Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

7799

Becerikli

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Özetle:
Merhaba,
Obsidian not uygulaması kullanıyorum ve notlarımı domain üzerinden yayımlamak istedim, hata aldım.

2024-08-21 18 42 45.webp

Yapılışı bu şekilde:

Şunlarla başladım:

* sakir.com.tr domainimi Obsidian Publish ile kullanmak istedim ve örneğin notes.sakir.com.tr gibi bir alt alan adı oluşturmak için,
Cloudflare'de aşağıdaki adımları izledim:

1. Cloudflare Hesabınıza Giriş Yaptım: Yeni açtığım Cloudflare hesabıma giriş yaparak ilgili domaininizi seçtim.
  2. DNS Ayarlarına Gidin: Üst menüden DNS sekmesine gittim.
  3. Yeni Bir Kayıt Eklemek için: Sağ üst köşede Add Record (Kayıt Ekle) düğmesine tıkladım.
  4. CNAME Kayıt Türünü Seçtim: Kayıt türü olarak CNAME'yi seçtim.
  5. Kayıt Bilgilerini Girdim:
    • Name (Ad): Buraya alt alan adınızı yazın. Örneğin, notes (alt alan adınız notes.sakir.com.tr olacaksa, burada sadece notes yazmanız yeterli). Aynısını yaptım.
    • Target (Hedef): Buraya publish-main. Obsidian. Md yazdım. Kişisel alt URL'mi burada kullanmadım; Obsidian Publish bu ayarı otomatik olarak yapacaktır diye ifade edilmiş.
  6. Proxy Durumunu Kontrol Ettim: Proxy durumunun Proxied (Proxy Durumunda) olduğundan emin oldum. Bu genellikle varsayılan olarak etkin gelir diye yazılmış.
  7. SSL/TLS Ayarlarını Yaptım: Üst menüden SSL/TLSsekmesine gittim.
    • SSL/TLS Encryption Mode (SSL/TLS Şifreleme Modu) kısmını Full olarak ayarladım.

Özetle:​

• Name: notes
  • Target: publish-main. Obsidian. Md
Bu şekilde, Cloudflare DNS ayarlarınızı doğru bir şekilde yaptım ve notes.sakir.com.tr alt alan adımı Obsidian Publish ile yönlendirmesini bekledim.

Şifreleme Modunu da tam yaptım. DNS kontrol ettim, onaylı görülüyor.

Page Rules Sekmesinden yeni kural oluşturup ilk sıraya sakir.com.tr yazdım. Yönlendirme URL alanına da notes.sakir.com.tr ekledim, kaydettim.

Cloudflare Nameservers kısmından ''nick.ns.cloudflare.com - piper.ns.cloudflare.com" kısımlarnı domain aldığım Natro gibi yere mi eklemem gerekiyor? Bu durumdan şüpheleniyorum. Sorun Nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Genelde birkaç dakikada yönleniyor. Websiteni ara sıra CTRL + F5 ile kontrol edebilirsin. Natro üzerinden Nameserver yönlendirmelerini yaptın mı?
Evet yaptım.

Genelde birkaç dakikada yönleniyor. Websiteni ara sıra CTRL + F5 ile kontrol edebilirsin. Natro üzerinden Nameserver yönlendirmelerini yaptın mı?
Natro üzerinden her şey çok geç oluyormuş onu anladım.
Genel olarak yapılması gereken beklemek...Her firmada bu süreler değişiyormuş...
Hosting/domain panelinden alt alanadı oluşturup sonrasında Cloudflare'den yönlendirmen gerekiyor. Bundan sonra çalışacaktır.

Cloudflare Nameservers kısmından ''nick.ns.cloudflare.com - piper.ns.cloudflare.com" kısımlarnı domain aldığım Natro gibi yere mi eklemem gerekiyor? Bu durumdan şüpheleniyorum. Sorun Nedir?
Evet tam olarak bunu yapman gerekiyor.

Son düzenleme:
Hosting/domain panelinden alt alanadı oluşturup sonrasında Cloudflare'den yönlendirmen gerekiyor. Bundan sonra çalışacaktır.

Evet tam olarak bunu yapman gerekiyor.
Sanırım 1 gün falan beklemek gerekiyor, doğru mu anladım?
Çünkü herhangi bir hareketlilik yok ve nereden dns oturduğunu test ya da kontrol edebilirim?

Sanırım 1 gün falan beklemek gerekiyor, doğru mu anladım?
Çünkü herhangi bir hareketlilik yok ve nereden dns oturduğunu test ya da kontrol edebilirim?

Evet yaptım.

Genel olarak yapılması gereken beklemek...Her firmada bu süreler değişiyormuş...

Son düzenleme:
Çözüm
Natro ile hiç çalışmadım ama genelde çalıştığım her firma nameserver yönlendirmelerini en geç 10 dakikada yapıyordu.