Sinoplu57

Uzman
Merhaba arkadaşlar,
Üniversite öğrencisiyim. Yaklaşık 50 bin TL'ye ihtiyacım var. Ziraat ve İş Bankası kredi vermedi. Büyük ihtimal bir gelir gösteremediğim için kabul etmiyorlar.

Kolay kredi veren bankalar önerebilir misiniz? Çok yüksek bir rakam olmadığı icin kredi kartını da çevirebilirim fakat limitim o kadar yüksek değil. Öneriniz var mı? Ayrıca faizsiz kredi kampanyaları gerçek mi? Ben yararlanabilir miyim?

Merhaba arkadaşlar,
Üniversite öğrencisiyim. Yaklaşık 50 bin TL'ye ihtiyacım var. Ziraat ve İş Bankası kredi vermedi. Büyük ihtimal bir gelir gösteremediğim için kabul etmiyorlar.

Kolay kredi veren bankalar önerebilir misiniz? Çok yüksek bir rakam olmadığı icin kredi kartını da çevirebilirim fakat limitim o kadar yüksek değil. Öneriniz var mı? Ayrıca faizsiz kredi kampanyaları gerçek mi? Ben yararlanabilir miyim?

18 yaşının üstündeyseniz bir işe girmiş olarak gösterip banka hesabı açılışında verilen kredi kartının limitini yükseltmeyi deneyebilirsiniz.

Birden fazla bankadan kredi kartı çıkartıp mı limit istemeliyim?
Birden fazla karta limit düşmez. Örneğin kredi notunuz olmadığı için örnek olarak 50k limit hakkınız olduğunu varsayıyorum. İlk bankadan 30k çıkarsanız 2. bankadan en fazla 20k çıkarabilirisiniz. tabi bankanın tolere etme ihtimali de var emin değilim.

Öğrenciler de dahil olmak üzere, eğer kayıtlı bir gelir kaynağı yoksa (bordro, kira geliri, mevduat geliri vs.) yani herhangi bir geliri yoksa bu kişilere verilecek max kredi kartı tutarı "mevzuata göre" 2 bin TL'dir. Onun dışında 50 bin TL limitli kredi kartını bankaların %99'u vermez. Ayrıca yine mevzuata göre, daha önce kredi kartı olmayan birine ilk yıl gelirinin 2 katı, ikinci yıl gelirinin 4 katına kadar kart verilir. Sonraki yıllarda bu tutar gelirine puanına göre vs artar. Tabi ki bunlar mevzuat kısmı. Ama özellikle son dönemde BDDK'nın kastırmasından dolayı çoğu banka bu sınırlara dikkat ediyor, hatta yeri geldiğinde yüksek limitli kartların limitini bile düşürebiliyor.

O yüzden maalesef öğrenci birinin 50 bin TL'lik kredi kartı çıkarabilmesi şu aşamada imkansız.