Aklımda bir web sitesi fikri var. Siteyi yapay zekaya yaptırmayı düşünüyorum. Bundan sonraki sorun, yapılan siteyi nasıl internet ortamına yüklerim? Bu siteden nasıl gelir elde ederim? Sitenin patentini nasıl alabilirim, fikrimin çalınmasını nasıl engelleyebilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?Yapay zeka ile yaptığın sitenin telifini alamazsın çünkü çalışma sana ait değil. Hiçbir çizim dosyan vs. yok.
Fikir hakkı içinde telif davalarına bakan bir avukatla çalışarak sözleşme vb. her şeyi hazırlayıp gerekli başvurları yaparsın.
Bir site kurmak için önce domain ve hosting'e ihtiyacın var. Güzelhosting'ten alabilirsin ikisini de. Linux hosting alacaksın.
Fikir hakkı içinde telif davalarına bakan bir avukatla çalışarak sözleşme vb. her şeyi hazırlayıp gerekli başvurları yaparsın.
Bir site kurmak için önce domain ve hosting'e ihtiyacın var. Güzelhosting'ten alabilirsin ikisini de. Linux hosting alacaksın.
Cpt Price
Yetkin
Hocam Linux Hosting olmak zorunda mı?Yapay zeka ile yaptığın sitenin telifini alamazsın çünkü çalışma sana ait değil. Hiçbir çizim dosyan vs. yok.
Windows hosting alırsa kurabileceği şeyler sınırlı olur. Linux hostingler python, node, php ve wordpress gibi web site konusunda popüler sayısız şeyi destekliyor. Ayrıca softaculous sayesinde tek tıkta istediğini kurabilmene imkan tanıyor.
Yapay zeka ile yaptığın sitenin telifini alamazsın çünkü çalışma sana ait değil. Hiçbir çizim dosyan vs. yok.
Bir site kurmak için önce domain ve Hosting'e ihtiyacın var. Güzelhosting'ten alabilirsin ikisini de. Linux hosting alacaksın.
Fikir çalınmasın yeter. Zaten şu an web tasarımı okuyorum ama biraz daha bilgi sahibi olana kadar yapay zeka ile yaptırayım kendimi geliştirince komple kendim yaparım diye düşünüyorum.
Web tasarım okuyorsan işin temelini biliyorsundur Front-End (CSS, JS vs.) kısmını uğraşmayabilirsin hazır bir template tasarım üzerinde oynamalar yapabilirsin. Back-end (PHP, MYSQL vs.) kısmı için yapay zekadan destek alabilirsin.
Web tasarım okuyorsan işin temelini biliyorsundur Front-End (CSS, JS vs.) Kısmını uğraşmayabilirsin hazır bir template tasarım üzerinde oynamalar yapabilirsin. Back-End (PHP, MySQL vs.) Kısmı için yapay zekadan destek alabilirsin.
Siteyi yaptıktan sonra yayınlasam bile çalabilirler mi fikrin çalınması şu an en büyük soru işareti. Yeni yayınladığım zamanlarda büyük bir şirket görüp çaldı diyelim ne yapabilirim bu konu hakkında? Veya çalabilir mi ben yayınladığım için benim olduğu kanıtlı olmuyor mu zaten?
Sitenin en alt kısmına “© 2025 blabla Tüm hakları saklıdır." gibi ibare ekleyebilirsin. Ekstra olarak Kullanım koşulları ve Gizlilik Politikası gibi sözleşme sayfaları ekleyebilirsin isim hakkını tescillemek istiyorsan Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurabilirsin.
Yapay zeka ile yapacağınız siteyi tescilleyebilirsiniz. Çalışma her türlü size ait olacak.
Tescilleme işlemi için herhangi bir yere gitmeme gerek var mı yoksa online bir başvuru yolu gibi bir şey var mı? Gitmem gerekiyorsa nereye gitmem gerekiyor?
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
Elektronik Seçili Lenovo laptoplarda %5 indirim kampanyası
- Fırsat Ekibi