1589

Üstün
Makaleler
2
IMG_20240116_000649.webp

1 dakika 29 saniye yaptım testi ve sıcaklıklar bu şekilde, sizce normal mi değil mi?
Sıcaklıklar yükseldiği için bayağı erken kapattım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci için doğal sayılabilir çünkü OCCT Power ciddili ağır bir test, özellikle işlemci için. Ekran kartı içinse biraz fazla diyebilirim bakım zamanı gelmiş. Zaten düzgün bir test için en azından 1 saat bırakmanızı tavsiye ediyorum. Bu sıcaklıklar zarar verecek sıcaklıklar değil fakat ekran kartının daha serin çalışmasını beklerim.

İşlemci için doğal sayılabilir çünkü OCCT Power ciddili ağır bir test, özellikle işlemci için. Ekran kartı içinse biraz fazla diyebilirim bakım zamanı gelmiş. Zaten düzgün bir test için en azından 1 saat bırakmanızı tavsiye ediyorum. Bu sıcaklıklar zarar verecek sıcaklıklar değil fakat ekran kartının daha serin çalışmasını beklerim.
Ekran kartını 2. El olarak aldım ve satıcının dediğine göre her türlü bakımı yeni yapılmıştı. Aslında PSU için açtım testi çünkü sürekli Cyberpunk 2077 ve RDR2 gibi üst segment oyunlarda sürekli olarak çökme problemi yaşıyorum. İnsanlar PSU yüzünden olduğunu söylüyorlar ama ben pek alakası olduğunu düşünmüyorum hocam.
Sizin yorumunuz nedir? Neden çökme problemi yaşıyorum? Sadece bu iki oyunda değil başka bir çok oyunu gerçekten oynayamıyorum bu sorun yüzünden. 10-15 dakika sonra atıyor oyundan.
Ekran kartını aldıktan sonra başladı bu çökme olayı.

OCCT'nin bir hatayı tespit etmesi için geçerli. Sen oyun açınca anında mı çöküyor? Biraz oynayınca çökme sorunu yaşıyorsun.
Ama ekran kartı ve işlemciyi oyun bu kadar zorlamıyor, sıcaklıklar da bu kadar yüksek olmuyor. Hata tespit etmesi konusunda haklısınız yarın yeniden yaparım testi.

Üstteki arkadaşın da dediği gibi yarın testi daha uzun bir süre yaptığında daha doğru yorumlanabilir çok kısa yapmışsın. Bilgisayarda bir sıkıntı olursa kendisini resetler, endişelenmene gerek yok.
OCCT'nin bir hatayı tespit etmesi için geçerli. Sen oyun açınca anında mı çöküyor? Biraz oynayınca çökme sorunu yaşıyorsun.
Testi şimdi yapacağım, işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları testte kısa sürede 90 dereceye ulaşıyor. Bu kadar yüksek sıcaklıkla testi 1 saat açık bıraksam bir şey olur mu?

O zaman hocam bu yüksek sıcaklıklarda uzun süre test yapsam bir sorun olmaz mı? Ekran kartı yanma manma karşılaşmayacaksam deneyeyim.

Son düzenleme:
Testi şimdi yapacağım, işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları testte kısa sürede 90 dereceye ulaşıyor. Bu kadar yüksek sıcaklıkla testi 1 saat açık bıraksam bir şey olur mu?

O zaman hocam bu yüksek sıcaklıklarda uzun süre test yapsam bir sorun olmaz mı? Ekran kartı yanma manma karşılaşmayacaksam deneyeyim.
Kendini kapatır çok yüksek olursa. 90 derece ilginç bu arada.