Bir ziyaretçi olarak sitenin beni ilk karşıladığı sayfa login sayfası olmamalı. Bu sitenin neler sunduğu hakkında bilgiler edinebilmem için sitedeki içerikleri yeni kayıt olacak gözünden incelemem gerekiyor diye düşünüyorum. Benim şahsi tavsiyem bu olabilir.

Edit: SMTP çalışmıyor bu arada, bilginiz olsun. Elinize sağlık.

Son düzenleme:
Her üniversitenin ve bölümün kendi alanı olabilir (örnek: İTÜ > Elektrik Mühendisliği) gibi.
Aslında onu giriş yaptıktan sonraki üniversite seçimi kısmında sadece üniversite olarak düşünmüştüm.

Bir ziyaretçi olarak sitenin beni ilk karşıladığı sayfa login sayfası olmamalı. Bu sitenin neler sunduğu hakkında bilgiler edinebilmem için sitedeki içerikleri yeni kayıt olacak gözünden incelemem gerekiyor diye düşünüyorum. Benim şahsi tavsiyem bu olabilir.
İçeriği sadece öğrencilerin görmesini istediğim için böyle bir şey yapmıştım fakat dediğinizi düşünceğim. Başka öneriniz var mıdır?

Edit: SMTP çalışmıyor bu arada, bilginiz olsun. Elinize sağlık.
Bazı şeyler tam olarak çalışmıyor hocam. Söylediğiniz için teşekkürler.

İçeriği sadece öğrencilerin görmesini istediğim için böyle bir şey yapmıştım fakat dediğinizi düşünceğim. Başka öneriniz var mıdır?
Icerigi direkt ana sayfada sunmana gerek yok zaten. Sitenin amacini vs. anlatan basit bir ana sayfa yapabilirsin, icerigi gormek isteyen ogrenciler de ana sayfaya ayrica koyacagin bir buton ile suanki ana sayfandaki ekrana giderler. Universite epostalariyla giris yapar icerigi oyle gorurler.

Bu arada kod gondermede sikinti var. Universite epostami girmeme ragmen kod gelmedi.

Aslında onu giriş yaptıktan sonraki üniversite seçimi kısmında sadece üniversite olarak düşünmüştüm.

Bazı şeyler tam olarak çalışmıyor hocam. Söylediğiniz için teşekkürler.
SMTP çalışmadığı için kayıt olamadığımdan pek bakamadım, bakarsam kesinlikle fikirlerimi iletebilirim. Öğrenci doğrulaması için SheerID kullanılabilir belki: https://developer.sheerid.com/ Pricing ve kullanımı ücretsiz mi pek bir fikrim yok ama.

Icerigi direkt ana sayfada sunmana gerek yok zaten. Sitenin amacini vs. anlatan basit bir ana sayfa yapabilirsin, icerigi gormek isteyen ogrenciler de ana sayfaya ayrica koyacagin bir buton ile suanki ana sayfandaki ekrana giderler. Universite epostalariyla giris yapar icerigi oyle gorurler.

Bu arada kod gondermede sikinti var. Universite epostami girmeme ragmen kod gelmedi.
Hocam şu an onu entegre etmedim, localda devam ettirdiğim versiyonunda o sistem var. Şu an tarayıcı'nın konsolunda kod geliyor oradan girebilirsiniz.

SMTP çalışmadığı için kayıt olamadığımdan pek bakamadım, bakarsam kesinlikle fikirlerimi iletebilirim. Öğrenci doğrulaması için SheerID kullanılabilir belki: https://developer.sheerid.com/ Pricing ve kullanımı ücretsiz mi pek bir fikrim yok ama.
Hocam tarayıcı konsola kod geliyor siteye öyle girebilirsiniz. Ayrıca login sistemini appwrite ile halletim.

Enes diye bir arkadaş girmiş, deneme bildirimi atmış :D Ben ikinizden biri zanettim.

Aslında öyle bir mantık var giriş yaptıktan sonra geliyor bir tanıtım sayfası belki onu loginden önceye alabilirim. Dedikleriniz mantıklı hocam teşekkürler.

Hocam şu an onu entegre etmedim, localda devam ettirdiğim versiyonunda o sistem var. Şu an tarayıcı'nın konsolunda kod geliyor oradan girebilirsiniz.

Hocam tarayıcı konsola kod geliyor siteye öyle girebilirsiniz. Ayrıca login sistemini appwrite ile halletim.

Enes diye bir arkadaş girmiş, deneme bildirimi atmış :D Ben ikinizden biri zanettim.
Hangi framework'u kullandığınızı pek anlayamadım ama en son bir toparlayarak sadeleştirir bunun ardından konu açarsanız bence daha harika olur. Sistem bana çok karmaşık geldi. Ayrıca diğer bir tavsiyem arayüzlerde çok gradyan kullanmamaya çalışın. Tekniğe hakim kullanıcılarda AI ile yapılmış önyargısı oluşturacaktır. Onun dışında sadeleştirip tek amaca yönelik bir platform haline getirirseniz bence daha iyi olacak. Tekrardan elinize emeğinize sağlık.

Hangi framework'u kullandığınızı pek anlayamadım ama en son bir toparlayarak sadeleştirir bunun ardından konu açarsanız bence daha harika olur. Sistem bana çok karmaşık geldi. Ayrıca diğer bir tavsiyem arayüzlerde çok gradyan kullanmamaya çalışın. Tekniğe hakim kullanıcılarda AI ile yapılmış önyargısı oluşturacaktır. Onun dışında sadeleştirip tek amaca yönelik bir platform haline getirirseniz bence daha iyi olacak. Tekrardan elinize emeğinize sağlık.
Hocam, size karmaşık gelen tarafları nedir? Bu arada açıkçası AI kullanarak yapıyorum bu konuda yalan söyleyemeyeceğim. Yapay zeka geliştikçe sınırlarını ne kadar zorlayabilir, ne kadar mükemmeliyetçi olabilir onu merak ediyorum. Elbette bazı temel şeyleri biliyorum. Yani bu yaptığım, bir nevi bazı temel kısımları öğrenmek ve elimde bir taslak proje olmasını sağlamak. Bu proje özelinde ileride birileriyle tanışırsam veya bir ekip kurabilirsem, bunun üzerinden ilerlemek istiyorum. Açıkçası birkaç arkadaşa bahsettim bu konudan ama kendileri pek fazla bir şeylerle uğraşmak istemeyen insanlar.

Yani aslında beni yeni bir kullanıcı olarak görürseniz siteyi ilk ziyaret ettiğimde sitenin ne amaç için var olduğunu anlamadım. Login olduktan sonra ise kafam çok daha karıştı, tüm üniversitelerin olmaması, kısaltmaların yanlış olması, ana sayfada ne yapacağımı veya nereye odaklanacağımı anlamamam, onepage'in karmaşık ve dikkat dağıtıcı olması vs. Bir anda çok fransız kaldım her yere.

Ekran görüntüsü 2025-10-18 212310.webp

Kullanıcı siteye ilk girdiğinde odaklanacağı ilk alanda her şeyi kafasında oturtması gerek aslında. Sizin örneğinizde aslında PC görünümünde olmaması gereken bir bottom-nav menü, farklı pozisyonlanmış dil seçici ve komponentler var.

1760812116275.webp

Bu örnekte de mesela iyi dizayn edilmiş sidebarlar ve yine iyi bir renk paleti var. Menü konumları, search-bar konumu, tag'ler ve diğer hemen hemen her şey hiç göz yormuyor. Çok daha profesyonel ve güvenilir görünüyor.

Bana arayüz tasarımı için bir AI tool'u önerir misin derseniz Google Stitch önerebilirim. İyi bir prompt ile güzel bir taslak oluşturabilirsiniz burada: https://stitch.withgoogle.com/

Stitch'in hazırladığı bir redesign:
screen.webp

İlham için bence kesinlikle bol bol Figma Community, Dribble gibi kaynaklardan onpage tasarımlarına bakmalısınız. Tailwind + Typescript framework'leri ile çalışıyorsanız kaliteli component kütüphaneleri kullanabilirsiniz. Shadcn UI burada başı çekiyor mesela. Sizin framework'unuzu tam olarak anlayamadım çıplak CSS ile şekillendirilmiş bir projeye benziyor. Nacizane tavsiyelerim bu yönde olabilir. Bence bol bol UX üzerine gözlem yapın. Yapılan arayüz çalışmalarını inceleyin. İyi bir PRD.md veya DESIGN.md dosyası ile AI IDE'nizin karşısına çıkın. O zaman daha profesyonel bir çalışma ortaya çıktığını göreceksiniz.

Tekrardan elinize sağlık.

Hocam, size karmaşık gelen tarafları nedir?

Son düzenleme: