Ben bilgisayarı yeni aldım ve ilk driver’ı 580.88 sürümünde kurdum; o sırada herhangi bir sorun yaşamadım, öyle hatırlıyorum. Daha sonra GTA 5’e FG güncellemesi gelmişti; test etmek için driver’ı 580.97 sürümüne güncelledim. GTA 5’e girip biraz oynadım ve videodaki gibi bir takılma yaşadım; sesler robotlaştı, FPS sanki 10 olmuş gibi oldu.
Başta sorun etmedim ama iki gün sonra Roblox oynarken arkada Spotify’da şarkı dinliyordum ve Edge’i bir kez açıp kapattım; sorun olmadı. Fakat ikinci kez Edge’i açıp kapattığımda yine videodaki gibi sorun yaşandı: sesler robotlaştı, mouse imleci 10 FPS gibi kasıldı.
Bundan sonra araştırmaya başladım. fTPM gibi etkenler deniliyordu; BIOS’um güncel değil, “AGESA ComboAM5 PI 1.2.0.3f (Beta)” güncellemesi gelmiş ama beta olduğu için biraz beklemek istedim. Ancak insanların da benzer sorunlar yaşadığını görünce driver ile ilgili olabileceğini düşündüm.
580.97 sürümünden 88’e geri döndüm fakat bugün yine aynı sorunu yaşadım ve inanılmaz rastgele anlarda oluyor. Bu sadece oyunlarda değil, masaüstünde bile gerçekleşiyor. Geçen dizi izlerken sistem hiçbir şekilde zorlanmıyordu, yine sesler robotlaştı, görüntü kastı. Bugün tekrar Roblox oynayıp arkada Spotify açıkken Windows’un arama çubuğuna tıkladım ve yine aynı şekilde oldu. Sorunun masaüstünde de olması çok garip ve mantıksız.
En son DDU ile driver’ı tamamen sildim ve şimdi 581.08 sürümüne güncelledim; bu sürümde de test yapacağım. Eğer yine olmazsa 577 sürümünü deneyeceğim; o da işe yaramazsa BIOS güncellemesi yapacağım. Bilgisayar yeni olduğu için bu durum benim için endişe verici oluyor; az para değil ve daha alalı neredeyse 20 gün oldu.