Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne demek istediğinizi gram anlayamadım ama şunu söylemeliyim ki: Ölümsüzlük denen şey şu anlık söz konusu olamaz. Daha bilim ve teknoloji tarafında ölümsüzlük ile alakalı bir adım atılmadı. Ama şu an için bir gerçektir ki: İnsanın sonu her zaman ölümdür. Korksanız da, korkmasanız da bundan kaçamazsınız.

Anlamadığım kısmı sorgulayacak olursam: Ezilmenin verdiği şiddete bağlı olarak ölüp ölmeyeceğiniz değişir. Belki bir yerleriniz kırılır, belki de ölürsünüz, değişken bir durum bu.
Mesela kanserden ölmeyi durdurabilirsiniz ama kafaya mermi yemekten hayır. Yani hastalık sebebiyle ölmemekten bahsediyorum.

Yahu mümkün müdür bilemem ama bence istenmemeli. Yahu düşünsene 1000 yıl yaşadığını kafayı yersin, sıkılırsın. Ruhen ölürsün.
Benim için hava hoş nereye gideceğim bilmiyorum.

Anlatmak istediği şey genel olarak ölümsüzlük değil sanırım, sadece hastalıklara, virüslere bağlı ölümlerden bahsediyor galiba. Sağlık alanından yani.
Araya ezilme gibi şeyler sokulunca çorba oldu içerik. Eğer işin hastalık tarafından konuşacaksak derinlere nüfuz etmemiz gerekir. Her hastalığın, virüsün kendince ölümcüllüğü var. Net bir kanıya varamayız.
Mesela kanserden ölmeyi durdurbilirsiniz ama kafaya mermi yemekten hayır yani hastalıkdan ölümsüzlük bahsediyorum.
Anladım. Dediğim gibi, değişken bir şey bu. Size bulaşıp da öldürmeyen hastalıklar da var, bulaştığı andan 1 hafta sonra ölümünüze sebep olan hastalıklar da. Buna net bir cevap veremeyiz. En azından ben cevap veremem. Sonuçta bir bilim insanı değilim.

Ölümsüzlük dünya için değil, bak etrafına her şey ölüyor. Madde bile enerjiye dönüşüyor, eğer insan ölümsüz olursa sadece öyle olduğunu zanneder, insanlıktan çıkar. Ölüm vicdanı getirir, eğer ölümsüzlük diye bir şey bulunursa ertesi gün Tanrı/Doğa/Allah/Kutsal Güçler neye inanıyorsan gazabını gösterir.

Araya ezilme gibi şeyler sokulunca çorba oldu içerik. Eğer işin hastalık tarafından konuşacaksak derinlere nüfuz etmemiz gerekir. Her hastalığın, virüsün kendince ölümcüllüğü var.

Anladım. Dediğim gibi, değişken bir şey bu. Size bulaşıp da öldürmeyen hastalıklar da var, bulaştığı andan 1 hafta sonra ölümünüze sebep olan hastalıklar da. Buna net bir cevap veremeyiz. En azından ben cevap veremem. Sonuçta bir bilim insanı değilim.
Bunları durduran bir ilaç bulunursa zaten ölümsüz olunur diye düşünüyorum eğer evren yok olsa bile mermi bile öldürmemesini istiyorsak yıllarca beklemeliyiz belki 2030 ama şu dünyada neyin ne an geleceğini bilemeyeiz bi anda ölümsüzlük bulunadabilir benim tarafım bulunması ve yaşlanmayı durdurmak

Ölümsüzlük dünya için değil, bak etrafına her şey ölüyor. Madde bile enerjiye dönüşüyor, eğer insan ölümsüz olursa sadece öyle olduğunu zanneder, insanlıktan çıkar. Ölüm vicdanı getirir, eğer ölümsüzlük diye bir şey bulunursa ertesi gün Tanrı/Doğa/Allah/Kutsal Güçler neye inanıyorsan gazabını gösterir.
Hz.Lokmanda müslümandı ve ölümsüzlüğü buldu ve kaybetti riyavetlere göre

Kanseri geçtim, daha immun hastalıklara çare bulamadık, ne ölümsüzlüğü? :D

Elf olmak istiyorsun anladığım kadarı ile, travmatik ölüm dışında ölümsüzlük diyorsun, eğer böyle bir şey olursa olduğuna pişman olursun, intihar etsen edemezsin ve bir yandan her şeyin yok olup gitmesinin acısını yaşarsın. Her şey ölüyor, ortak kader bu. Ölümden sonra hayata inanıyorum ben. Ancak nasıl olur bilemem.

Bunları durduran bir ilaç bulunursa zaten ölümsüz olunur diye düşünüyorum eğer evren yok olsa bile mermi bile öldürmemesini istiyorsak yıllarca beklemeliyiz belki 2030 ama şu dünyada neyin ne an geleceğini bilemeyeiz bi anda ölümsüzlük bulunadabilir benim tarafım bulunması ve yaşlanmayı durdurmak

Hz.Lokmanda müslümandı ve ölümsüzlüğü buldu ve kaybetti riyavetlere göre
Rivayetlere inanmayın, dediğim gibi yaşlanmayı durdurmak sadece biyolojik anlamda kendini kandırmak olur, ruh bedeni terk eder, vicdan kaybolur. Makineye dönüşürsün. Zihin olmadan beden bir işe yaramaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.