Dagster3532

Becerikli
Aşağı yukarı 2024 yıl sonundan beridir numarama ve maillerime saçma sapan mesaj ve mailler geliyor. Çoğu hesabım kapandı ve ihlal yiyor. Başta pek kaale almayıp basit bir şeydir herhalde deyip sadece şifre değiştirdim. Ancak mail ve SMS'ler hala kesilmiyor. Başıma bir şey gelme ihtimali nedir? Nasıl önlem alabilirim, neden olmuştur?

E-posta hakkında bilgim yok ama bilinen markalardan SMS geliyorsa korkarım bir klavye delikanlısı tarafından SMS bombası yapılmış. Eğer aynı markalardan sürekli geliyorsa engellemekten başka çareniz yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250915-140734.webp
    Screenshot_20250915-140734.webp
    560 KB · Görüntüleme: 63

Buradan markalar için gelen SMS ve aramaları kapatabilirsiniz. E-Postalar için maalesef düzgün bir çözüm yok gibi.

Son düzenleme:

Buradan markalar için gelen SMS ve aramaları kapatabilirsiniz. E-Postalar için maalesef düzgün bir çözüm yok gibi.
Sorunu ben yaşamıyorum hocam, ama konu sahibine yardım ettiğiniz için teşekkürler. Ben sadece çözümümü göstermiştim (benim de başıma geldi).

Son düzenleyen: Moderatör:
@Darth AMD, @noby, hocam buraları denedim ancak benim durumu tam çözmedi. Düzenli olarak bu durum gerçekleşiyor. Bilgisayar veya telefonumdan şüpheliyim. Instagram ve Facebook hesabım iki kere durduk yere kapandı. Snapchat'ten de olur olmadık görüntüler atıyorsun diye arkadaşım mesaj attı ama ben bir şey paylaşmıyorum. Kendi kendine karşı tarafa gidemez değil mi?

Sorunu ben yaşamıyorum hocam ama konu sahibine yardım ettiğiniz için teşekkürler. Ben sadece çözümümü göstermiştim (benim de başıma geldi).
Sizin mesajı cevaplamışım yanlışlıkla.

@Darth AMD, @noby, hocam buraları denedim ancak benim durumu tam çözmedi. Düzenli olarak bu durum gerçekleşiyor. Bilgisayar veya telefonumdan şüpheliyim. Instagram ve Facebook hesabım iki kere durduk yere kapandı. Snapchat'ten de olur olmadık görüntüler atıyorsun diye arkadaşım mesaj attı ama ben bir şey paylaşmıyorum. Kendi kendine karşı tarafa gidemez değil mi?

Telefonunuzu ve bilgisayarınızı sıfırlayın o zaman. Şifrelerinizi vs değiştirin. Maalesef verilerimiz her yerde smslerin çoğu bu yüzden geliyor

Telefonunuzu ve bilgisayarınızı sıfırlayın o zaman. Şifrelerinizi vs değiştirin. Maalesef verilerimiz her yerde smslerin çoğu bu yüzden geliyor
Ben sırf bu yüzden 30 haneli şifreler kullanıyorum. Hepsi de farklı.

@Dagster3532, siz arkadaşın dediği gibi yapın hocam. Genellikle tarayıcılar yüzünden şifreler çalınıyor.

@Dagster3532, yani "birisi uğraşıyor" mu diyorsunuz.

Hocam aklıma şimdi şey geldi. Benim önceden çizim için kursum vardı. Evde alıştırma yapmak için programı oraya nasıl indirebilirim diye sorduğumda crackli indirebilirsin demişlerdi. Bende söyledikleri yerden indirip kurunca gecesinde önce Instagram sonra da Facebook hesabım kısıtlama yemişti. Snapchat ise de uyarı yemişti. Ardından birkaç oyun hesabıma da erişenler olmuştu. Bazılarının şifresini değişip desteğe yazsam da bir şey değişmemişti. Bende kapatabildiğimi kapatmıştım. Ancak hala endişeliyim.

Hocam aklıma şimdi şey geldi. Benim önceden çizim için kursum vardı. Evde alıştırma yapmak için programı oraya nasıl indirebilirim diye sorduğumda crackli indirebilirsin demişlerdi. Bende söyledikleri yerden indirip kurunca gecesinde önce Instagram sonra da Facebook hesabım kısıtlama yemişti. Snapchat ise de uyarı yemişti. Ardından birkaç oyun hesabıma da erişenler olmuştu. Bazılarının şifresini değişip desteğe yazsam da bir şey değişmemişti. Bende kapatabildiğimi kapatmıştım. Ancak hala endişeliyim.
Bütün disklerinizi silin hocam. Temiz format atın. Formattan sonra da bütün şifrelerinizi değiştirin ve 2 aşamalı doğrualama kullanın. Büyük ihtimalle virüs yemişsiniz.