Detaylar
Kim cevapladı?B a k a
Başarılı
Bence öldükten sonra reenkarnasyon olmalı ya da buna benzer bir şey. Bir ruh her türlü durumu tatmalı zenginlik, engelli olma, fakirlik, savaş gibi farklı cinsiyette olabilir. Yani düşünüyorum ve gerçekten olması gerek bence. Cumhurbaşkanı olmak nasıl bir his veya futbolcu olmak gibi farklı farklı şeyleri yaşamalıyız. Siz ne düşünüyorsunuz?
Reankarnasyon saçma gelmiyor bana. Belkide geçmişten bu yana hep aynı insanlar farklı bedenlerle yaşadı öldü ve tekrar doğdu. Bu süreç devam etti tekrarlanarak. Şu ihtimal ise benim dikkatimi çekiyor. Öldükten sonra büyük ihtimal eşyaların nasıl duyguları yok ise hiçbir zaman doğmadıysa ve nasıl bir şey hissetmiyorlarsa öldükten sonra hiç doğmamış gibi olup ne hafızamızın ne de duygularımızın ne de kendimizin var olmadığını bile düşünemeyeceğiz. Çünkü hiç doğmamış olacağız. Ölüyken ne kapkara bir yer ne de herhangi bir renk göreceğiz. Gözlerimiz ne açık ne kapalı olacak. Ölünce göreceksin diyeceğim ama farkına bile varamayacaksın. Ölünce sonsuzluğa da gitmeyeceksin çünkü zaman ve mekandan bağımsız olacaksın. Aslında "biz, sen, ben" demek yerine. Kelimelerin yazılacağı yerleri boş bırakmak daha iyi açıklayacaktır anlatmak istediklerimi.
Bilmiyoruz, bilemeyeceğiz.Bence öldükten sonra reenkarnasyon olmalı ya da buna benzer bir şey. Bir ruh her türlü durumu tatmalı zenginlik, engelli olma, fakirlik, savaş gibi farklı cinsiyette olabilir. Yani düşünüyorum ve gerçekten olması gerek bence. Cumhurbaşkanı olmak nasıl bir his veya futbolcu olmak gibi farklı farklı şeyleri yaşamalıyız. Siz ne düşünüyorsunuz?
Yiğidowski
Üstün
Yaşamayı seviyorum. Dolayısıyla bitmesini de istemem. Evrenin bir dengesinin mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum. Reenkarnasyon mu olur cennet cehennem mi olur bilemem. Ama ben sonsuza kadar yok olmak istemiyorum gibi.
Bence de ya ama yaşlanınca ne olacak?
Farklı yaşamları farklı olayları görmek isterdim. Mesela tarihte yaşanan önemli olayları veya savaşları falan. Ama şimdiki olan hayatım gibi olmasın. Başka bir ülkede ve tarihte yeniden yaşamak isterdim. Mesela Napolyon Savaşlarında bir asker olsam veya Roma İmparatorluğu döneminde Perslere karşı savaşan bir lejyon olsam nasıl olurdu diye merak ediyorum.
Ben tamamen yok olmayı tercih ederim dinlere bakarsak çok saçma, adaletsiz ve ütopik şeyler var. Yaptığın 1 günah yüzünden sonsuz azap çekeceksin sırf bir iyilik yaptığı için başka biri de sonsuz cennetle ödüllendirilecek. Böyle olacaksa ki kutsal kitaplar bu modeli anlatıyor hiç olmasın yok olalım gitsin.