nitr0 28

Başarılı
Yer
İstanbul
Öncelikle yaptığımın komik olduğunu kabul ediyorum. Şimdi ön muhasebe yetiştirme ilanı adında bir iş başvurusuna başvurmuştum yaklaşık 1 ay önce. Görüşmeye gittim ve eğitim için ücret talep ettiğini belirtti. Bu eğitim bittikten sonra işe başlayacağımı söylediler. Bana da uygun gözüktü ilk başta. Sonra ödeme kısmına gelince 4-5 bin lira civarında bir ücretinin olduğunu söyledi, ben de bu kadar paranın yanımda olmadığını söyledim. O zaman bir kısmını ödeyin, kalanını eğitim başlayınca ödersin dedi. Ben de tamam dedim ve talep ettiği 1.000 TL'yi IBAN yoluyla gönderdim. Sonra bunların dolandırıcı olabileceğinden şüphelendim ve beni arayan numarayı arayıp ailem böyle habersiz iş yaptığım için çok kızdı ve eğitime gelmeme izin vermeyeceklerini söylediler dedim. Onlar da tamam, o zaman bir mail ileteceğim, oraya dilekçe atın dediler. Mail gelmedi, yazdım, "maili atmadınız" diye bir numara verdiler, konuştuğum kadının numarasıymış. Ben de attım oraya dilekçeyi ve IBAN'ımı, sizinle iletişime geçeceğim, iadenin ne zaman olacağı ile alakalı dendi. Sonra 1 hafta sonra Temmuz'un başı gibi paranız gelecek dediler, ben de tamam, kurtulduk dedim. O günden beri param ortada yok. WhatsApp'tan yazıyorum, arıyorum, "şu gün gelecek, muhasebeye ileteceğim" cart curt diye geçiştiriyorlar sadece. En sonunda 1 Ağustos cumartesi günü, paramı geri vermezseniz gereken yetkili yerlere başvuracağımı söyledim ve 3 Ağustos saat 17.00'a kadar vaktiniz var dedim. Bugün beni görüşmeye çağıran numaradan "ilgileneceğim" diye mesaj geldi. Konuştuğum kadının numarasına da atmıştım, aynı mesajdan o sadece görüldü attı. Ben bunları nereye şikayet edebilirim? Tüketici Hakem Heyeti ve ilçe milli eğitim var aklımda şu an. Gittiğim adreste MEB tabelası olduğu için en yararlısı ilçe milli eğitim olur diye düşündüm. Bu parayı eninde sonunda alacağım, bu arada her ne kadar tongaya düşmüş olsam da alacağım o parayı.

Son düzenleyen: Moderatör:
CİMER'e şikayet etmeyi dene; veya en yakın karakola gidip şikayet talebinde bulunabilirsin. @Şişman Adam daha doğru verebilir diye düşünüyorum. Aslında direkt olarak SGK'ye şikayet talebi iletebilirsin. Sonuç olarak bir iş yerinden bahsediyorsun. SGK çağrı merkezini arayıp durumu ilet ne yapmanız gerekenleri onlar size söyler.

CİMER'e şikayet etmeyi dene; veya en yakın karakola gidip şikayet talebinde bulunabilirsin. @Şişman Adam daha doğru verebilir diye düşünüyorum. Aslında direkt olarak SGK'ye şikayet talebi iletebilirsin. Sonuç olarak bir iş yerinden bahsediyorsun. SGK çağrı merkezini arayıp durumu ilet ne yapmanız gerekenleri onlar size söyler.

Şikayet edeceğim yerleri tek tek listeleyeyim de hepsini sırayla arayayım :D @Şişman Adam hocam yardımınızı bekliyorum. Bu arada şikayetvar'da birebir aynı sorunları yaşayıp parasını alabilmiş bir kişi daha var.