründen taşıdınız Turkcell ise hız olarak bir değişiklik oldu mu?

Bana her gün PTT bildirimleri geliyor. Türk Telekom kullanıyorum, Allah korusun ya tıklasam bir anda başım belaya girecek. D urduk yere.

Mesela GMail (ya da başka sağlayıcı) mesajları silmiyor (yasal hakları yok) ve şüpheli mesajları SPAM klasörüne atıyor. Son kararı sana bırakıyor.
Bu hatayı düzeltelim. Eğer e-posta servis sağlayıcınız sistemin ayarlamalarını düzgün yapmadıysa Gmail, Outlook ve diğer büyük servis sağlayıcılar gönderileri kabul etmiyor. Kabul edilen ancak algoritmalardan muhtemel spam şüphesiyle geçenler Spam klasörüne gidiyor. Kendi sitesini barındıran kişiler bunu bilecektir.

Eğer e-posta servis sağlayıcınız sistemin ayarlamalarını düzgün yapmadıysa Gmail, Outlook ve diğer büyük servis sağlayıcılar gönderileri kabul etmiyor.
Bu tartışma konusu değil! Eğer operatör SMS'leri (mesela) yanlış SMS santral numarasına gönderirse, o SMS'ler kabul edilmez. Şüpheli SMS'ler (byte code) filtrelenir (SİM Toolkit saldırısı). SMS'de SPAM diye bir şey olmadığı için, bunların şüphe üzerine silinmeleri söz konusu olamaz.