Aynı durumda başkalarına karşı bir tavrı yoksa veliniz ile müdüre iletin bu durumu. Muhtemelen süt dökmüş kedi gibi olacaktır sonrasında.
Yapacağım hocam, saçımı açtım ama peşini bırakmayacağım. Tek disiplin onda var sanki. Geri dönüş yapacağım.

Resmiyetten ne yapacak ki şikayet durumunda okula müfettiş gelir kendi zararlı çıkar. Eğer bunu yapan müdür yardımcısıysa, veliniz müdüre yaşadığınız sorun hakkında şikayette bulunup bu durumu milli eğitime taşıyacağını belirtirse zaten ilgili yardımcıyla görüşülüp size salça olmaması sağlanır.

Öyle yapacağım hocam. Tutanakta saçı örgülü mü diyecek? Devlet bunu nasıl karşılar o da ayrı bir konu. Önce diğer öğrencileri düzeltsinler.

Saçın uzunluğu, modeli ya da örgülü olması gibi konularda doğrudan yasaklayıcı bir şey yok. Temel ölçüt: Saç temiz ve hijyenik olduğu sürece, uzunluğu veya şekli cezai bir gerekçe olamaz. Müdür ve Rehber öğretmeni ile bu konuyu konuş eğer çözemeyeceğini belirtirse hakkını savunacağını ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe yazacağını belirt. Eğer çözmeselerde sen dilekçe yaz ve ayrımcılık olarak tavır tutulduğunu da belirt.
Tamamdır hocam. Hadi ben hata yapıyorum, yasak olduğu hâlde takı takan saç boyatanlar da var.

Ben lisedeyken saç uzatmak erkeklerde yasaktı. Saç üzerinden idare sizi gayet güzel bir şekilde disipline verebilir çünkü her okul kendine ait kurallar ve yönetmelikler ile disiplin oluşturma yetkisine sahip. Tabii bu yönetmelikler ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından da denetleniyor yani şikayet etsen bile yönetmelik ortada olacağı için anlamsız. Hukukta böyle ufak ayrıntılarla ilgili bilgileri yönetmelikler veriyor o yüzden direkt genel bir bilgi bulamazsın. Kimi müdürlükler yasaklarken kimileri de disiplin nedeniyle serbest bırakabiliyor.

Müdüre sormuştum saç hijyenik toplu durduğu sürece sıkıntı yok dedi hatta ertesi günlerde neden ördürmedin diye sordu, ben müdür yardımcısına söylerim dedi. Bugün örgülü gittim, kadın kıyameti kopardı. Bağırarak sen benimle dalgamı geçiyorsun, müdür takmıyorsa ben takarım gibisinden söylendi, müdürün yanına gitti bayağı beni kakaladı adama. Müdür bağla artık yapacak bir şey yok sen anladın dedi. Daha anladığım çok detay var. Bugün milli eğitim müdürlüğüne bahsettim, oradaki adam bizim okulun eski müdürüymüş, bizim müdürle görüşeceğini, sorun çözülmezse bir daha kendisine gelebileceğimi söyledi. Teşekkür ediyorum okuduğunuz için.