Ahmet Arda

Çalışkan
Sağlık meslek lisesindeyim. Her zaman toplanıp giyim vb. kontrolünden geçiyoruz ama tabii ki sınıfa geçince herkes yapacağından geri kalmıyor (makyajlar, takılar, serbest kıyafet, sakal vb.). Bunlar sözde yasak. Okulda takı takıp makyaj yapan, serbest giyinen, sakal bıyık bırakan çok kişi var. Bunlara laf edilmiyor. Saçımı uzun kullanıyorum, erkeğim. Arada bir örgü yaptırıyorum, hocalar bile beğeniyor. Müdür ve 2 müdür yardımcısı var. Müdür saçıma hiçbir şey demedi, diğer müdür yardımcısı da bir şey demedi fakat biri her gün bana kafayı takıyor. Ciddi tepki veriyor ve sinir bozuyor, bir daha uyarmak gibi şeyler söylüyor. Millet sakal bırakırken bana “o sakalın da gözüme batmaya başladı artık” dedi ve dahası var. Sadece bu kadın bu kadar tepki gösteriyor. Örgü yapan o kadar kız var ayrıca hukuki olarak saçın hijyenik olması yeterli ve erkeklerle kızlar arasında ayrımcılık yok diye biliyorum. Müdür yardımcısı haklı mı? Çok yazıp yormak istemedim sizleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yasaksa tutanak tutun ya da disipline verin deyin. Verirse araştırıp Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet edin. Eğer serbest ise, benim bildiğim serbest.

Arkadaşlar fakat umursamazlıktan gelmiştim çok battı ona. Yani devam edemem tehdit etti neredeyse. Yarın bir daha öyle gidersem resmi müdahale edecek kesin o kadar yani, müdüre soracağım.

Arkadaşlar fakat umursamazlıktan gelmiştim çok battı ona. Yani devam edemem tehdit etti neredeyse. Yarın bir daha öyle gidersem resmi müdahale edecek kesin o kadar yani, müdüre soracağım.

Resmiyetten ne yapacak ki şikayet durumunda okula müfettiş gelir kendi zararlı çıkar. Eğer bunu yapan müdür yardımcısıysa, veliniz müdüre yaşadığınız sorun hakkında şikayette bulunup bu durumu milli eğitime taşıyacağını belirtirse zaten ilgili yardımcıyla görüşülüp size salça olmaması sağlanır.

Saçın uzunluğu, modeli ya da örgülü olması gibi konularda doğrudan yasaklayıcı bir şey yok. Temel ölçüt: Saç temiz ve hijyenik olduğu sürece, uzunluğu veya şekli cezai bir gerekçe olamaz. Müdür ve Rehber öğretmeni ile bu konuyu konuş eğer çözemeyeceğini belirtirse hakkını savunacağını ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe yazacağını belirt. Eğer çözmeselerde sen dilekçe yaz ve ayrımcılık olarak tavır tutulduğunu da belirt.

Yasal durumunu araştır eğer uzun saç yasak değilse git bir şey yaparsa şikayetçi ol.