Çözüldü Önbelleğe ayrılmış RAM miktarı nasıl azaltılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Windows XP
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    ram
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Windows XP

Başarılı
Merhabalar, benim PC'nin RAM'inin yarısından fazlası önbelleğe ayrılmış durumda. Bunu nasıl azaltabilirim?

Dosya Ekleri

• asdsada.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 425
Çözüm
Önbelleğe alınmış RAM, arkada açık bıraktığınız fakat kullanmadığınız uygulamalar için ayrılmış olan RAM miktarı olması lazım. Arka planda açık olan neler var? Bu ayar gerek duyulduğu zaman kendini azaltıyor zaten. Bilgisayarınızı yeniden başlatıp tekrar test edin.
Merhabalar, benim PC'nin RAM'inin yarısından fazlası önbelleğe ayrılmış durumda. Bunu nasıl azaltabilirim?
İşletim sisteminin bütün RAM yönetim mekanizmasına küfür ettin az önce

Gerektiğinde temizleyecek o alanı, verileri RAM'de tutması hem uygulama açılışlarını hem de disk ömrünü olumlu etkiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önbelleğe alınmış RAM, arkada açık bıraktığınız fakat kullanmadığınız uygulamalar için ayrılmış olan RAM miktarı olması lazım. Arka planda açık olan neler var? Bu ayar gerek duyulduğu zaman kendini azaltıyor zaten. Bilgisayarınızı yeniden başlatıp tekrar test edin.

Çözüm
Açılışta 4 GB oluyor, çoğu programı kapatıyorum arkadan ama 1 saat kadar süre geçtikten sonra hemen 20 GB oluyor.

Açılışta 4 GB oluyor, ve çoğu programı kapatıyorum arkadan ama 1 saat kadar süre geçtikten sonra hemen 20 GB oluyor.
Sıkıntı yok. Yeni şeyler açtıkça önbelleğe alıyor ama gerek duyarsa zaten oradaki RAM miktarını azaltır. Başka türlü azaltmanızın bir şeyleri karıştırmadan mümkün olduğunu sanmıyorum. Böyle kalması daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…