Oblivion Remastered FPS sorunu

BreakRules

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

• RTX5070 Ti ekran kartım var
  • RAM 32 GB 6000MHz
  • 7700X işlemciye sahibim
Oyunda NVIDIA sürücüsüne ait FPS ayarını actığımda düşük ama oyunun sayacını actığımda ise yüksek görmekteyim. Oyunu 2K Full ayarlarda kullanmaktayım. Nedeni nedir bu durumun?

Ayrıca çift monitör kullanmaktayım. ESC yaptığımda otomatik olarak ekran dikey monitöre geçiş yapıyor ve bu durum çok can sıkıcı bir hal almaya başladı. Bu durumu yaşayıp çözüme ulaşan var mıdır?

Dosya Ekleri

• thumbnail_IMG_6089.webp
    thumbnail_IMG_6089.webp
    236 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
FPS sayacının sorunu ne bilmiyorum. İkisinden biri doğru göstermiyor büyük ihtimalle. Ama başka oyunlarda FG vb. ayarlar açınca oyun içi veya Nvidia arayüzünün hatalı gösterdiğine şahit oldum. Bu tarz bir ayar açıksa kapatıp test edin. Bazen oyunlar da sanki daha yüksek FPS alıyorsun gibi gösteriyor olabilir. Yani bu çakallığı da yapacak çok firma var.

Oyun ve Nvidia ayarını kapatıp MSI Afterburner ile de göz atabilirsin. Ayrıca uzun süre alt+tab da başka işler ile uğraşırsan, ALT+R arayüzü bir yerden sonra bozuluyor ve hatalı algılıyor. Veya hiç sonuç göstermiyor.

Unreal Engine, RT ayarları ve Lumen bu üçü zaten FPS katili. Oyun ayarlarında RT, Lumen düşük veya kapalı yapıp oynayın. Büyük ihtimalle görselliğe çok etkisi olacaktır. Oyun da genel olarak iyi optimize edilmemiş.

Son düzenleme:
FPS sayacının sorunu ne bilmiyorum. İkisinden biri doğru göstermiyor büyük ihtimalle. Ama başka oyunlarda FG vb. ayarlar açınca oyun içi veya Nvidia arayüzünün hatalı gösterdiğine şahit oldum. Bu tarz bir ayar açıksa kapatıp test edin. Bazen oyunlar da sanki daha yüksek FPS alıyorsun gibi gösteriyor olabilir. Yani bu çakallığı da yapacak çok firma var.

Oyun ve Nvidia ayarını kapatıp MSI Afterburner ile de göz atabilirsin. Ayrıca uzun süre alt+tab da başka işler ile uğraşırsan, ALT+R arayüzü bir yerden sonra bozuluyor ve hatalı algılıyor. Veya hiç sonuç göstermiyor.

Unreal Engine, RT ayarları ve Lumen bu üçü zaten FPS katili. Oyun ayarlarında RT, Lumen düşük veya kapalı yapıp oynayın. Büyük ihtimalle görselliğe çok etkisi olacaktır. Oyun da genel olarak iyi optimize edilmemiş.

Tesekkur ederim hocam bilgilendirme icin videolari detaylica inceleyecegim

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt