Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dagster3532

Becerikli
Karta küçük kardeşim şakasına 3070 Ti yapayım ismi değişsin diye NVFlash ile BIOS yazmış. Daha sonra dediğine göre yeniden başlatmış. Sisteme şu an görüntü gelmiyor ve sistem sürekli kendini yeniden başlatıyor. Ne yapabilirim? Üstüne soğuk su mu içmem gerek? Sinirden başımdan kaynar sular döküldü geldiğim gibi.

Çözüm
Bozulan BIOS'u düzeltmek için çift ekran kartı takılan veya işlemcisinde iGPU olan bir sistemde orijinal BIOS'u yazdırmanız lazım.
AM5 anakartlarda varsayılan olarak dahili GPU açık olur, direkt anakarttan görüntü alırsınız, 100 TL'ye riser almak daha maliyetsiz olurdu, bu reset işi Benin aklıma yatmadı da neyse bir deneyin bakalım.

AM4 anakart ile devam edeceğim hocam. Çünkü ikinci el AM5 iGPU olan işlemciler bildiğiniz ateş pahası gibi fiyata satılıyor. İkinci bir anakartlı sistemim olduğu için ondan deneyeceğim. İşlemciyi 300 TL'ye alıyorum.

O zaman ok, ben AM5 sistem için alacaksınız sandım.

BIOS işi değişir o zaman, ekran kartını takmadan dahili GPU ile BIOS'a girip multi monitör ayarını açacaksınız, sonra ekran kartını takacaksınız.

Ekran kartı takılı açarsanız dahili GPU görüntü vermeyebilir.

O zaman ok, ben AM5 sistem için alacaksınız sandım.

BIOS işi değişir o zaman, ekran kartını takmadan dahili GPU ile BIOS'a girip multi monitör ayarını açacaksınız, sonra ekran kartını takacaksınız.

Ekran kartı takılı açarsanız dahili GPU görüntü vermeyebilir.

O Multi monitör ayarı sanırım olmayabilir ama diğer her şeyi harfiyen yapacağım hocam. Gece saat 12'ye doğru inşallah bilgilendirme geçeceğim.

Windows açılsa bile uzaktan bağlanıp yine yapabilirim. Bilgisayar telefonuma kayıtlı ve şifre yok. O yüzden bağlanabilirim. Yeter ki Windows sorunsuz gelsin veya iGPU işini yapsın.

Bu arada emin olmak için soruyorum. Ekran kartının pinlerini bağlamak şart mı? Riskli olmaz mı?

BIOS ayarı için multi monitör aktif edin yoksa hangi kartla görüntü alsın diye ayar vardı hatırlamıyorum. Oradan IGPU'yu ayarlarsınız.
Pinleri kastettiğin ekran kartının güç girişi mi? Evet, takmak zorundasınız.

Dosya Ekleri

• IMG_20250830_003140.webp
    IMG_20250830_003140.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 42