wallywestr

Uzman
Satılan klavyelerin çoğu numpadsiz ancak bana numpad gerekiyor. Bütçem yüksek olmadığı için rakiplerine göre daha kalitesiz numpadli klavyeler yerine numpadsiz bir klavye alıp ayrı Bluetooth ile bağlanan numpadlerden alsam mantıklı olur mu? Kullanan varsa herhangi bir problem yaşıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Numpad ne için gerekiyor ki? Zaten o klavyelerin olayı o ekstra alana ihtiyaç duymadan kısa yollar ile işini halletmeni sağlıyor.
Hocam öyle demeyin. Ben şu klavyenin üstünde bulunan sayılara sadece özel karakterler için elliyorum. Numpadsiz klavye benim için boş.
Hocam düzgün klavyelerin çoğunda yok. Olanlar da çok pahalı
Düzgünden kastınız ne?

Hocam öyle demeyin. Ben şu klavyenin üstünde bulunan sayılara sadece özel karakterler için elliyorum. Numpadsiz klavye benim için boş.

Düzgünden kastınız ne?
Bütçe 1500-2000 arasıyken, Türkçe klavye dizilimi ve numpad arayınca seçenekler çok azalıyor. Mesela numpadli almak istediğimde seçenekler https://www.trendyol.com/rampage/kb...e-p-882837700?boutiqueId=61&merchantId=129210 gibi seçenekler oluyor. Numpadsiz almak istersem ise hem kablosuz hem daha iyi switchli hem de aula marka https://www.n11.com/urun/aula-f87-p...hot-swap-turkce-q-klavye-buz-mavisi-104671677 şu modeli alabiliyorum. O yüzden arada kalıyorum

%94 klavyelere bakın derim. Aynı şekilde kocaman klavye kullanmamak için %65 klavye almıştım ama numpad ve F tuşlarının olmaması çok kontrollü simülasyon oyunlarında yetersiz kaldı. E-yooso Z94 aldım ve 1 senedir kullanıyorum iyi ki almışım.

Sizde %94 modellere bakın mesela bu var kalitesini bilmiyorum ama Havit ürünleri genelde kabul edilebilir düzeyde kaliteye sahip oluyor:

@wallywestr E-yooso Z94 de satılıyormuş hala ama mor renkte ve mavi switch rahatsız edici olabilir:

%94 klavyelere bakın derim. Aynı şekilde kocaman klavye kullanmamak için %65 klavye almıştım ama numpad ve F tuşlarının olmaması çok kontrollü simülasyon oyunlarında yetersiz kaldı. E-yooso Z94 aldım ve 1 senedir kullanıyorum iyi ki almışım.

Sizde %94 modellere bakın mesela bu var kalitesini bilmiyorum ama Havit ürünleri genelde kabul edilebilir düzeyde kaliteye sahip oluyor:

@wallywestr E-yooso Z94 de satılıyormuş hala ama mor renkte ve mavi switch rahatsız edici olabilir:
Hocam güncel klavyem mavi switch yıllardır da mavi switch kullanıyorum ama artık aşırı sesli geliyor o yüzden kırmızı veya benzeri sessiz switchlere geçmek istiyorum. Attığını Havit model klavyeye de baktım zaten Havit memnun olduğum bir klavye ama ne yazık ki klavye ingilizce tuş dizilimiyle geliyor. Virgül için enterın üstüne basma fikri hiç rahat gelmiyor. O yüzden ayrı bir numpad + Aula f87 pro mantıklı mı diye düşünüyorum