Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elf olmak istiyorsun anladığım kadarı ile, travmatik ölüm dışında ölümsüzlük diyorsun, eğer böyle bir şey olursa olduğuna pişman olursun, intihar etsen edemezsin ve bir yandan her şeyin yok olup gitmesinin acısını yaşarsın. Her şey ölüyor, ortak kader bu. Ölümden sonra hayata inanıyorum ben. Ancak nasıl olur bilemem.
Hayır yani mesela intihar edince ölüyorsunuz sadece, hastalık sizi öldürmüyor.

İmkanı yok, fazla bilim kurgu filmi izliyorsunuz sanırım. Bayağı abartmışsınız çünkü.
Hocam hayatımda 1-2 defa bilim kurgu izledim ve onlar ölümsüzlükle ilgili değil.

Peki neden ölmek istiyorsunuz ki?

Eğer ölümden korkuyorsan bunları düşünme, bu sadece seni yorar, ölüm kötü değildir, nasıl olduğuna bağlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır yani mesela intihar edince ölüyorsunuz sadece, hastalık sizi öldürmüyor.

Hocam hayatımda 1-2 defa bilim kurgu izledim ve onlar ölümsüzlükle ilgili değil.

Önünüzde sonsuz hayat varken kafana silahı dayayıp ateşleyebilir misin? Bundan bahsediyorum. Korkunç bir şey, düşünsene sonsuza kadar aynı döngüdesin, hep savaş, hep kavga olur. Bir sonu olması lazım buradaki hayatın.

Ölümden herkes korkuyordur umarım, mesela hocam bir teknolojiyi göremiyorsunuz ve öldükten 1 gün sonra o teknoloji çıkıyor sinir bozucu.
Ben ölümsüz olmak istemem, belki sadece biraz daha uzun yaşamak isterim o da hedeflerime ulaşmak için.

Olay yaşlılığa bağlı ölümü engellemek ise kısmen mümkün gibi. Fakat her maddenin mukavemeti var ve bundan dolayı olan ölümleri engellemek imkansız.

Felsefi olarak araştırmalar yapınca, hayatın amacını, dinleri, devletleri ve eski zamanları, bu dünya ve evren üzerindeki her kavramı detaylıca inceleyince, bazı şeyleri anlayabiliyor insanoğlu. İnandıklarından vazgeçince de kendine bir amaç bulmak istiyor çünkü "hayatı yaşanabilir kılan, onu taşıyacak bir neden bulmaktır. Nedeni olan her nasıla katlanır."

Wolverine gibi özel insanüstü değişiklikler yapılırsa bilemem. 😂

Elf olmak istiyorsun anladığım kadarı ile, travmatik ölüm dışında ölümsüzlük diyorsun, eğer böyle bir şey olursa olduğuna pişman olursun, intihar etsen edemezsin ve bir yandan her şeyin yok olup gitmesinin acısını yaşarsın. Her şey ölüyor, ortak kader bu. Ölümden sonra hayata inanıyorum ben. Ancak nasıl olur bilemem.
Ölümden sonra hayat varsa, birçok dine göre bu sonsuza kadar olan bir yaşamdır. Yani yine ölümsüz olmuyor musunuz?

Ölüm korkulacak bir şey değil, huzur içinde veya insanlığa faydalı amaçlar uğrunda ölmek insana son anlarını çok güzel yaşatır. Nasıl ve neden öldüğün önemli.

Çoğu insan ölümsüz olmak istemezdir hatta çoğunluk da böyle düşünür, düşünsenize yaşlanmıyorsunuz ve ölmeyeceksiniz. Bu sonsuzluğa gidecek olan bir hayat demektir. Sizce iyi mi olurdu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.