İşlemcideki dahili GPU aktif, açık şekilde mi?
Detaylar
Kim cevapladı?Hayır, hep kapalı kullanıyorum. Bir önceki sayfada bir başka 4070 Ti super kullanıcısı da aynı sorunu yaşadı. Mesajların özetini geçiyorum, SM açmak The Last of Us Part II'de ekran kararmasına yol açıyor. 590 sürücüsünde açık kapalı fark etmiyordu ama 581 de SM kapatmak çözdü. DL 1 de SM açık girince PC'yi resetlemek zorunda kaldım. Assassin's Creed Shadows ve GoW ragmarok gibi oyunlarda hiç işe yaramadı. Sonra da denemedim zaten.
RTX 4080 ile 566.36 sürücüsünü kullanmaktayım. RTX5000 serici çıktıktan sonra gelen tüm sürücülerde ekran kararmaları, stuttering sorunları yaşıyorum. Kartta sorun olsa 566.36 sürücüsünde de sorun yaşamam gerekiyor. Ne hikmetse eski sürücülerle sorunsuz çalışan sistem güncel sürücü ile kullanılamaz hale geliyor. Kartı kullandığım oyunlarda öyle GPU isteyen oyunlar değil. Alt tarafı Metin2 oynuyorum. Elimde RX 6600 XT, RX 6700 XT ve RX 6900 XT var. Bu kartlara geçince sorun yaşamıyorum. NVIDIA abim yine bir şeyler deniyor bakalım nereye kadar devam edecek.
RTX 4080 ile 566.36 sürücüsünü kullanmaktayım. RTX5000 serici çıktıktan sonra gelen tüm sürücülerde ekran kararmaları, stuttering sorunları yaşıyorum. Kartta sorun olsa 566.36 sürücüsünde de sorun yaşamam gerekiyor. Ne hikmetse eski sürücülerle sorunsuz çalışan sistem güncel sürücü ile kullanılamaz hale geliyor. Kartı kullandığım oyunlarda öyle GPU isteyen oyunlar değil. Alt tarafı Metin2 oynuyorum. Elimde RX 6600 XT, RX 6700 XT ve RX 6900 XT var. Bu kartlara geçince sorun yaşamıyorum. NVIDIA abim yine bir şeyler deniyor bakalım nereye kadar devam edecek.
5000'den sonra bende yaşamaya başladım bunu diyorum hala yok ben sorun yaşamadım diyenler var. Kötü niyetle paylaştığımı iddia edenler var. Kaynak olarak TR youtuberlarından öteye gidemedikleri için gözlerinin önündeki sorunları göremiyorlar. Aç yabancı kaynakları kim yaşıyor kim yaşamıyor gör. Amd de sorun yaşamayanlar bile AMD’yi linçler hale geldi. Sebep ise 3-5 kişinin forumda sorun yaşaması. Birisi fabrikadan sorunlu gpu geldi diye AMD’yi her yerde linçler, öteki Nvidia kartla düzeldi der %1 FPS hala berbat durumda, bir başkası AMD kullanıyorum sorun yaşamıyorum ama sorun yaşayanlara AMD satıp Nvidia geçin der.
O sırada yurt dışında 9070xt ve 5080 karşılaştırılırken XT’nin ne kadar iyi bir rakip olduğunu gösterirler…
Aradaki fark ortada hocam, diyecek söz mü var?
yusufumm07
Üstün
Son sürücü sorunlu deniyor ama 357 FPS gördü
580.97 sürücüsündeyim ve arada sesler robotikleşiyor. Aynı sorunu yaşayan var mı?
heart like a grave
Yetkin
Driver güncellemesi sonrası mı başladı? Sorunun kaynağı farklı bir şey olabilir.580.97 sürücüsündeyim ve arada sesler robotikleşiyor. Aynı sorunu yaşayan var mı?
Evet güncelleme sonrası yaşanmaya başladı. Önceden yoktu.Driver güncellemesi sonrası mı başladı? Sorunun kaynağı farklı bir şey olabilir.
SunseTTime
Uzman
5000'den sonra bende yaşamaya başladım bunu diyorum hala yok ben sorun yaşamadım diyenler var. Kötü niyetle paylaştığımı iddia edenler var. Kaynak olarak TR youtuberlarından öteye gidemedikleri için gözlerinin önündeki sorunları göremiyorlar. Aç yabancı kaynakları kim yaşıyor kim yaşamıyor gör. Amd de sorun yaşamayanlar bile AMD’yi linçler hale geldi. Sebep ise 3-5 kişinin forumda sorun yaşaması. Birisi fabrikadan sorunlu gpu geldi diye AMD’yi her yerde linçler, öteki Nvidia kartla düzeldi der %1 FPS hala berbat durumda, bir başkası AMD kullanıyorum sorun yaşamıyorum ama sorun yaşayanlara AMD satıp Nvidia geçin der.
O sırada yurt dışında 9070xt ve 5080 karşılaştırılırken XT’nin ne kadar iyi bir rakip olduğunu gösterirler…
Aradaki fark ortada hocam, diyecek söz mü var?
NVDIA'ya geçip düzeldi diyenlerden birisi benim, kaldı ki AMD'yi iade edene kadar bir ay içinde denemediğim şey kalmadı en son sorunun kaynağı AMD ekran kartı olduğu netleşti öyle iade ettim. "3-5 kişinin forumda sorun yaşaması" diye belirttiğiniz kısma da katılmıyorum. Yerli yabancı kaynakları taradığımda AMD tarafında stuttering sorunu yaşayan kişi sayısı çok daha fazlaydı. Yani 3-5 kişilik bir durum olmadığını kabul etmeniz gerekiyor.
Her şeyi geçtim bir ay kadar çözüm aradım neler neler denedim forumdaki yazılarımı hatırlarsınız. Hal böyle olduğu halde AMD kullanıp sorun yaşamadığını belirtenleri de gördük. Çünkü zaten tamamen kusurlu ürünler sürücüler olsa o firma ayakta duramaz. Aklın yolu bir. Bizim ısrarla dile getirmeye çalıştığımız AMD-NVDIA noktasında stuttering sorununun yaşanma sıklığı ve yaşandığı taktirde çözüm bulunup bulunamamasıydı.
AMD özelinde ben birçok eski sürücüyü denedim, bir başkası üç yıl öncenin sürücülerine kadar denedi. Sorunlar geçmedi. Siz en azından birkaç sürüm geri gidip - sürüm 577 - sorununuzu çözebilmişsiniz. Hal böyle iken neden hala NVDIA kullanıcıları sorunları kabul etmiyor şeklinde bir tavır sergilediğinizi anlayamadım? Biz de sorun yaşadık siz de yaşadınız. Biz çözümsüz kaldık, sayımız daha fazla siz ise geçici bile olsa bir çözüm bulabildiniz. Tüm mesele bu.
Sırf emin olmak için 5000 serisine yönelik konu açtım en sonki sürümün sorunsuz çalıştığını belirtenler var. Deneyip göreceğim ama sorun olursa sizin gibi birkaç sürüm geri gidip geçici çözüm arayacağım. Tam anlamı ile çözümsüz kalmış olsanız bu dediklerimi çok daha iyi anlardınız.
Verdiğiniz örnek benim sürecimi açıkladığı için bu yazıyı yazdım, yoksa kaos yaratma gibi bir amacım yok. Hep diyorum keşke AMD, NVDIA, Intel fark etmeksizin herkes keyifle aldığı ürünü kullanabilse. Bizim performans kıyası yapma aşamasında olmamız lazım. Sürekli sorunları dile getirip, çözüm aramak değil.
İyi günler dilerim.
Son düzenleme:
MasterKing25
Yetkin
581.08'de de benzer sorun var sanırım bu yorumu görene kadar ekran kartı sürücüsünden olduğunu düşünmemiştim ama bende de benzer sorun var özellikle YouTube'da müzik vs. dinlerken aniden seslerde çatallaşma oluyor.580.97 sürücüsündeyim ve arada sesler robotikleşiyor. Aynı sorunu yaşayan var mı?
Yeni konular
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin
-
Amazon üzerindeki RTX 5080 satıcısı güvenilir midir?
- slakdvsvroowvwc18347
-
-
-