Odaya kurulacak sistem için modemden internet çekme

noonew

Uzman
Merhaba, sistemi kendi odama alacağım ama modem odada değil. Hemen yandaki odada, zaten 2 3 adım atsam odadayım. Evde 2 tane CAT 5 ethernet kablosu var ancak kısa. Ne yapmam lazım? Önerilerinizi bekliyorum.

Detay vereyim, internet fiber 35 Mbps.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrikçiden ya da bilgisayarcıdan CAT6 kablo çektirin, metresi 15-20 TL civarıdır muhtemelen. Uçlarına da soket çaktırın orada, mis gibi kullanırsınız. Ben öyle yapıyorum evdeki her cihaz için.

Her zaman kablolu kullanımını destekleyen biriydim daha önce, fakat yeni evimde Wi-Fi adaptör olarak TP-Link Archer t9uh, modem olarak da Keenetic hopper DSL kullanmaktayım. 5GHz olarak sabit 100Mbps cıkmakta testlerde 7 aydır tek bir anlık ping vs problem yaşamadım. Kablo görüntüsünden sıkılmış iseniz ve modem ile aranızda 1 oda kadar mesafe var ise deneyebilirsiniz.

Tabii modeminizin WI-FI6 ve 5GHz desteği olması önemli.

Her zaman kablolu kullanımını destekleyen biriydim daha önce, fakat yeni evimde Wi-Fi adaptör olarak TP-Link Archer t9uh, modem olarak da Keenetic hopper DSL kullanmaktayım. 5GHz olarak sabit 100Mbps cıkmakta testlerde 7 aydır tek bir anlık ping vs problem yaşamadım. Kablo görüntüsünden sıkılmış iseniz ve modem ile aranızda 1 oda kadar mesafe var ise deneyebilirsiniz.

Tabii modeminizin WI-FI6 ve 5GHz desteği olması önemli.

Yakın mesafelerde gerçekten Wi-Fi bence kabloyu aratmıyor ama kablo kirliliği sorun değilse tabii söylenecek bir şey de yok.

Geri
Yukarı Alt