Poisontree

Çalışkan
Merhaba, 1-2 hafta önce yeni bir PC topladım ve sorun yaşıyorum.

Son 1 haftada 6-7 kez aynı sorun tekrarlandı. Oyun oynarken veya farklı bir işlem yaparken ekran bir anda siyah oluyor, görüntü gidiyor. Bu sırada bilgisayar çok yüksek ses çıkarmaya başlıyor ancak tamamen kapanmıyor. Görüntü geri gelmiyor, ekran siyah kalıyor ve kasadaki ışıklar açık şekilde sadece fanlar hızla çalışmaya devam ediyor.

Son yaşandığında videosunu çektim (sesi açarak izleyin):

Ekran kartından veya PSU’dan şüphelendim. Ekran kartı kaynaklı olabilir mi diye FurMark testi yaptım. 4-5 kez farklı günlerde test uyguladım, yalnızca bir tanesinde bu sorun yaşandı. Bu yüzden emin olamadım.

Olay günlüğüne baktığımda "Kernel Power 41" hatası gördüm, bu da PSU kaynaklı olabileceğini düşündürdü.
(PSU: NZXT C1000 Gold 2024)

Sizce sorun nedir, ne yapmalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum.

Hocalarım 15 dakika yaptığım OCCT Power testi bitti, ben kesin kapanma bekliyordum fakat bir şey olmadı. Ekran kartı sürücüsü olayı çözdü mü acaba?

15 dakika sonunda sonuçlar:
İşlemcim Max 85 derece gördü o civarlarda takılıyordu.
1.13-1.14v civarlarındaydı.
133W ve %100 kullanım aldı, 5100MHz oldu.

Ekran kartı Max 66 derece.
0.95v ve 300W.
%99 kullanım 2600MHz.

12V kanalında ki değerleri söyler misiniz hocam? Çözmüş olabilir hocam, 581.X sürümü rezalet, fazlasıyla sorun bildiriliyor. Tabii, Kernel 41 de dahil. 577 sürümünde uzun sürece kullanın, sıkıntı çıkaracak mı bakın.

12v kanalında ki değerleri söyler misiniz hocam? Çözmüş olabilir hocam, 581.X sürümü rezalet, fazlasıyla sorun bildiriliyor. Tabii, kernel 41 de dahil. 577 sürümünde uzun sürece kullanın, sıkıntı çıkaracak mı bakın.

Bu sürümde kullanmaya devam edeceğim. Şu an bilgisayarda olmadığım için 12v kanalına bakamıyorum fakat yazdığım diğer değerler normal mi?