2000-3000 serisinin mimarisi uygun değil. Her şey NVIDIA'nın suçu değil hocam. Artık 2000 de 3000 de eskidi yani kabul edelim. 6000 gelecek 1.5 yıla belki.

4070 ile 4K oynayan bana fena yarayacak bu😄 fg ile ultrada 120 FPS aldığımı katlar 200e, tertemiz 😏

Artık mimari uygun vs lafına da pek inanmıyorum ya. İstedikleri zaman yapıyorlar bunu birkaç kez daha olmaz vs dediler oldu. DLSS 4 güya olmazdı şimdi istediğin DLSS'yi yüklüyorsun oluyor. Olay şu AMD neyi çıkarıp yaparsa ondan sonra yapmak zorunda kalıyorlar. Mesela image scaling i AMD'den sonra çıkardı. Mecbur kaldı. Hatırlarsanız G-Sync AMD eğer ki FreeSync çıkarmasa

Şu an monitörlere takılması için cihaz satıyor olurdu NVIDIA hiç böyle compatible vs asla uğraşmazdı. Fiyatları falan daha da pahalı olurdu. Rakip yapıp bedavasını sununca tabii mecbur kalıyor geliştirmeye. AFMF 2 işte onu da yapmak zorunda kaldı. Yaptı ancak tamamen bence para kazanma odaklı 5000 dedi sonra 4000'e verelim millet 5000'e uzak duruyor 4000 de satılsın diye yapmıştır. 3000 serisinde olsa millet hala kullanmaya devam ederdi. Ki şu halde bile kullanıyorlar.

O yüzden diyorum bu 2 firma batmasın sadece dengede olsun. Biri çok geride kalmasın böyle olunca bize yarıyor. Hatta Intel bile bastırsa az. Rakip falan daha artsa keşke. Taraf tutmak gereksiz. Ben kullanıcıyım zar zor kazandığım param ile alıyorum. Bana hangisi daha çok faydalı ise onu alırım. Hiçbiri babamın oğlu değil. Onlar milyon dolar hüpletmek isteyen firmalar. Ben müşteriyim.

Artık mimari uygun vs lafına da pek inanmıyorum ya. İstedikleri zaman yapıyorlar bunu birkaç kez daha olmaz vs dediler oldu. DLSS 4 güya olmazdı şimdi istediğin DLSS'yi yüklüyorsun oluyor. Olay şu AMD neyi çıkarıp yaparsa ondan sonra yapmak zorunda kalıyorlar. Mesela image scaling i AMD'den sonra çıkardı. Mecbur kaldı. Hatırlarsanız G-Sync AMD eğer ki FreeSync çıkarmasa.

Şu an monitörlere takılması için cihaz satıyor olurdu NVIDIA hiç böyle compatible vs asla uğraşmazdı. Fiyatları falan daha da pahalı olurdu. Rakip yapıp bedavasını sununca tabii mecbur kalıyor geliştirmeye. AFMF 2 işte onu da yapmak zorunda kaldı. Yaptı ancak tamamen bence para kazanma odaklı 5000 dedi sonra 4000'e verelim millet 5000'e uzak duruyor 4000 de satılsın diye yapmıştır. 3000 serisinde olsa millet hala kullanmaya devam ederdi. Ki şu halde bile kullanıyorlar.

O yüzden diyorum bu 2 firma batmasın sadece dengede olsun. Biri çok geride kalmasın böyle olunca bize yarıyor. Hatta Intel bile bastırsa az. Rakip falan daha artsa keşke. Taraf tutmak gereksiz. Ben kullanıcıyım zar zor kazandığım param ile alıyorum. Bana hangisi daha çok faydalı ise onu alırım. Hiçbiri babamın oğlu değil. Onlar milyon dolar hüpletmek isteyen firmalar. Ben müşteriyim.

Bu yorumun altına imzamı basarım. 👌 mükemmel yorum olmuş.

Benim NVIDIA'yı gömdüğüme bakmayın. Daha 1-2 gün önce 6900XT almak isteyen arkadaşa 3080 Ti önerdim. Her ikisini de gömüyorum. Her ikisini de öneriyorum. Ama benim AMD fanboyu olduğumu iddia edenler var.

Artık mimari uygun vs lafına da pek inanmıyorum ya. İstedikleri zaman yapıyorlar bunu birkaç kez daha olmaz vs dediler oldu. DLSS 4 güya olmazdı şimdi istediğin DLSS'yi yüklüyorsun oluyor. Olay şu AMD neyi çıkarıp yaparsa ondan sonra yapmak zorunda kalıyorlar. Mesela image scaling i AMD'den sonra çıkardı. Mecbur kaldı. Hatırlarsanız G-Sync AMD eğer ki FreeSync çıkarmasa

Bu konuda bende benzer düşünüyorum. Herkes diyordu 30 serisinde FG vs. olmayacak, teknik olarak mümkün değil diye ama bazı iddialar çıkmıştı 30 serisinde de FG var normalde ama driverdan o özellik kapatıldı bahsediyorlardı sonra 40 serisinin sonralarında ne hikmetse 30 serisine de FG (multi olan değil) gelecek diye iddialar yoğunlaşmıştı bir ara eminim bir yolu vardır en azından trilyonluk şirket yazılım tabanlı FG getirebilirdi modderlar bile getiriyorsa. Şahsi fikrim olmaz değil istemediklerinden getirmiyorlar zaten getirseler 40 ve 50 serisi GPU'ların satışı etkilenir birincil sebebi bu bence.

Bazı alt modellerde dahil ama doğru.
Sistemi ilk aldığımda 580 sürücüsünü kurmayı denedim kuramadı. nvidia app'te kuramadı. Sonra 577 sürümünü kurdum düzelmişti.
Kartımda rtx 3060 benim 4 veya 5 seriside değil bu arada. (ekran kartımı yenilememiştim)

Biz AMD'den kaçıyoruz driverdan dolayı Nvidia AMD'ye benzemeye çalışıyor. Şuanda en iyisi 577lerde kalmak.
580 versiyonunu rtx 3 serisi kullananlara da önermiyorum.

@2254 Yıllar önce özellikleri ne olduğu bilinmez bilgisayar ile Silkroad'da 8 farklı hesap açıp BOT'a salardım. Yanlış hatırlamıyorsam 212mb ram vardı. Teknoloji gelişti insanların mağduriyeti arttı. Sen onca ay çalış para biriktir bir sistem al, sonra saçma sapan hatalarla uğraş. Hadi yine baktığında siz haklı olarak eleştiriyorsunuz ama birkaç sürüm geri gidip sorunu çözebilmişsiniz. Üç yıl öncenin driverını kurup çözüm arayan kişiler gördü bu forum. Marka vermeme gerek yok anlaşılmıştır zaten. Keşke sürekli yeni ürün çıkarmak yerine olanlara sahip çıksalar da işte kullanıcıyı düşünen yok.

Son düzenleme:
@2254 Yıllar önce özellikleri ne olduğu bilinmez bilgisayar ile Silkroad'da 8 farklı hesap açıp BOT'a salardım. Yanlış hatırlamıyorsam 212mb ram vardı. Teknoloji gelişti insanların mağduriyeti arttı. Sen onca ay çalış para biriktir bir sistem al, sonra saçma sapan hatalarla uğraş. Hadi yine baktığında siz haklı olarak eleştiriyorsunuz ama birkaç sürüm geri gidip sorunu çözebilmişsiniz. Üç yıl öncenin driverını kurup çözüm arayan kişiler gördü bu forum. Marka vermeme gerek yok anlaşılmıştır zaten. Keşke sürekli yeni ürün çıkarmak yerine olanlara sahip çıksalar da işte kullanıcıyı düşünen yok.
Silkroad günümüz oyunlarıyla karşılaştırılamaz, evet de aşırı hak veriyorum size.

Aynı dönemden KO’yu örnek alalım. KO’da o zaman çok kalabalık oyuncu kitlesi vardı ve kimin hangi özellikte bilgisayarı kullandığı önemli değildi, herkes rahatça oynuyordu. Örneğin hiçbir oyunda fps drop ve stutter gibi kararsızlıklar yoktu. Oyun ani crash atardı en kötü ihtimalle. Ailemizin o dönem internet kafesi vardı ve çocuktum.

Bugün KO oynayan birisi “o işlemci olmazsa kasar, savaşta kasar abi, kalabalık için çok sağlam sistem gerekli” gibi şeylerle uğraşıyor. Ne değişti abi? :D KO hala aynı oyun, veya o online eski oyunlar aynı ve inanın ki oyuncu sayısı daha fazla değil çünkü server mantığı var. Bugünün sistemleri de kağıt üstünde 100-200 kat iyi desek yanlış olmaz. Bu işte bir iş var veya cahilim.

590 sürücüsünde yaşadığım sorun yüzünden 577 sürümüne dönmüştüm, 581'de Smooth Motion gelince yeni sürücüyü denemek istedim, yine aynı sorun başladı. Artık titreme de oluyor. Mecbur şimdi eski sürüme döneceğim. Az kaldı AMD'yi aratacak bu NVIDIA. Bu kafayla devam ederse 10000 serisi çıktığında AMD'ye geçeceğim. 5000 serisi çıktığından beri bilgisayarda kilitleme, ekran kararması, titreme, fare de donma vs. saçma sapan sorunlar çıkmaya başladı. En azından AMD'de videoda falan takılma yaşıyordum. Onu da yeni sürücülerle çözmüşlerdi. Duyduğum kadarıyla yine başlamış ama en azından oyunlarda sorun olmuyordu. İlginç…

İşlemciniz 7800X3D mi?