ÜSYE olabilir, doktorunuz hafif geçtiği için destekleyici tedavi olarak öksürük ilacı vermiş olabilir. 1 hafta daha bekleyin, durum düzelmezse veya daha çok şiddetlenirse kesinlikle geri gidin.

Çıkaramama sebebiniz kuruluktan da kaynaklanıyor olabilir. Zencefil çayı, ıhlamur çayı ve pastil gibi takviyeler bir süre boğazınızı yumuşatıp rahatlatacaktır.

Kapsül veya damla şeklinde satılan afrika sardunyasını eczanelerden veya internetten alıp kullanablirsiniz. Akciğer hastalıkları, sinüzit vb. solunum yolu şikayetlerine iyi geldiği bilinmektedir. İlaç değildir, takviye edici gıdadır.

Son düzenleme:
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. 🤍

Bu aralar sahte sigara olayı çok dönüyor, acaba içtiğim sigara sahte mi?

Öyle bir ihtimal olacağını düşünmüyorum tat olarak çok kolay fark edilebilir ama artık eski tütün kalitesi yok geçen night bluenin içinden uzun çöp çıktı.

Öyle bir ihtimal olacağını düşünmüyorum tat olarak çok kolay fark edilebilir ama artık eski tütün kalitesi yok geçen night bluenin içinden uzun çöp çıktı.
Eski paket içiyorum, dediğiniz gibi tat farkı yok pek.

1000048024.webp

2 hafta sürdüyse enfeksiyon var demektir, antibiyotiksiz kolay kolay geçmez. Verdiyse de daha güçlüsü lazım, bir bakılması gerek yani. 1 ay falan öksürdüğümü hatırlıyorum, çok sıkıntı geçmiş olsun.

Bal boğazı yumuşatır, tahrişi de rahatlatır. Bunun dışında atom çayı, ada çayı öneririm.
Zencefil, limon, zerdeçal karışımları da olabilir. Limonlu su, bol salata vb... İlaçların yanı sıra bu tarz şeylerle de desteklersen atlatırsın.

Öyle bir ihtimal olacağını düşünmüyorum tat olarak çok kolay fark edilebilir, ama artık eski tütün kalitesi yok geçen Night Blue'nun içinden uzun çöp çıktı.
Night Blue içiyorum genelde 15-20 dakika falan kesiyor. Geçen yurt dışından aynı marka geldi bir yaktım başım döndü, 1-1.5 saat kesti beni. Paketler değişmeden önceki sigaraları hatırlattı bana. Yakında 100 lira olur bunun bile dandiğini içiyoruz, gerçek bu.

Sigara içiyorsanız kesinlikle hiç yoktan 1 hafta bırakın sonra balınız var ise (önerim tarımdaki kooparatif balladır) onu alın günde 3 kere bir tatlı kaşığı balın üstüne kara biber atıp yiyin küçüklükten beri bunu uygularım çok rahatlatır.