Geldiği gibi güncelledim, henüz bir aksaklık yaşamadım. Olursa güncellerim.
Detaylar
Kim cevapladı?590 sürümü mü var mış? En son çıkan 581 değil mi? 580.88-580.97 sürümlerinde NVIDIA iyice batırdı. Bu sürüm de sıkıntılı anlaşılan.
Evet, var. Smooth Motion beta olarak sunulmuştu.
@2254, sırf 1 oyunda sorun yaşadınız diye böyle sert eleştiri yapmanız doğru değil. Kötü niyet göstergesidir.
The Last of Us Part II dediğimiz oyun çok popüler. Asıl bu tarz oyunlarda sorun yaşanmaması lazım. AMD'ye olan sert yorumlarınızı da görüyoruz, NVIDIA'ya gelince tam tersi konuşuyorsunuz. Ayrıca tek ben eleştirmiyorum, yurt dışında da eleştiriliyor.
Bu arada şunu fark ettim, tekrar sürücüyü yükledim %100 emin olmak için. Smooth Motion kapalı sorun düzeldi, smooth Motion açtım tekrar oldu. Kapattım yine düzeldi. İlginç olan 590 sürücüsünde bu sorunu her iki türlüde yaşıyordum. Anlaşılan NVIDIA reklamını yaptığı smooth Motion, MFG gibi teknolojileri oyunlara düzgün entegre edemiyor. Ama satarken 5070 = 4090 diyor (MFG), fiyatları uçuruyor. AMD'yi gömeceksen NVIDIA'yı da gömeceksin. İkisi de babanın şirketi değil. Başka oyunlarda da deneyeceğim ama şimdilik durum böyle. Denedikten sonra yine ilk işim eski sürücüye dönmek olacak. Test amaçlı bakacağım yani.
Son düzenleme:
Legendnoobe
Uzman
Ben 590.26 sürümünde çoğu oyunda smooth motions açabilmiştim ama 581.08 de hangi oyuna açıp girsem etkinleşmiyor ve etkin değil yazıyor.
(NVIDIA beta Update açık)
(NVIDIA beta Update açık)
Ben bilgisayarı yeni aldım ve ilk driver’ı 580.88 sürümünde kurdum; o sırada herhangi bir sorun yaşamadım, öyle hatırlıyorum. Daha sonra GTA 5’e FG güncellemesi gelmişti; test etmek için driver’ı 580.97 sürümüne güncelledim. GTA 5’e girip biraz oynadım ve videodaki gibi bir takılma yaşadım; sesler robotlaştı, FPS sanki 10 olmuş gibi oldu.
Başta sorun etmedim ama iki gün sonra Roblox oynarken arkada Spotify’da şarkı dinliyordum ve Edge’i bir kez açıp kapattım; sorun olmadı. Fakat ikinci kez Edge’i açıp kapattığımda yine videodaki gibi sorun yaşandı: sesler robotlaştı, mouse imleci 10 FPS gibi kasıldı.
Bundan sonra araştırmaya başladım. fTPM gibi etkenler deniliyordu; BIOS’um güncel değil, “AGESA ComboAM5 PI 1.2.0.3f (Beta)” güncellemesi gelmiş ama beta olduğu için biraz beklemek istedim. Ancak insanların da benzer sorunlar yaşadığını görünce driver ile ilgili olabileceğini düşündüm.
580.97 sürümünden 88’e geri döndüm fakat bugün yine aynı sorunu yaşadım ve inanılmaz rastgele anlarda oluyor. Bu sadece oyunlarda değil, masaüstünde bile gerçekleşiyor. Geçen dizi izlerken sistem hiçbir şekilde zorlanmıyordu, yine sesler robotlaştı, görüntü kastı. Bugün tekrar Roblox oynayıp arkada Spotify açıkken Windows’un arama çubuğuna tıkladım ve yine aynı şekilde oldu. Sorunun masaüstünde de olması çok garip ve mantıksız.
En son DDU ile driver’ı tamamen sildim ve şimdi 581.08 sürümüne güncelledim; bu sürümde de test yapacağım. Eğer yine olmazsa 577 sürümünü deneyeceğim; o da işe yaramazsa BIOS güncellemesi yapacağım. Bilgisayar yeni olduğu için bu durum benim için endişe verici oluyor; az para değil ve daha alalı neredeyse 20 gün oldu.
Başta sorun etmedim ama iki gün sonra Roblox oynarken arkada Spotify’da şarkı dinliyordum ve Edge’i bir kez açıp kapattım; sorun olmadı. Fakat ikinci kez Edge’i açıp kapattığımda yine videodaki gibi sorun yaşandı: sesler robotlaştı, mouse imleci 10 FPS gibi kasıldı.
Bundan sonra araştırmaya başladım. fTPM gibi etkenler deniliyordu; BIOS’um güncel değil, “AGESA ComboAM5 PI 1.2.0.3f (Beta)” güncellemesi gelmiş ama beta olduğu için biraz beklemek istedim. Ancak insanların da benzer sorunlar yaşadığını görünce driver ile ilgili olabileceğini düşündüm.
580.97 sürümünden 88’e geri döndüm fakat bugün yine aynı sorunu yaşadım ve inanılmaz rastgele anlarda oluyor. Bu sadece oyunlarda değil, masaüstünde bile gerçekleşiyor. Geçen dizi izlerken sistem hiçbir şekilde zorlanmıyordu, yine sesler robotlaştı, görüntü kastı. Bugün tekrar Roblox oynayıp arkada Spotify açıkken Windows’un arama çubuğuna tıkladım ve yine aynı şekilde oldu. Sorunun masaüstünde de olması çok garip ve mantıksız.
En son DDU ile driver’ı tamamen sildim ve şimdi 581.08 sürümüne güncelledim; bu sürümde de test yapacağım. Eğer yine olmazsa 577 sürümünü deneyeceğim; o da işe yaramazsa BIOS güncellemesi yapacağım. Bilgisayar yeni olduğu için bu durum benim için endişe verici oluyor; az para değil ve daha alalı neredeyse 20 gün oldu.
Ben bilgisayarı yeni aldım ve ilk driver’ı 580.88 sürümünde kurdum; o sırada herhangi bir sorun yaşamadım, öyle hatırlıyorum. Daha sonra GTA 5’e FG güncellemesi gelmişti; test etmek için driver’ı 580.97 sürümüne güncelledim. GTA 5’e girip biraz oynadım ve videodaki gibi bir takılma yaşadım; sesler robotlaştı, FPS sanki 10 olmuş gibi oldu.
Bence direkt 577.00 deneyin. Bende bir sorun olmamıştı. 581.08'in stabil olduğunu düşünmüyorum. Direkt 580 ve üstü sorunlu. 3 driver da üst üste sorunlu yani. 580.88 denedim ama Recep Baltaş ve forumdaki birkaç arkadaşın sorun yaşadığını gördüm, direkt onlar sorunlu diyordu zaten. 590'da yabancı kaynaklarda şikayetler okudum, kendim de konudaki sorunu yaşadım. 577.00 geçenlerin genel olarak sorunları çözülüyor, en azından benim gördüğüm böyle.
VENGEANCE ANGEL
Üstün
590 sürücüsünde yaşadığım sorun yüzünden 577 sürümüne dönmüştüm, 581'de Smooth Motion gelince yeni sürücüyü denemek istedim, yine aynı sorun başladı. Artık titreme de oluyor. Mecbur şimdi eski sürüme döneceğim. Az kaldı AMD'yi aratacak bu NVIDIA. Bu kafayla devam ederse 10000 serisi çıktığında AMD’ye geçeceğim. 5000 serisi çıktığından beri bilgisayarda kilitleme, ekran kararması, titreme, fare de donma vs. saçma sapan sorunlar çıkmaya başladı. En azından AMD'de videoda falan takılma yaşıyordum. Onu da yeni sürücülerle çözmüşlerdi. Duyduğum kadarıyla yine başlamış ama en azından oyunlarda sorun olmuyordu. İlginç…
50xx kartınız yoksa, 566.36 kullanın geçin. Fazla macera aramaya gerek yok, beta tester iseniz orası ayrı tabi ki. Genel olarak söyledim üzerine alınma...
577 Sürümü 5000 serisi için uygun mu? Bende 5070 var, sorunun driverdan mı yoksa işlemciden (Ryzen 5 7500F) mi kaynaklandığını da bilmiyorum açıkcası. fTPM olayının da bu tarz şey yaptığını söyleyen kişiler vardı.Bence direkt 577.00 deneyin. Bende bir sorun olmamıştı. 581.08'in stabil olduğunu düşünmüyorum. Direkt 580 ve üstü sorunlu. 3 driver da üst üste sorunlu yani. 580.88 denedim ama Recep Baltaş ve forumdaki birkaç arkadaşın sorun yaşadığını gördüm, direkt onlar sorunlu diyordu zaten. 590'da yabancı kaynaklarda şikayetler okudum, kendim de konudaki sorunu yaşadım. 577.00 geçenlerin genel olarak sorunları çözülüyor, en azından benim gördüğüm böyle.
Eski sürüm kullanması da keyif vermiyor işte. Yeni sürücüde Smooth Motion geldi. Bazı sorunların çözüldüğü falan yazılmış. Daha fazla oyuna destek falan geliyor. Eski bir kart olsa eyvallah eski sürücüde kalalım ama 4070 Ti Super de eski sayılmaz.50xx kartınız yoksa, 566.36 kullanın geçin. Fazla macera aramaya gerek yok, beta tester iseniz orası ayrı tabi ki. Genel olarak söyledim üzerine alınma...
Gördüğüm kadarıyla 577 uygun.577 Sürümü 5000 serisi için uygun mu? Bende 5070 var, sorunun driverdan mı yoksa işlemciden (Ryzen 5 7500F) mi kaynaklandığını da bilmiyorum açıkcası. fTPM olayının da bu tarz şey yaptığını söyleyen kişiler vardı.
murim
Uzman
Eski sürüm kullanması da keyif vermiyor işte. Yeni sürücüde smooth Motion geldi. Bazı sorunların çözüldüğü falan yazılmış. Daha fazla oyuna destek falan geliyor. Eski bir kart olsa eyvallah eski sürücüde kalalım ama 4070 Ti superde eski sayılmaz.
Gördüğüm kadarıyla 577 uygun.
Bende 4070S var. Reddit'den bir kullanıcı 560.94 sürümünü önermişti. Sonra bu sürümün test videolarını gördüm, hala o sürümdeyim. Güncellemeye korkar oldum
Yeni konular
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-